שאלה

2ת Wל ר2

New member
אהה.. תודה!

כשקראתי את הסיפור של אלישע בן אבויה.. בכיתי! זה היה כ"כ מצער שגדול בתורה.. (רבו של ר' מאיר..) הגיע למצב כזה..

שםאנילא

New member
סיפור???../images/Emo13.gif יש הרבה עומק מסביב לנושא זה ואיני

יודע מה קראת והיכן קראת

2ת Wל ר2

New member
נכון! אבל אני קראתי את זה לא בגמרא אלא

בספר ילדים.. ולכן, במקרה שלי זה היה סיפור.. אני מאמינה שזה הרבה יותר מורחב ועמוק...

2ת Wל ר2

New member
צודק..

רק שהבנתי שנשים אינן יכולות ללמוד גמרא.. לקרא כן אפשר? פעם ישבתי עם אחי על המשניות שבגמרא.. (יש כזה דבר? הבנתי נכון??) והאח האחר צחק עלינו..

שםאנילא

New member
כן זה בלאגן...מאותה סיבה שאסור לה לדון ולהעיד

ועוד שאר דברים... זו לא השפלה ח"ו או חוסר כבוד אלא נבראנו שונים פשוט, כל אחד והתפקיד שלו בעולם מבינה? יש מחקרים ועבודות של רבנים שעשו בנושא זה שכדאי לקרא, תשאלי את הרב שלך או את אביך היכן כדאי לקרא חומר על זה... זה ממש עמוק ולא פשט הדור הזה הפוך וככה הוא נראה רואים היום נשים לומדות הלכות ודברים שלא קשורים אליהם בכלל...עוד מעט הן יפסקו בהלכות נידה... : ) טוב..כבר אמרו עלינו פני הדור כפני הכלב לא?!

2ת Wל ר2

New member
אני לא רואה בזה משו לא טוב..

להיפך! העניין של לא ראויות לדין, זהו כבוד האישה! שהרי נשים, רחמניות מטיבן וכל כובדן- פנימה. ולכן- אין כבוד גדול מזה.. אני באמת אשאל... שבת שלום!

יש מקרים שגם תורה לא תעזור

אם הניסיון כבר לפניך. וכמו שהזכירו פה ולא במקרים חריגים אלא תלוי כמה אדם הביא אתזה על עצמו שיש מושג שאדם הביא את עצמו למצב שהוא לא יוכל לעמוד בניסיון ואז החובה עליו למה הוא הביא אתת עצמו למצב שהוא בלתי אפשרי לעמוד בו ואם נחשוב לעומק זה בעייה רצינית אצל כולנו שלא נוכל לטעון אונס ככה נראה

שםאנילא

New member
שהוא לא יכול עמוד בו? קשקוש...כל עוד אחרים עו

עומדים אז גם אתה יכול לעמוד...

אתה סותר את דבריך.עיין למעלה

ומה הראייה מאחרים או שגם הם לא יכולים לעמוד בניסיון אם הם היו באותו מצב או שהם לא באותו מצב

שםאנילא

New member
כנראה שלא קראת שוב את דבריי כדי להבין מה כתבת

כתבתי...שוב אסביר... אדם שנוגע למשל בבחורה ועושה איתה מעשים אסורים ומגיע להנאות למינהם.. שלא יצפה אחר כך לנסות להתגבר על נסיונות כאלו... ואם יש לך בעיות עם זה תתרחק 4 אמות ואל תבוא לידי נסיון ותאמר שזה יעבור לך... אין כאן פטנטים...הציווי הוא להתרחק ואם אתה מגיע למצב של גירוי כלשהוא אז זה בגלל שאתה גרמת לזה ואינך יכול לקרוא לזה נסיון... בין גברים בין נשים ללא יוצא מן הכלל....
מבחינתך העסק בין נשים לגברים ב-2 הצדדים זה סמים קשים...זה שאינך מתרחק זה זבש"ך... אלא אם כן השם שלך הוא בני סלע...

אתה חוליגן עם דיפלומה

מי שמזכיר פה את בני סלע זה אתה שמתחכך פה עם הבנות בעקיפין ובמסווה של ממיקב או נהיגה וכו שלא נגלה בסוף שאתה עןד סוטה במסווה של מיזרכיסט לשעבר. חוליגן

שםאנילא

New member
דיברתי באופן כללי ולא עליך...על מה להתלונן?!

קורה לפעמים שלא מבינים את מה שאני כותב ולכן אני מנסה להסביר ואם לא שמת לב סייגתי את דבריי מפורשות שזה חל על בנים וגם על בנות אז מה אתה קופץ? אלא אם כן אני צודק?! חבל שאתה ישר משתלח ומכנה שמות לאנשים ועוד שעונים לך מה שצריך לענות... תתמודד ושיהיה בהצלחה

למעלה