שאלה.

EshedI

New member
למה לא?

מחשבה היא הדבר הכי מהיר ביקום, ואנחנו רק משתמשים ב-10% מהמוח שלנו, אז אולי איכשהו הוא הצליח להשתמש ביותר ומהירות המחשבות שלו היתה עצומה כל כך שזה עבר כל כך מהר? את האמת, הוא אמר שהוא הרגיש משהו מוזר הוא אמר שהוא הרגיש שהוא כאילו "התעורר" אל תוך החלום, כאילו החלום האמיתי שלו הוא על החיים בכדה"א ולא להיפך מבין?

Pixy led

New member
שאלה.

שלום, שמי הילאלה וכבר כתבתי מדי פעם בפורום הזה בעבר. אני לא מתעניינת במיוחד בנושא החלומות הצלולים, למרות שאני מכירה אותו וחלק מהשיטות בהן אנשים מנסים להגיע לחלומות צלולים. אני לא מנהלת "יומן חלומות", אני כותבת חלומות מדי פעם - אבל רק כשהם מעניינים במיוחד או כשאני לא רוצה לשכוח אותם והעצלות מתגמדת...
אבל למרות זאת, הרבה פעמים אני יודעת לרגע בחלום שמדובר בחלום ולא במציאות. הלילה קרה לי משהו מיוחד יותר - פתאום, באמצע החלום, ידעתי שמדובר בחלום - ברגע הזה, אמרתי לעצמי: "לא לאבד את הידיעה הזו! זה חלום!" הייתה קצת הסתחררות של הרקע וכמעט הרגשתי את הגוף שלי במיטה, אבל נשארתי בחלום, במודעות לכך שזה חלום. אז, ניסיתי לשנות בו דברים - ניגשתי למגבת לבנה בחלום, וניסיתי להפוך אותה לאדומה - זה עלה לי בהמון מאמץ מחשבתי והתרכזות, וגם אז המגבת לא נצבעה לחלוטין אלא בכתמים, לאט. אז ניסיתי לעוף אך לא הצלחתי, ומאז או שהתעוררתי או שהחלום נגמר, אני לא זוכרת. זה מתאים להגדרה של "חלום צלול"? (אני יודעת שזהו לא חלום צלול מלא, כי לא יכולתי לשלוט בכל, אבל אולי חלקי?) למה לא יכולתי לשלוט בחופשיות בכל? בתודה מראש, פיקסי לד.

KEiN

New member
נראה לי שמי שכתב את המאמר קצת מסטול

הוא מדבר במאמר כי האדם מנצל את כל החלקים במח! נו בטח שהוא מנצל את כל החלקים- השאלה היא באיזו יעילות. אני רוכב על אופניים שלוש מטר- אני מזיז את הפדלים הגלגלים זזים וגם גלגלי השיניים. עכשיו אדם אחר רוכב גם שלוש מטר אבל הוא דוחף את הפידלים יותר חזק!- שנינו ניצלנו את כל החלקים של האופניים אבל בצורה שונה- אני לא יודע איזה פחות יעילה...

Real Dream

New member
אהא! אבל לא על זה דיברנו...

אנחנו דיברנו על כמה חלקים במוח האדם מנצל - לא על איך הוא מנצל אותם.

EshedI

New member
לReal Dream ולKEiN

לReal Dream : אולי כל החלקים עובדים, אבל לא בצורה אופטימלית זאת אומרת, תחשבי על המוח שלנו כמערכת רמקולים הם עובדים, אבל תמיד אפשר להגביר את הקול... לKEiN : איפה יש בכל היקום משהו שהוא אין-סופי?

KEiN

New member
זמן..(נראה לי) והיקום עצמו.. (נראה)

לי) אבל יש איזה 100000000000 תיאוריות שסותרות את עצמן ומוכיחות את עצמן שוב על האין-סופיות.

KEiN

New member
וגם מספרים ומילים בג´יבריש

ובקשר לזה אני כמעט בטוח...

EshedI

New member
יש כמה חידושים

היה לא מזמן איזה נער ישראלי שהוכיח שיש סוף למספרים... אני לא הבנתי בגרוש איך הוא עשה את זה, אבל זה מה שאמרו... בקשר ליקום, אם הוא כל הזמן מתרחב, זה כבר אומר שהוא יחסי, כי ביחס ליקום שהיה לפני 5 דקות, היקום שעכשיו יותר גדול. והזמן, קודם כל צריך להבין אותו כדי לקבוע דברים עליו

Variety

New member
תגובה

לא מתכוונים ליקום כלאינסוף. מתכוונים לכל הגלקסיות - הן מתרחקות זו מזו. האינסוף לא מתרחב. בקשר לישראלי שמצא שיש סוף למספרים... לדעתי זה לא נכון, כי נניח לוקחים את המספר האחרון בתיאוריה שלו, ואני עושה לו + 1, וואלה, הוכחתי שהוא טועה. :)

KEiN

New member
שמע תמיד יש איזה גאון.

שעושה איזה 50000 נוסחאות (ובטח הוא טעה באיזה אחת מהן) ומוכיח שאין אין-סוף...

EshedI

New member
אוקיי

יש בעיה עם האין-סוף של היקום למה הוא מתרחב? כתוצאה מהמפץ הגדול נכון? מתי שתיגמר ההשפעה הזאת, מה יקרה? ובקשר לסוף של המספרים, אני חושב שהוא הגיע לאיזה מספר שממנו והלאה חוקים מסויימים של מתמטיקה מפסיקים לפעול, אז אתה יכול להוסיף +1, אבל לא תוכל לעשות עליו פעולות מסויימות, וזה אומר שהוא כאילו מספר לא חוקי.

Variety

New member
תגובה

אז רק בגלל שהמחשבון שלו החזיר Stack Over flow או Error זה אומר שזה הסוף???

KEiN

New member
לא הבנת את הנושא של היקום...

היקום זה החלל האין סופי. בתוך החלל הזה יש את הגלקסיות שמתרחקות זו מזו (מתרחבות) כתוצאה מהמפץ הגדול. אתה מבלבל בין הגלקסיות ליקום עצמו (שהוא מכיל את הגלקסיות).

EshedI

New member
לשניכם

גיא: אני לא חושב שאחרי איזה Stack Overflow הוא ישר רץ לספר לכולם. KEiN, הבנתי עכשיו, אתה מתכוון שאפילו אם הוא יתכווץ שוב, הוא גם יתרחב מחדש עד אין סוף?

KEiN

New member
אין כמו ציור נחמד להבהרת התמונה...

קודם כל אני יסביר בכלליות: יש את היקום שהוא כביכול החלל האין סופי- שלא משנה את גודלו- זה חלל ריק. בתוך החלל מרחפים להם כוכבים רבים- וברוב הפעמים מתחברים לקבוצות אחרות של כוכבים- לקבוצה אחת גדולה בשם גלקסיה, שמכילה מיליארדיי כוכבים. הגלקסיות והכוכבים נוצרו במפץ הגדול, המפץ הגדול יצר את הכוכבים. המפץ הגדול התרחש בחלל הזה שנקרא יקום- היקום היה קיים לפניי הגלקסיות. הגלקסיות מתרחקות אחת מהשניה בדיוק כמו רסיסים של רימון שמתרחקים מהמרכז בעת הפיצוץ.. כל זה קורה בתוך החלל האין-סופי- שתמיד היה אין סופי- וגם כנראה ימשיך להיות- הנקרא "יקום". היקום עצמו לא מתרחב כי הוא אין סופי. בוא אני ידגים לך את האין סופיות בעזרת הציור שלי- נגיד היקום זה השחור- הצהוב זה הגלקסיות והירוק זה סוף היקום- תגיד לי אתה מה יש שם ב"סוף היקום?? כלום?? מזה כלום??

למעלה