שאלה

masorti

New member
היוונים ידעו ב- 300 לפני הספירה שהעולם עגול.

נ.ב. ספר הזוהר נכתב במאה ה-13 על ידי רבי משה דה ליאון על סמך מסורות קדומות.

masorti

New member
קרא על ארטוסתנס...

כאן. לא רק שהוא ידע שכדור הארץ עגול. הוא אפילו חישב את היקפו וטעה רק ב- 15%. פיתגורס ידע שכדור הארץ עגול 200 שנה קודם.

באהבה1

New member
אבל רוב העולם לא האמין בזה

עד קולומבוס (לפני כ-500 שנה) ואח"כ גלילאו

masorti

New member
קודם כל זה לא נכון...

ושנית, מה זה משנה? אתה טענת שרשב"י הוא הראשון שהבין שהעולם עגול מתוך סודות מיסטיים. אני הוכחתי לך שהגוי עובד האלילים ארטוסתנס ידע זאת 500 שנה קודם. יש להניח שכל משכיל יווני אחרי ארתוסתנס ידע זאת גם כן.

באהבה1

New member
זה ועוד איך נכון

ושנית... זאת לא היתה טענתי (רשב"י וכו'). טענתי היא שהיהדות ידעה על כך בזמן ששאר העולם לא ידע...

masorti

New member
זו בדיוק היתה טענתך...

טענת שרשב"י ידע לפני כל העולם. העובדה היא שכל יווני משכיל ידע זאת מאות שנים לפני רשב"י. אם לדעתך היהדות ידעה כבר מזמן רשב"י שהעולם עגול, איך תסביר את הציטוטים הבאים מהגמרא?.... חגיגה, דף י"ב, ב': "הארץ על מה עומדת על העמודים שנאמר (איוב ט) המרגיז ארץ ממקומה ועמודיה יתפלצון עמודים על המים שנאמר (תהילים קלו) לרוקע הארץ על המים מים על ההרים שנאמר (תהילים קד) על הרים יעמדו מים הרים ברוח שנאמר (עמוס ד) כי הנה יוצר הרים ובורא רוח רוח בסערה שנאמר (תהילים קמח) רוח סערה עושה דברו סערה תלויה בזרועו של הקב"ה שנאמר (דברים לג) ומתחת זרועות עולם וחכ"א על י"ב עמודים עומדת שנאמר (דברים לב) יצב גבולות עמים למספר בני ישראל וי"א ז' עמודים שנאמר (משלי ט) חצבה עמודיה שבעה ר"א בן שמוע אומר על עמוד אחד וצדיק שמו שנאמר (משלי י) וצדיק יסוד עולם". בבא בתרא, דף כ"ה, ב': "לאכסדרה הוא דומה ורוח צפונית אינה מסובבת וכיון שהגיעה חמה אצל קרן מערבית צפונית נכפפת ועולה למעלה מן הרקיע ורבי יהושע אומר עולם לקובה הוא דומה ורוח צפונית מסובבת וכיון שחמה מגעת לקרן מערבית צפונית מקפת וחוזרת אחורי כיפה..." בקיצור, חז"ל חשבו שכדור הארץ הוא משטח שטוח שעומד על סדרת עמודים. משהו שמזכיר שולחן.

באהבה1

New member
לא נכון

ולגבי הציטוטים: לפי הסוף "ר"א בן שמוע אומר על עמוד אחד וצדיק שמו" רואים שלא מדובר בעמודים ממש...

masorti

New member
אנו חיים בעולם של מאורעות אקראיים...

ממתי לבחירה מסוימת של ערכו של משתנה אקראי יש סיבה ומסובב? מעצם הגדרת המשתנה כאקראי ברור שערכיו נבחרים בכל פעם באקראי.

masorti

New member
הוכחה שאינה מדעית אינה הוכחה...

זה כולל הוכחות אמפיריות (שאכן מעצם הגדרתן אינן סופיות), והוכחות מתמטיות ולוגיות (כפי שציין מאליו יובן). מכיון שאין שום דרך להוכיח שלא ניתן היה להמציא את המסורת שהועברה אלינו, טענה זו אינה מוכחת. הנקודה העיקרית מאחורי השירשור הנוכחי היא הטענה שקיימות "הוכחות אמוניות", קרי שאם אני מאמין שמשהו נכון וזה מתאים לאינטואיציה שלי - אזי המשהו הזה הוא עובדה מוכחת.

I S A A K

New member
כתוב הרוצה לשקר ירחיק עדיו.

מה זה הרוצה לשקר ירחיק עדיו? אני אומר לך שזה כך, לך תבדוק. איך בודקים? מה שאני אומר זה עדות איש מפי איש מבריאת העולם עד עכשיו, מתי נברא אדם הראשון כמה חי, את מי הוליד, כמה חי את מי הוליד, כמה חי, קח ספר דברי הימים מפרק ראשון תתחיל ללמוד תראה את החשבון של הגר''א – הגאון מוילנא, תמצא שאנחנו בדיוק בזמן. זה עדות איש מפי איש ובינתיים מי שעדותו באמת קבילה בבית משפט זה דוקא אנשים שיכולים להעיד על דברים ולא אלה שמספרים על פי מחקרים כי מחקר יכול לסתור מחקר ממילא אף אחד לא עומד. אבל גם אם נרצה לקיים את דברי המדע, אם נרצה, גם כן לא מחייב שיש סתירה בין מה שהם אומרים למה שאנחנו אומרים למרות שאצלהם יש סתירות בענין הזה ספציפי. אבל בא נגיד כך, כשאדם הראשון נברא ע''י הקב''ה -הקב``ה דיבר איתו מיד, וציוה אותו לא לאכול מעץ הדעת, בן כמה הוא היה בערך אדם הראשון כשהוא דיבר איתו ? כבן 20 בערך, וכשהוא אמר לו לא לאכול מעץ הדעת כמה זמן לוקח לעץ להביא פירות? שלש שנים. אבל הוא אמר לו כבר בשעה הראשונה לא לאכול מעץ הדעת, אז איך זה מסתדר? אלא הקב''ה ברגע שברא את אדם הראשון כבן עשרים, הוא ברא את העצים והוא ברא אותם כבן שלש שנים, והוא ברא את העולם כבן מיליונים, הוא לא צריך לחכות להתפתחות, מפץ הגדול ביג בן, הוא לא צריך. הוא אמר ויהי הוא ציוה ויעמוד והנה יש לך הכל מסודר. יש הרבה דחיות וסתירות למה שאתה אומר לגבי גיל העולם, יש לאירגון שופר והדברות את זה בקלטת שם תראה מדענים שאומרים שעפ''י הפחם במכרות עמוקים מאד באדמה מגלים שגיל העולם לא עולה על אלפי שנים! אבל יש מחקרים לכאן ולכאן -בסדר, אנחנו הולכים עפ''י עדות של בני האדם, אם יבואו אנשים ויגידו שאין נפוליון ועדות יש מאנשים --ויבוא איזה מדען ויעשה איזה מחקר ויגיד לא יכול להיות שהיה נפוליון, ואם היה אז נפוליון חי לפני חמש מיליון שנה, יצחקו לו בפרצוף. למה? כי כולם יודעים מתי היה נפוליון, נכון? לא יקבלו עכשיו מחקר שמבטל את המציאות שבאה ע''י עדים וכולם יודעים, נכון? אז איך אתה רוצה לדחות אותנו ע''י מחקר ומחקר אחד שסותר את השני כשלנו יש עדות רציפה. אז גם מחקרית אמפירית זה יותר מדוייק

masorti

New member
חבל לכתוב מלל רב בסגנון לא ברור...

לגופו של ענין... אתה לא יכול להוכיח את אמיתותו של טקסט מתוך עצמו. לכן חישובים מתוך ספר דברי הימים לא מוכיחים כלום אלא שמי שחיבר את הספר רצה שכך יחשבו. בינתיים מה שקביל בבית המשפט זו עדות של עדים מומחים על סמך ממצאים מדעיים. אם אדם יעיד שראה את ראובן רוצח את שמעון, אבל המומחה מהמעבדה לזיהוי פלילי יעיד שלפי הממצאים בשטח (ניתוח של מידע בעזרת שיטות מחקריות) לא יתכן שראובן היה הרוצח - אזי בית המשפט יזכה את ראובן מאשמת הרצח וישחרר אותו. דרך אגב, תסביר לי בשביל מה אלוהים צריך לברוא את העולם בן מיליונים? בשביל לתחמן את המדענים? וכי לא יותר פשוט לברוא את העולם כפי שהוא ובגילו האמיתי?

masorti

New member
אני עוד מחכה שתתעמת איתי על יצירת היקום מכלום

מה קרה? פקו ברכיך כשקראת כמה מושגים מדעיים שהצגתי כהכנה לדיון?

I S A A K

New member
למה אתה כועס?

עם יד על הלב אתה באמת מאמין שניתן מכלום ליצור חומר? אם כן אני פורש אמרתי לך שאין לי את הזמן לשחק בחולות,צריך לקום באשמורת לעבודת בוראי לילה טוב ,מכווה שמחר תחזור יותר רענן

masorti

New member
אני לא **מאמין** בזה...

אני **יודע** את זה מתוך קריאת המאמרים המדעיים שמסבירים זאת. (גם אם לא השתכנעתי מכל טיעון שם, הנקודה היא שיש תיאוריה כזו והיא סבירה) באלוהים אני *מאמין*.

אין ולא תהיה תיאוריה מדעית

שמאפשרת יש מאין. נקודה. זה סותת את יסודות המדע. לפי תיאורית המפץ הגדול, מנקודה סינגולרית נוצר העולם. כלומר מחומר/אנרגיה. מה היה לפני זה? ף אחד לא יודע.

למעלה