שאלה

אני לא מדבר על חור שחור

אני חושב שכדאי שתסביר מה זה אפקט המנהרה. זה מה ששאלתי

תמשיך לקרוא ברמב"ם באותו פרק

ואל תביא חצאי ציטוטים. נסה להבין מה ההבדל לפי אותו רמב"ם בין משה רבנו לשאר בני האדם.

אז אתה אומר לי שאמונתך תלויה בניוטון?

אם הסיפור על אותו גוי נוצרי לא היה נכון לא היית מאמין? "ההוכחות" שאתה מדבר עליהן הן חדשות, איך יתכן שמישהו האמין במציאות הקב"ה לפני שהיו סיפורים על ניוטון ועל רקדניות?

masorti

New member
זה בכלל לא רע להיתלות בניוטון...

טוענים שה- I.Q. שלו היה 210. וגם אם לא, אין ספק שהוא היה אחד מגדולי המדענים בהסטוריה.

פחחח.. הוא גנב הכל מלייבניץ

והמכניקה שלו התבררה כלא מדוייקת במהירויות ובמסות גבוהות ובמסות קוונטיות. על כזה בנאדם אתה מוכן לבסס את האמונה בקב"ה?

masorti

New member
מלייבניץ הוא גנב רק את החשבון הדיפרנציאלי...

וגם זה רק לכאורה. עד כמה שאני יודע, הם פיתחו את החשבון הדיפרנציאלי במקביל. (דרך אגב, מן הסתם אתה יודע שאנחנו משתמשים היום בסימונים של לייבניץ ולא של ניוטון) זה שהמכניקה שלו התבררה כלא מדויקת אינו מפחית מגדולתו. איינשטיין ביצע את הקפיצה קדימה כי עמד על כתפי ענקים. ולגבי האמונה בקב"ה... תשווה את הסיבות בגללן אנשים מסוימים מאמינים בקב"ה, ותבין שלהסתמך על ניוטון זה כבר עדיף.

התבדחתי, אל תיקח אותי כ"כ ברצינות

כל השירשור הזה מוזר לי. קשה לי להאמין שאני צריך להסביר לאנשים דתיים שהם אנשים מאמינים.

באהבה1

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo87.gif../images/Emo221.gifאז אתה מסכים עם ההוכחה?

אתה מסכים שיש בורא לעולם? ושאפשר להוכיח זאת בדרך השכל?

masorti

New member
אני מסכים שיש בורא לעולם...

אני לא מסכים שאפשר להוכיח זאת בדרך השכל.

באהבה1

New member
איך אומרים...

עדיף קצר וקולע מאשר ארוך וצולע... תסביר פה ואל תשלח למאמרים ש(כנראה) גם אתה לא מבין... (אם היית מבין היית מסכם פה)

masorti

New member
קרא בלינק את החלק שכותרתו "ביקורת".

אם קשה לך להבין משהו - תשאל. אני לא מתכוון להסביר לך 80 פעם אותו דבר, כדי שתטען אותה טענה בפעם ה- 81 כאילו שלא ענו לך. את טכניקת ההתשה הזו אני מכיר מויכוחים קודמים עם חרדים, ואני לא אשחק את המשחק שלך.

באהבה1

New member
קשה לי להבין משהו...

הכל!!!! מצטער אבל זה נשמע כמו (בלשון גוברנור) "גיבוב של שטויות". וכל מילה שניה יש לינק לעוד הסברים... בקיצור ארוך וצולע ולא מגיע לשום מקום!!!! כנראה גם אתה לא הבנת (או שאתה לא מסכים... עוד יותר טוב
)

masorti

New member
ההסבר שם ברור לגמרי...

אם אתה עצלן מכדי לקרוא אותו או אוטם את מוחך מלקלוט דברי בינה - זבש"ך. הדבר היחיד שהוא גיבוב של שטויות הוא ה"הוכחות" שאתה מצטט ומדקלם שוב ושוב ושוב עד שיימאס לי להפריך אותן. כמו שאמרתי, שיטת ההתשה זו טקטיקה חרדית ידועה.

masorti

New member
כי אני לא אשחק את המשחק שלך...

אתה תשאל אותי אותה שאלה 80 פעם, ואחרי שאשקיע בתשובה - אתה תשאל שוב אותו דבר ותטען שלא הוכחתי כלום. אז לך תחפש פרייר אחר למשחק. העברית שם פשוטה, ואם יש לך אינטליגנציה סבירה אתה תבין מה כתוב שם.

למעלה