שאלה

odery

New member
שאלה

חיוב הצניעות על האישה הוא בתכלס כדי למנוע מהגברים הרהורי עברה וכו וכו, אז אפשר להקל בצניעות ליד גברים? לדג` חוף מעורב בחו"ל,כסוי ראש ליד המנקה בבית/מכון כושר

קליט

New member
בעיקרון האישה לא חייבת לכסות את הראש בבית

יש את הענין ללכת בצניעות כדי לשמור על צניעות פנימית וכו`

קליט

New member
מהזיכרון

האישה לא חייבת לכסות את ראשה בבית, ובזוהר החמיר בענין .

קליט

New member
אני לא זוכר היכן ראיתי את זה

ואני זוכר את זה ברור . אתה יכול לחפש את זה כאן ב"הלכה יומית" = יש כאן אתר שעוסק בנושאים הלכתיים שונים ויש באתר גם מנוע חיפוש . אתה יכול לנסות גם בספר המקיף "עוז והדר לבושה" של הרב פאלק , שהוא גם מתיר פיאה (ובלשונו ; יש הרבה שאוסרים פיאה ויש הרבה שמתירים פיאה, ואפשר להתיר) ופיאת קאסטם .

שםאנילא

New member
נהפוך הוא...אני שמח ללמוד מכל אחד בתנאי שיש

לו מקור למה שהוא אומר חשבתי רק שענית לי בהקשר לנושא בכל מקרה לנו היהודים יש שולחן ערוך ויש צורך לבדוק מה קורה שם בהקשר זה לא שאני סותר את דבריך אלא באמת רוצה לדעת מהי ההלכה בשולחן ערוך ועדיין לאף אחד כאן אין מושג יד ורגל בזה וחבל... לא?!

קליט

New member
יתכן שיש מקום שתכתוב בעדינות

יש לך בבקשה מקור לזה ? . . תודה רבה

שםאנילא

New member
כבר דיברנו על זה בכל מקום...אם אתה חושב שכר

שכרגע ניסיתי או רציתי לפגוע בך תאר לך מה הרב שאומרים דברים בשמו סתם חושב... אינך יכול לקבוע בהחלטיות משפט או הלכה ללא הבאת מקור לצדקת דבריך... ושוב...איני אומר שמה שאמרת לא נכון רק שקבעת זאת כמו שאמרת מזיכרון ולא באתי לפגוע בך אלא ביקשתי מקור לא רשמת "אם איני טועה או זכורני ש....כך וכך..." שאז יש מקום לדון בזה ולמצוא משהו אלא קבעת עובדה בשטח ובהלכה רגישה מאוד תחשוב שאולי אתה טועה במונח ההלכתי והבחורה תשמע לך לא ככה?!

קליט

New member
אוקי,

וגם כשאתה שואל "מה המקור שלך" עליך לשאול בעדינות ובדרך ארץ כמו לדוגמה : אפשר בבקשה לקבל מקור לדברים ?

שםאנילא

New member
אסביר לך שוב...מי

שזורק משפטים ללא עובדות במיוחד בהלכות תוך התבססות על רבנים למינהם בלי לצטט אותם ולהביא את המקור זו בעייה רצינית הבעייה היא לא במי ששואל למקור כמו הבחורה שזרקה את מה שאמרה על הרב מרדכי זצ"ל רק הרס וחורבן יוצא מדבר כזה ותו לא

קליט

New member
גם אני חייב לך הסבר

כולנו יודעים שמה שכותבים כאן זה בעירבון מוגבל כי בני אדם טועים לפעמים . ב) אם אני זוכר ברור שההלכה אומרת שזה אפשרי לאישה להקפיד פחות על כיסוי ראש בבית -אז אני לא אמור לכתוב "זכורני" או "אני חושב" או משהו בסיגנון . אני בטוח ! ואין מה להוסיף משפטים של הססנות . ג) תלך כבר לישון ! :)

odery

New member
גם הרב אליהו אמר שאישה בתוך ביתה לא צריכה

ואני זוכרת שכמה תלמידי חכמים חרדים זלזלו בו לכן...

odery

New member
הגישה שלך מעצבנת קצת

אבל הנה חלק מהמקורות :בית יוסף אבן העזר סימן קט"ו,טהרת הקודש (הרב ראטה) חלק ב' קסו מביא את דברי הרב פיינשטיין בענין, ולא מצאתי את המקור של הרב אליהו אבל אני בפרוש זוכרת דיונים ערים בנושא לפני משו כמו 14-15 שנה בשולחן אצלנו.כל טוב לך.

למעלה