שאלה

zimiavikam

New member
שאלה

שלום לכולם,אני עולה לכיתה י' והשנה לפי תוכנית הלימודים אנו בוחרים מגמות שבהן נלמד כעת למשך 3 שנים.יש לנו אפשרות לבחור שתי מגמות,ובאחת בחרתי ביולוגיה (כי אני אוהב את החומר ודי קליל לי).בנוסף חשבתי לבחור פיזיקה,השנה בפיזיקה הוצאתי ציונים בין 90 ל100 בקלות רבה ובלי ללמוד יותר מידי (אך שנה הבאה הבנתי שהחומר יהיה קשה באופן משמעותי) במדעים וביולוגיה למשל אין לי כלל בעיות,אך אני חושש שיהיו לי בעיות בפיזיקה,מה דעתכם,אם אני מצליח במדעים וביולוגיה למשל אפשרי שבמידה ואשקיע אוכל להצליח בפיזיקה?אני מאוד חושש ללכת אך אשמח לשמוע עצות.

כך עיצה ממני

אני למדתי פיסיקה בתיכון אבל לא באמת אהבתי את התחום, סתם למדתי בשביל הציון ועברתי. עכשיו אחרי שהתבגרתי ואני לומד את זה כסטודנט אני מתחבר ליופי של הדבר. ולדעתי, אחרי שמגיעים לשלב הזה שום דבר לא קשה, השלב הזה יכול להגיע אצל חלק מהאנשים גם בתיכון ואולי גם אצלך, ואני מבטיח לך שאם תגיע לשלב הזה אז שומדבר בחומר שלומדים בתיכון לא יהיה לך קשה כי תכלס הוא באמת פשוט, לאנשים שאוהבים ומתחברים לזה.

bambipoop

New member
עוד עצה:

חלק מהזמן יהיה לך קל, חלק מהזמן יהיה קשה. לך על זה. זה אחלה מקצוע ובאמת תשאל אנשים פה, פיזיקה זה לא סתם מקצוע מעניין זה כבר הופך להיות תכונה בך, לאהוב פיזיקה, ושפות כמו מתמטיקה ופיזיקה הופכות לשפה שנייה. באמת, לך על זה.

zimiavikam

New member
תודה רבה מקרב לב על העזרה

תודה!

היתרון של פיזיקה על ביולוגיה

הוא שבפיזיקה צריך לזכור הרבה פחות אז אפ יש לך קשיים בלמידה בעל פה (כמוני) פיזיקה זה יותר קל - כמובן צריך קצת כישרון לזה.

zimiavikam

New member
דווקא בביולוגיה ממש קל לי

ואני לא צריך להתאמץ,אני לא רוצה ללמוד כלכלה ויזמות זה נשמע לי משעמם.יש לי עוד אפשרות והיא כימיה אני מתלבט בין כימיה לפיזיקה מה דעתכם?דווקא במתמטיקה יש לי לפעמים בעיות אך כאשר אני פותר תרגילים בלי לחץ (לא במבחן למשל) אני פותר אותם די בקלילות לדעתכם זה עלול להוות בעיה בפיזיקה?

bambipoop

New member
סליחה על הזלזול

אבל ביולוגיה של כיתה ט' זה לא מדד לאם המקצוע קל או לא. יש לי חברים שהרחיבו ביולוגיה, גם להם המקצוע היה קל. אבל ברגע שאתה צריך לשנן שמות מסובכים בלטינית של כל מיני סוגי חלבונים או תהליכים זה הופך קצת לשינון ונהיה יותר דומה להיסטוריה מאשר מקצוע מדעי. מעבר לכך, המקצוע היותר מעניין מבין השניים, הוא פיזיקה

zimiavikam

New member
אוקי,תודה

פשוט אני מגדל גם בע"ח ועוסק בגנטיקה שלהם ולומד מחבר שמומחה בגנטיקה.מובן שכעת מה שאנחנו לומדים בביולוגיה זה שטויות,אך לרוב השכבה אצלי לא הלך טוב (וזה בלשון המעטה) בביולוגיה ואני זכיתי להמלצה ללכת למגמת ביוטכנולוגיה בסוף לא נפתחה בגלל חוסר בתלמידים בכל מקרה,שיערתי שאם אומר שכעת קל לי בביולוגיה אולי זה ישמש כמדד כל שהוא אם כדאי לי ללכת לפיזיקה או לא.בכל זאת יחסית לגילי נאמר לי שהחומר שמלמדים אותנו די מתקדם,אם זה הופך לדומה להיסטוריה זה באמת נשמע די משעמם...

Ne Plus Ultra

New member
פיזיקה

תיכונית היא (ככל הנראה) לא קרובה באופן הלימוד למה שלמדת בחטיבה. עד כמה שזכור לי (זה היה די מזמן), בחטיבה יותר מדובר בעקרונות כלליים מאד, ולא באמת בבשר המתמטי של הפיזיקה. שמע, ביולוגיה זה ממש לא מדד, כי הנושא כלל לא קשור, ושיטת הלימוד בו - שינון - באמת לא קשורה. אם כבר היכולות המתמטיות, כפי שנאמר פה, הן יותר חשובות, אבל בסה"כ בתיכון אם תשקיע קצת מאמץ קרוב לודאי שתצליח לא רע. הבעיה היא שאי אפשר באמת לדעת כמה זה מתאים, עד שלא מנסים. מהאופן שבו אתה מתבטא נראה שיש לך עניין במדע. לדעתי כדאי לך לנסות, במקרה הכי גרוע, אם אתה רואה שאתה לא מסתדר, אתה יכול פשוט לפרוש. לא סוף העולם. אגב, היסטוריה היא שינון רק בבית הספר, כי פשוט מלמדים את זה רע. מדובר בתחום נהדר ומעניין מאד, כשיודעים איך ומאיפה ללמוד אותו\עליו.

zimiavikam

New member
שוב תודה רבה

זה מאוד משמח אותי שאתם מוכנים לעזור לי לגבש דעה,עכשיו אני רק צריך להחליט אם פיזיקה או כימיה.ותודה רבה רבה מקרב לב על העזרה.

bambipoop

New member
לשם ההגינות:

האנשים שמגיבים פה הם אנשים שמזמנם החופשי נכנסים לפורום פיזיקה ומעבר לכך לא פעם ולא פעמיים פתחו ויקיפדיה על מושג בפיזיקה שלא ידעו וניסו להבין את משמעותו. אני מנחש שאם תשאל בפורום ביולוגיה ימליצו לך חובבי ביולוגיה להיכנס לתחום הזה....

zimiavikam

New member
כן שיערתי שזה יהיה כך

בכל מקרה תודה היום אני יוצא לטיול עד מחר בעבר מטעם התנועה להתראות ביינתים!

למעלה