שאלה

שאלה

שלום! אני ובעלי נמצאים כבר קרוב לשלוש שנים בהליכי פש"ר. את צו הכינוס בעלי קיבל בספטמבר 2007 ואני מס' חודשים אחריו. התשלום החודשי שנקבע לנו הוא 500 לבעלי ו - 200 לי (וזאת משום שהיקף החובות שלי היה קטן משלו). שמעתי לא מזמן שניתן להגיש בקשה להקטנת סכום זה. האם זה באמת אפשרי? ואם כן איך עושים זאת? ושאלה נוספת: האם ניתן להגיש בקשה להפטר לאחר פרק הזמן שכבר עבר ממועד צו הכינוס?, ובמה זה כרוך (האם צריך להציע סכום לתשלום לנושים?). תודה מראש.

תשובה!

התשלום החודשי נקבע בהתאם ליכולת הכלכלית (הכנסות מול הוצאות) ולא בהתאם להיקף החובות שהינו שיקול משני ביותר. ניתן להגיש בקשה להפחתת התשלום החודשי אך כדאי שיהיו נסיבות חדשות - כאלה שיצדיקו הפחתה, לדוג' הכנסה קטנה - פיטורין מעבודה ועוד כיוצ"ב... לעניין שאלתך להפטר, אתייחס באופן כללי ואומר שככל ואין תועלת לנושים להמשיך ולהחזיק את החייב בהליכי פש"ר - הרף להפטר (מבלי שמציעים סך כלשהו) עומד על 4 שנים מיום מתן צו הכינוס. כמובן שכל מקרה לגופו...לעיתים זה יימשך פחות, לעיתים יותר... מומלץ להיעזר בעו"ד בבקשה להפטר! שבת שלום!

בוודאי שאפשר...

אני משלם פחות, והבנתי שהרצפה יכולה להיות עוד יותר נמוכה וממש מגוכחת - 100-200 ש"ח.

למעלה