שאלה

הרי זה התשובה שלך לכל שאלה רצינית

זה כמו שאני יגיב לך בתשובה ובדוגמה לזה שאתה אנס ואני לא אתפלה עם זה נכון כי כבר היו כמוך בסגנון שעלו עליהם פה בתפוז ואל תביא לי מקורות מהחברים שלך אם אני כבר יודע מי אתה

ותעש לי טובה אני לא אשם שאתה משועמם

ומציף פה ובעולם החרדי עדיף שתחזור מאפוא שהגעת כי נשארת רקוב ויהיר תקרא את התגובה שלך שוב אנפנטיל כנראה זה שאמרו לך שאתה סותר את דבריך גרם לדם לטפס לך במוח חולה נפש תעשה משו עם עצמך ואל תקבע מה אחרים סך הכל העלו שאלה וכדברי חזל אין אדם מדבר אלה מהירוהרי ליבו צאו דפקט

jjr1

New member
משומה לא נראלי

שבנות יכולות לענות על זה..

ששש72

New member
זו תשובה קצת ארוכה, מצטערת - תפתח\י

ד' לא מעמיד אדם בנסיון שהוא לא יכול לעמוד לו. אלוקים הוא לא בן אדם. רופא שיניים שיודע שיש לך חור בשן אומר "מצטער אני צריך להכאיב לך עכשיו כדי להוציא את כל החידקים מהשן ורק אח"כ השן תהיה בסדר". בניגוד לו ד' יכול לטפל לנו "בשן" בצורה לא כואבת. אם ד' החליט לעשות את זה בצורה כואבת סימן שהכאב הוא חלק מהמטרה הספציפית שאנחנו בשיכלנו הקטן לא יכולים להבין את זה (ולא אני ממש לא נחשבת אחת עם "שכל קטן", קוראים לי "גאון" ו90% מהבחורים יורדים כי אני מרגישה שצריך לרדת לרמה שלהם או להסביר פעמים נושא מסויים אך עדין ביחס אליו אנחנו הרבה פחות ממטומטמים!). לענין שלנו, לא תמיד אנחנו יודעים מה ד' רוצה מאיתנו. רוצח סדרתי שעומדת בפני אפשרות לרצוח משפחה שלמה, נראה לנו שד' מעמיד אותו בנסיון שהוא לא יעמוד בו כי הוא רגיל לרצוח, אבל לא! הנסיון שלו זה שהוא ירצח את כולם אבל את על התינוק הוא ירחם ולא ירצח אותו (למשל, ד' ישמור, זו רק דוגמא קיצונית). אני ראיתי על עצמי, הנסיונות שלא עמדתי בהם בכלל (חלקתי זה גם סוג של הצלחה) זה היה נסיונות שאני הבאתי על עצמי כאשר פתחתי לעצמי פתח וזה נגרר. וסתם עיצה - כשאת\ה יודע\ת שאת\ה בירידה - תתחזקי במשהו אחר (אפילו שלא קשור לנושא) זה עוזר פלאים!!! שד' לא ינסה אותנו, ושהנסיון של שדוכים יסתיים לכולנו בקלות בזמן הכי טוב שנקבע לנו משמים.

מענין חשבתי שאני לא יבין

כי את מעל לממוצע אבל לא הבנתי כי זה מבולבל. כתבת כמה פנים של דברים או שהוא יעמוד בחלק מהניסיון או שהוא הביא אתזה על עצמו או לעמוד בניסיון אחר ואייך קשור זה שלא יכאב לי בשן לשאלה. תסבירי

ששש72

New member
הסבר

1. נכון, הייתי מבולבלת, עצבנית. כשכתבתי את זה, סליחה. 2. כשד' מנסה אותנו בנסיון לא תמיד אנחנו יודעים למה הוא מנסה - אולי הוא לא מצפה מאיתנו לעמוד בנסיון אלא רק בחלקו? 3. יש מקרים שאנשים מביאים על עצמם את הנסיון ביודעין או שלא ולכן לא עומדים בו. 4. וסתם, קצת עידוד. בעוד שאדם לפעמים כדי לעזור (לרפאה) אין לו ברירה אלא להכאיב (לקדוח בשן למשל). הקדוש ברוך הוא יכול לעשות הכל בצורה קלה (לצורך הענין - לתקן הוקוס פוקוס את השן בלי לקדוח) או בצורה כואבת (ליקדוח בשן). היות שאין בכל העולם כולו משהו שאוהב אותנו יותר מד', והיות שהוא רוצה בשבילנו את הכי טוב בעולם, לכן אפילו הכאב הוא לטובה. כלומר אין לנו מספיק שכל להבין את כל החישובים האלו, אך זו הצורה הכי טובה (לצורך הענין הכאב של הקדיחה). זה היה רק קצת עידוד למי שבאמת מאמין באהבת ד'. (יבין את סעיף הזה רק אדם שכשהוא אומר שיר השירים הוא חושב על אהבת ד' לכנסת ישראל ולא ח"ו, כך שמעתי פעם ממשהיא, על אהבה בין בני אדם שלא מגרדת את האהבה הזו). אני מקוה שעכשיו זה מובן.

תשובה מאת הרב לוגאסי שליט"א

אותה קושיא בדיוק מובאת בקטע הבא: יג. ''דרך אמונה למעוכבי שידוך בין הבעיות והיסורים הקשים המצויים בימינו היא צרת עיכוב השידוך. לצערי, אין פעם שלאחר הדרשה שהנני דורש בכל מקום שיהיה - שאיני נתקל בבני אדם המספרים לי מצרה זו שפוקדתם להם בעצמם או לבניהם ובנותיהם, ומבקשים עצה לסיום סבל ארוך וממושך זה. ובפרט שגווני יסורי עיכוב השידוכים לפעמים נעשה באופן קשה ביותר, וכגון שידוך שנראה הולך כסדר ולבסוף מתפוצץ... או פעמים שהבחור מאד רוצה והצד השני לא, או להיפך. והאכזבות בנושא זה מגוונות ומצערות מאד. ובעצם בעיכוב השידוך נוצרים ב' אופני סבל איום ונורא, האחד הוא עצם עיכוב הקמת בית בישראל שזו תשוקת וחמדת כל בן ובת בישראל וחמדת כל הורה לראות מבניו. והשני הוא ההתדרדרות הרוחנית הבאה בעקבות עיכוב זה, נפגש אני עם בחורים יראי ה' המתאוננים ובוכים במר נפשם שעקב עיכוב שידוכם נופלים המה בעניני קדושה, ועל אף רצונם העז להישמר מכל חטא, ובהכרח נמנע לרווק ובמיוחד רווק שנים רבות מלהיות שמור בקדושה כראוי, ועל זה מתרעמים המה למאד על ההשגחה, מדוע עשה להם אלקים ככה להביאם למצב שכמעט בלתי נמנע מלהיכשל בעבירה, והלא הבא ליטהר מסייעין אותו, אם כן היאך אחר שכבר כמה שנים משתדלים המה לשמור עצמם מחטא, ובפרט בעלי תשובה שהדבר קשה להם מאד, ומסרו נפשם לה' בתשובתם ועזבו כל מחמדי תבל להיות נאמנים לה', והנה זמן פרקם עבר מזמן ואין בנמצא להם אשת חיל שתסייעם בעבודת ה'. ובכן היאך ניגשים לבעיה זו בדרך אמונה? כלל גדול יש לנו לדעת כי מחשבותינו רחוקים למאד מאד ממחשבותיו יתברך. וניקח לדוגמא, הגלויות שגלינו מארצנו, ועתה אנו כבר קרוב ל - 2,000 שנה בגלות מרה, הרי מטרתם של הגלויות לתקן את ישראל, וכנגד מה שחטאו כפרתם בגלותם לתקן את אשר עוותו ולהכשירם לגאולה ולשלמות רוחנית, וכן מבואר ב''אור החיים'' הק' (שמות ג', ח') שתכלית הגלויות כדי שיתבררו כל הניצוצות ויתוקנו. ובכן אם נתבונן הרי בכל הגלויות לא נהיה מצבנו יותר טוב. שהרי בגלות מצרים ירדנו ושקענו במ''ט שערי טומאה, עד שקטרגה מדת הדין הללו עובדי עבודה זרה וכו', בגלות בבל - 70 שנה כמו כן ירדנו פלאים ורבים מעמנו נשאו נשים נכריות, בגלותנו זו הארוכה והמרה, אין לשער ולתאר את גודל האבדות של הנשמות הנדחות בגלות זו, והנה היום נישואי תערובת בארץ ובחו''ל, מדינתנו מדינה של מינות וחילול הקדושה, חינוך הנוער היום חילוני ברובו, ועוד מעידות תהומיות מעדנו מה שלא ניתן להעלות על הכתב. ובכן וכי הגלויות לא מכפרות, וכי הגלויות לא מביאות את מטרת הבורא בהם על תכליתם, וכי הקדוש-ברוך-הוא שגזר עלינו גלויות לא לקח בחשבון את המעידות שיארעו לנו דוקא בסיבת הגלויות, ועם כל זה ראה הקדוש-ברוך-הוא בכך תיקון לנו, ואפשר היסורים הרבים שבגלות מקטינות את הקטגוריא מכל עוון שנעשה, ומגדילות את הסנגוריא מכל מצוה ומסירות נפש ורק לאלקים פתרונים ומאזנים לשקול את העדיפות שבגלות על אף המעידות הצפויות בעקבותיה זהו בכללות. אולם כמו כן הדבר בפרטות, אתה שמתחזק בעבודת ה', או אתה הבעל תשובה, שכעת הנך במצב של נסיונות קשים ביותר מחמת עיכוב שידוך, ואף שעיכוב שידוך זה גורם לך למעידות מדי פעם. וכי יודע אתה מה מקרב אותך לה' ביותר, הלא המשקל לאלקים להעריך עמידותיך בנסיונות - שערכן רב במצבך זה לעומת כשלונותיך מידי פעם. הלא בגמרא (פסחים קיג, ע''א) איתא: ''רווק הדר בכרך ואינו חוטא - הקב''ה משתבח בו בכל יום'', ואם כן לך ותדע אם לא עדיף לו להקב''ה יום עמידה בנסיון כשהנך במצב רווקות יותר מזמן רב כשהנך נשוי, היודע אתה מה נפעל מכל יום רווקות שעובר עליך ואתה עומד בצדקתך ובתומתך, ואף ש''בין לבין'' בלתי נמנעים מעידות אולם עדיין מאזני המשפט ביד ה' המה ולא ביד בני האדם לדעת מה עדיף על מה. הלא תבין. אם שמך ה' במצב שאתה הנך נתון בו עתה, סימן שחפץ הוא שתעבדהו במצב זה דווקא. הרי אתה משתדל למצוא זיווג, ידי חובת השתדלות הנך יוצא, ואם כן מה חושב אתה שהקדוש-ברוך-הוא רוצה ממך מעבר לזה, שתקפוץ לשמים?! הלא תבין פשוט שחפץ הוא שתעבדהו במצבך זה שהנך נתון בו עתה, ואף שלא נעלם ממנו שבעקבות מצבך אתה צפוי אתה למעידות, ולמצבי רוח גרועים מה שמפיל ומייאש את האדם מעבודת ה'. אם כן היאך יכול אתה לחשוב אחרת ממה שחושב עבורך בוראך, וכי יודע אתה מה טוב לך יותר מאשר חכמתו יתברך יודעת.

זה לא ארוך

בספר זה בקושי 5 דפים מרווחים, תצמצם את הרווח ותקרא , שווה 10 דקות של קריאה מקסימום.

קליט

New member
אין צורך, אתמצת לך

הרב אומר שהכל לטובה, וגדול עבודת ה` בצער פי אלף משלא בצער, וגם אם הנך חוטא מדי פעם - אין לשער ולתאר את השכר ואת הטובה היוצאת מכל התחזקות והתחזקות, ועל כרחך שזה התיקון שלנו והכל לטובתינו הניצחית

שםאנילא

New member
כן...אבל שהאדם לא יקח את זה בתור פטנט וישקיט

כן...אבל שהאדם לא יקח את זה בתור פטנט וישקיט את המצפון שלו אלא יעבוד על מידותיו באמת ובתמים...

קליט

New member
תשובה

כתוב בספרים ש"בדרך כלל אין הקב"ה מפיל את האדם בגשמיות/ברוחניות עד למצב שאין לו תקומה", אלא תמיד הקב"ה מחזק את האדם ומסייע לו לקום ולהתחזק . וגם יש לאדם כוחות חזקים להתחזק בכל מצב . ברור שיש גם מקרים שאדם נפטר ל"ע ואז מדובר בעונש/יסורים שהוא היה חייב לעבור . אך בדרך כלל אין מצב שהקב"ה משפיל את האדם מבחינה ריגשית/רוחניות/פיזית עד שהוא אינו יכול להתחזק איכשהוא ובמשך הזמן . ברור שיש הרבה מאתנו שאין לנו את הכוחות לדוגמה ; לכוון בכל התפילה, או לאהוב את הקב"ה בכל מצב וכו` . ו"אין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו", התפקיד שלנו זה שנשתפר מיום ליום . יש דברים שהם למעלה מכוחותינו לעכשיו, ואין הקב"ה תובע מאתנו - שנכוון בכל מילה בתפילה וכו` וכו` . והוא רחום יכפר עוון וכו`

יש הבדל בין לכוון בתפילה לבין לעבור איסור

שבלעבור איסור אף אחד לא נפטר ולא מבינים אותו והוא יקבל עליו את הדין חוץ מאונס גמור ככה שאני לא רואה אייך זה עונה על השאלה

למעלה