שאלה

haya505

New member
לשרון יסמין מישפחת המטובעים מחיה

אז מה עכשיו הצאת לנו שם המוטבעים ואפילו אני משתמשת בו בסבבהההה

haya505

New member
מרוצים מאוד

ברור כולנו מרוצים ובימיוחד אני לא צריך לבשל בקמויות ויש המון מחמאות הפכנו לסלב כל מי משמכיר אותנו עוצר נידהם מחלק מחמאות אואל שאלות קנינו כולם בגדים חדשים ותרמנו את כל הבגדים הגדולים בקיצור חגיגה

pink plus

New member
אצלי זה ממוקם בצד המותן

אני עדיין רק בראשית ההרזיה אז אני לא יכולה לדעת איך זה יראה וירגיש כשב"ה והטבעת אהיה רזה. אבל אני כן יכולה להעיד שבינתיים, לפחות מבחינת ההרגשה של הפורט - אין לי בעיה. אני לא מודעת לנוכחות של זה, אין לי בעיה עם המיקום, אני ישנה רק על הבטן מאז ומתמיד וזה לא מפריע לי, מלבד הימים הראשונים אחרי הניתוח שאז הכל הפריע וכאב, ולא ישנתי על הבטן... בכל מקרה זה שיקול של המנתח איפה להתקין את הפורט. גם המנתח שלי טען שהוא שם את זה בצד המותן מטעמים אסטתיים. אגב, המנתח גם ציין שככל שארד יותר והבטן תקטן אז סביר להניח שגם הפורט יבלוט יותר...

לפינק +

תודה גם לך. שמעתי במקרה שחלק מהמנתחים עושים בצד והופ....אני רואה שיש פה לא מעט כאלה שאצלם זה מונח שם. חברתי עשתה אצל ד"ר אבינוח ומידי פעם כשאני שואלת היא מראה לי את הפורט וכן....כשאני נוגעת בו באצבעי אני בהחלט מרגישה את זה. גם אצלי אם כך זה יהיה מונח בחזה כי שם ד"ר אבינוח שותל אותו. אני מחייכת לעצמי כי אני לפני הניתוח וזה מה שמעסיק אותי בשעות אלו. לבטח אחרי הניתוח יעסיק אותי אם יתקע לי או לא יתקע לי (-: כל עת והדיונים שלו. שבוע טוב שיהיה לך.

pink plus

New member
אחרי הניתוח לא יהיה מה שיתקע

כי את תוכלי לשתות רק נוזלים, וגם זה יהיה אחרי יום של "תזונת אינפוזיה"
בהצלחה! אל תיבהלי אם בימים הראשונים הפורט מאוד יכאב לך...

אופירA

New member
מנהל
תיקון קל

כנראה נותחת בבי"ח ציבורי. הפרוצדורה שם אחרת מאשר בבתי החולים הפרטיים. באסותא אין תזונת אינפוזיה ואין יממה של אשפוז. מתאשפזים לכמה שעות והולכים הביתה בריאים ושלמים. אחרי הניתוח אפשר לאכול הכל, אבל אסור!!! מותר רק לפי ההוראות של התזונה, שבוע נוזלים + מעדן חלק (ואפשר לקצר את השבוע הזה אם הכל בסדר), שבוע כלכלה רכה, שבוע תוספת של קציצות דג ועוף, ושבוע רביעי חזרה בהדרגה לאכילת מוצק. מי שמנסה לאכול שלא לפי ההוראות, יגלה שיתכן שהוא מצליח ולא נתקע לו כלום, ויתכן והוא יעבור מה שהבן של זו שכתבה למטה עבר... בכל אופן, גם זה שמצליח לאכול גורם נזק לגופו, אז לא כדאי להפר את ההוראות.

תגובה

אני ינותח באסותא והבנתי לגמרי שמשתחררים באותו יום. לא נראה לי שאעשה "דברים שאסור". אני מתכוונת להיות ילדה סופר טובה. האמת....אני חושבת שאני אפחד בשלב הראשון לבלוע את הרוק של עצמי (-:

pink plus

New member
הכי נותחתי באסותא

לפני הניתוח לא אכלתי כלום מן הסתם, ולאחריו הייתי מחוברת לאינפוזיה שכללה את המשכך כאבים, ולא יודעת מה עוד אם בכלל...ביום למחרת התחלתי לשתות קצת מים בקטנה וקצת מרק צח בקטנה ואחר כך כמה ימים של תזונת נוזלים ויוגורט בהדרגה. ואני מצטערת מאוד לומר לך את זה - אבל ממש נמאס לי לקרוא פה תגובות של אנשים שחושבים שהם בטוחים שרק הם יודעים הכל. אגב, גם התשובות ששלחת לי בכלל לא עזרו לי ולא היו רלווטיים למה ששאלתי אותך, אבל כנראה שנדבקת בתסמונת מהסוג של - אני רופא כבר מאה שנה ואני יודע הכל עוד לפני שהחולה אומר לי ממה שאני סובל... אני גם בכלל לא מבינה מאיפה הכנסת לתגובה שלך פה את הדיבורים על איסור של אוכל אחרי הניתוח - אני בטח שלא דיברתי על לאכול אחרי ניתוח, וגם הגברת הנכבדת ששאלה פה את השאלה לא אמרה את זה...הפורום פה הפך למשהו מתלהם ולא מועיל בשיט - וחבל שאחרי זמן רב שלא הייתי פה וחזרתי אני מבינה שוב ושוב למה אני לא פה!

אופירA

New member
מנהל
את מתרגזת סתם בלי סיבה

לא ידעתי שנותחת באסותא, סליחה, אבל ראיתי שלא נותחת אצל ד"ר אבינוח, נותחת בפרוצדורה אחרת. בפרוצדורה של ד"ר אבינוח אין אינפוזיה עם נוזלים. טעיתי קצת וצדקתי קצת. את סולחת לי? מותר לי לטעות? הבאתי את האפשרות שאטעה, כי אמרתי "כנראה" נותחת בבי"ח ציבורי. אז טעיתי. זה לא אנושי? זה תגובה של "אני רופא כבר מאה שנה"? לא להגיד לאנשים שהם לא יעברו אינפוזיה עם נוזלים? לא ליידע אותם שהם לא יצטרכו לצום יממה? זה פוגע בך שהם לא יצטרכו לצום ואת היית צריכה לצום? אני מצטערת שהתגובה ששלחתי לך במסר הפרטי לא עזרה לך. לפחות השתדלתי, ניסיתי. אני חייבת לך משהו? אני חייבת לעזור לך? תגידי תודה שהתייחסתי אלייך בפרטי. לא עזר לך אז אין מה לעשות, או שהיית מסבירה לי מה לא עזר לך והייתי מנסה לעזור. האמת, אני כבר לא אנסה לעזור לך, לא מתחשק לי יותר. הכנסתי את הדיבורים של איסור לאחר הניתוח לא בגלל שכתבת שמותר. כתבת שאי אפשר, אז תיקנתי שאפשר מבחינה טכנית, רק שאסור. כתבתי את זה לקוראת שהגבת לה, כדי שלא יהיה אי הבנה, שאם היא מצליחה לאכול, אז היא יכולה לאכול... הרבה כאן ניסו לאכול מה שאסור, וגילו שהם יכולים. אז הדגשתי את העניין הזה. חבל שייחסת להדגשה שלי טון מתנשא ומתלהם שלא היה ולא נברא, וחבל שאת חושבת שהפורום כאן לא מועיל בשיט. לידיעתך - זו דעתך היחידה והבלעדית. כל האחרים בטוחים שהפורום הזה מועיל בצורה מדהימה, מציל חיים. נכון, לא מושלם, כי זה פורום ולא ייעוץ רפואי מקצועי. אבל להגיד לא מועיל בשיט בגלל שלא מושלם? התפרעת, תאמיני לי.

pink plus

New member
אינפוזיה - זה רק נוזלים!

ואני מניחה שגם אצל אבינח יש אינפוזיה עם משכך כאבים - אלא אם כן הוא ממש קוסם ואחרי שהוא מנתח אותך אתה לא צריך משכך כאבים...? ממש לא פוגע בי שאני צמתי כמה שעות לפני הניתוח ואחרי הניתוח, ואחרים לא. כנראה שהמנותחים של אבינח תוקעים שווארמה בחדר התאוששות כבר...כל הכבוד לו! גם אין כאבים וגם שווארמה! וואלה שווה להתנתח אצלו! מסביר גם למה כל כך הרבה חוזרים אליו עם בעיות - שאפשר לשמוע עליהם בפורום זה ממש. הפורום הוא ממש אקסיומה מהלכת - מהללים מנתח שמלא מנותחים שלו מגלים בעיות אח"כ! שמישהו יתן לי את שם המשרד שעושה לו יח"צ! באמת תודה לך שתיקנת את טענתי כשאמרתי - שאי אפשר לאכול אחרי הניתוח, לזה שאפשר רק שאסור. אני לא שמעתי על מישהו שניסה לאכול אחרי הניתוח והצליח, ומכיוון שאני מקווה לפחות שאף אחד ביום שאחרי ניתוח לא ניסה אפילו לאכול - אז אני לא יודעת איך את יודעת בוודאות שאפשר לאכול? ניסית? אכלת? מכירה מישהו שאכל משהו ביום אחרי ניתוח? הוא נשאר בחיים כדי לספר לך? אני לא אתפלא אם תתני לי איזו דוגמה על חולה שנותח בבית חולים שקר כלשהו שאכל יום אחרי ניתוח וזה אפילו עבר לו או שהוא מת - אבל מה שבטוח שאבינח לא ניתח אותו ולכן זה קרה...

אופירA

New member
מנהל
את לא שווה תגובה

אבל בשביל האנשים פה אסביר שוב, שאצל ד"ר אבינוח אין אינפוזיה עם משכך כאבים. מי שרוצה משכך כאבים בולע אופטלגין נוזלי עם שתייה. את לא חייבת להאמין, אבל שאנשים שעושים ניתוח באסותא אצל ד"ר אבינוח ידעו מה הם עומדים לעבור, ולא יחשבו שהם צריכים להיות בצום יממה אחרי הניתוח עם אינפוזיה בווריד. אין כלום בווריד. אין יממה של אשפוז. אחרי כמה שעות מהניתוח אומרים שלום יפה, תודה לד"ר והולכים הביתה. מנותחי הערב (יום ד') קמים ב-5-7 בבוקר, והולכים הביתה. מנותחי הבוקר (יום ו') הולכים אחה"צ. לפני שהולכים הביתה צריך לשתות וללכת לשירותים. לא שווארמה, אבל לשתות אפשר כמה שעות לאחר הניתוח. מצטערת שאת לא מאמינה לי, אבל אני דיברתי עם כמה אנשים שאכלו שלא לפי ההוראות, מוצק בשבוע הראשון, ונשארו מאוד בחיים. עזבי, את מסכנה, לא שווה תגובה. כתבתי בשביל החדשים כאן בפורום. האמת, לא מובן מה את מתעצבנת כל כך, אפשר לחשוב איזה עוול נעשה לך, כמה חוסר פרופורציה. איזה שטויות את מדברת - אם לאדם אחד זה לא עזר, אז כל הפורום לא שווה ולא צריך להתקיים. את שפויה?

pink plus

New member
אם אני לא שווה תגובה - אז בכלל חבל שהגבת לי

מלכתחילה לתגובה שכלל לא כתבתי לך ולא הייתה מיודעת לך! ועוד יותר חבל שכשאלתי בזמנו לגבי אכילת מוצק בשבוע שאחרי הניתוח - אז את, כן כן את! - היית זאת שהתנפלה עלי ללא שום פרופורציה. בדיוק כמו שעשית לי עכשיו, ועוד אחרי שעניתי למישהו על סמך מידע שאת - כן כן, שוב את - נתת לי בזמנו! והכי חבל - שלא למדת מזה כלום וגם לא תלמדי!

haya505

New member
לשרון יסמין

אחרי ניתוח תיזהרי להכנים משהו מוצק אלא רק נוזלים ואחרי כמה ימים שיגידו לך אפשר מעדנים למה אני אומרת להיזהר כי הבן הגדול לעס מסטיק ובלי כוונה בלע אותו ועוד היו לו תפרים וחייב להקיא חבל לך על הזמן איזה כאבי תופת ואיזה סבל והוא צרך מכאבים אני מדברת על גבר בן 29 לא ילד

פורט

אפשר לדעת אצל מי נותחת? אני מתלבטת בגלל מיקום הפורט, אבינח מניח את הפורט על עצם החזה ושמעתי שלחלק מהנשים זו בעיה ללבוש חזיה עם חישוק. תודה

פורט בצד

האם פורט בעצם החזה מפריע? לא הצלחתי להבין
ולמה פורט בצד בעייתי יותר? הרבה למה
אבל אני באמת לא מבינה את ההבדל . תודה

למעלה