שאלה...

שאלה...

אני רואה שככל שהזמן עובר,יותר ויותר אנשים עושים תארים באו"פ, מדובר בעיקר על אנשים צעירים אשר לומדים במקביל ללימודיהם בתיכון. מעניין אותי אם אתם יודעים מה ההבדלים החשובים בין התארים, (בוא נקח לדוגמא מתמטיקה או מדעי המחשב) בין האו"פ לטכניון או לאוניברסיטת ת"א? נניח מבחינת הקושי,ההעמקה בחומר,איכות המרצים... זאת אומרת,לכולם כמעט יש את התפיסה הזאת שאומרת שתואר במדעי-המחשב (מהטכניון נניח) נחשב בלי ספק ל"יותר" מתואר באו"פ...ואני שואל למה? בתודה מראש, פייד!

buga

New member
דעתי:

למדתי באו"פ רק שני קורסים לפני שנה וחצי, ואני לומד עכשיו באונ´ העברית. את דעתי על האו"פ ניתן למצוא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=457&msgid=6026830 תראה, מבחינת מתמטיקה- כמו שאמרתי בהודעה ההיא, באו"פ זורקים אותך למים על ההתחלה, יש שם פחות דגש על תיאוריה ויותר דגש על שימוש, ויש בזה חסרונות. הרבה פעמים קראתי הוכחה בספר של האו"פ ועבר בי חשק לזרוק אותו לים (מה שלא כ"כ התאפשר, כי בכל זאת, אני ירושלמי). באו"פ אין מרצים, יש "תרגול" פעם בשבוע של שעתיים-ארבע שעות. שלא יבינו אותי לא נכון- אני חושב שהאוניברסיטה הפתוחה זה דבר טוב, במיוחד בגלל שהוא לא דורש ממוצע בגרות או פסיכומטרי. מצד שני זה לא הדבר *הכי* טוב בעולם. אם אתה רוצה ללמוד מתמטיקה ויש לך את האפשרות- אני חושב שהעברית זה המקום הטוב ביותר. אחרי הכל, המחלקה למתמטיקה שם היא בין הטובות בעולם, ויוצא לך ללמוד עם המוחות הגדולים בתחום כיום. מדעי המחשב- זה כבר סיפור אחר. אין לי מושג איזה תואר של איזה אוניברסיטה מחשיבים יותר, וקשה לי לעשות השוואה- אבל ההתרשמות שלי מהחוג למדעי המחשב ב"עברית" היא די רעה. קודם כל, היחס של מרבית המתרגלים והמרצים. המתרגל מגיע בלפחות עשרים דקות איחור, יש טעויות זוועתיות בתרגילים, בשקופיות וכו´. נוהלי בדיקת התרגיל שלהם הם קטנוניים ולא עקביים(הורידו לי שמונה נקודות על זה שכתבתי שם של קובץ באות גדולה ולא באות קטנה- ומדובר על תרגיל די גדול של 5000 שורות קוד). פעם איזו מישהי (שסיימה תואר שני במדעי המחשב) שעבדה בתעשייה תקופה די ארוכה, אמרה לי שסטודנט שסיים תואר ראשון לא שווה לחברות מחשבים כמעט כלום - בגלל ששני שליש ממה שמלמדים זה תאוריה- שלא עוזרת בעבודה מעשית. היא גם אמרה שהסיבה היחידה שחברות מעדיפות לקחת יוצאי אונ´ זה בגלל שההנחה היא שלמי שעבר אינפי יש יכולות למידה גבוהות. אני לא יודע עד כמה התיאור הזה נכון, אבל היא נשמעה די אמינה.

yontanbn

New member
מדעי המחשב בעברית

אני לומד גם מתמטיקה וגם מדעי המחשב בעברית אין לי שום דעה על הפתוחה, כי מעולם לא למדתי שם אבל רמת לימודי מדעי המחשב בעברית מאוד גבוהה הקטנוניות במדעי המחשב בקורסים של שנה א´ שקולה לקטנוניות במתמטיקה בקורסים של שנה א´. כמו שיורידו על ההבדל בין אות גדולה לקטנה, יורידו על אפסילון חלקי 2 במקום אפסילון חלקי 3 בתרגיל באינפי. הדקדקנות נעלמת אחרי שנה א´. לגבי זלזול המתרגלים, אני לא נתקלתי בזה. אבל אתה לא יכול לשפוט חוג שלם לפי איחור של מתרגל אחד או שניים! בחוג למדעי המחשב בעברית יש גם מוחות גדולים בתחום, אנשים מאוד רציניים. יש מעבדות מחקר טובות, והכל בסבבי בבי :) אני מאוד ממליץ.

Fingertip

New member
דעתי על האו"פ (משוחדת, כמובן)

עד כמה שאני מבין, הרמה במתמטיקה באו"פ היא לפחות כמו הרבה בת"א (או לפחות ממה ששמעתי). הספרים שלה במתמטיקה הם בין הטובים ביותר בתחום - הם מכילים הסברים מאוד טובים של החומר ומאות תרגילים פתורים. לא למדתי באוניברסיטה אחרת, אבל לפי מה ששמעתי ממרצים/מתרגלים שלמדו/עובדים באוניברסיטאות אחרות הרמה במתמטיקה לפחות כמו העברית או ת"א אם לא יותר. וסתם בשביל ניפוח אגו, אני זוכר שבאחד השיעורים, המנחה (שהוא גם מתרגל בת"א) אמר שבתחילת כל סמסטר, הוא מביא רשימה של ספרים שמומלצים לקריאה, אבל בפתוחה הוא לא יכול לעשות את זה כי כבר יש לנו את הספרים האלה. אהד.

אוילר

New member
כמו שבודה אמר...י

עיינתי פעם בספר אלגברה של הפתוחה ונדהמתי כשראיתי את הפרק על דטרמיננטות. מה שהובא שם כהגדרה של דטרמיננטה הוא רק דרך לחישובה דבר שמדגיש את העובדה שבפתוחה איו דגש על התאוריה הגדרתה האמיתית של הדטרמיננטה היא פונק´ נפח המקבלת 1 על הבסיס הסטנדרטי. בהגדרה ה"ישומית" נמנע הרבה ידע מהקורא

01001101

New member
ספרי הלימוד של האו"פ

אני מתכנן לחת לינארית1 סימסטר הבא ורציתי לדעת איך הספרים של הקורס. לקחתי בתחילת השנה דיסקרטית ולצערי נסיון הקריאה של חומר הלימוד מהספרים שלהם גרם לי לעתים לכאבי ראש, בחילות וסחרחורות (ולכן נמנעתי מלקרוא אותם ככל יכולתי...) בכל אופן רציתי לשאול איך הספרים של הקורסים האחרים במתמטיקה יחסית לאלו של דיסקרטית.

yontanbn

New member
ההגדרה של הדרטמיננטה

אור, ההגדרה של הדרטמיננטה כפי שמלמדים אותה בעברית זה לא פונקציית נפח ולא בטיח, אלא סכום על כל התמורות האפשריות של ....

אוילר

New member
צודק....י

בטעות רשמתי עוד תוצאה:) ... מה שכן...ההגדרה הזו של דטרמיננטה באה מהעולם של פונק´ נפח

לא נכון !!!

רמת הלימודים באו"פ אינה מתקרבת לרמה באוניברסיטת ת"א (לגביי אוניברסיטאות אחרות אין לי מושג). אני סטודנט בת"א, אני מכיר את ספרי האו"פ, אני מכיר את המבחנים ואין מה להשוות !!! המבחנים באו"פ חוזרים על עצמם וקלים !!! לא מתקרב לאונ´ ת"א !!! צר לי... ואל תשכנעו את עצמכם שזה נכון כי זה לא.

אם כבר מדברים על מבחנים

אז גם אני רוצה להשוות! אם מישהו יכול לשם פה קובץ עם בחינות מאוניברסיטה כולשהיא בקורסים: אינפי, לינארית, דיסקרטית, מד"ר....

!!!

צריך לעשות מנוי לאתר [בתשלום] כדאי לראות את הבחינות. אני בהחלט לא אעשה זאת! אולי אתה יכול לשלוח לי מספר בחינות, או להביא אתר בו ניתן להשיגן ללא תשלום!

תשובה

יש לי מנוי לאתר, ולא שילמתי כלום !!! אפשר לעשות מנוי לאתר מבלי לשלם, רק שהאתר די דפוק וקצת בעייה להסתדר איתו אבל זה אפשרי !!! אני יכול לתת לך אתר של מתרגל באונ´ ת"א שיש בו בחינות בלינארית 1+2 אם אתה רוצה.

arifell

New member
אני עושה הגהה בשבילם

(מדיפעם) והם אמרו שכדי להוריד את המבחנים לאצריך לעשות מנוי, או לשלם, צריך לשלם רק על הפתרונות

למעלה