שאלה:

its moi

New member
שאלה:

חתכתי פרוסת נקניק עגול בעובי 1. שטח הפרוסה: Pi*a^2 ויש לי גם 2*1*Pi*a מהעטיפת פסטיק שקילפתי מהנקניק. אבל מפני שאני אדם גדול לא הספיק לי הנקניק והתחלתי לחתוך את הפרוסות בזוית. כשהגעתי לזוית A גודל הפרוסה היה מספק. והבעיה: כמה קליפה הסרתי מהנקניק ?

Fingertip

New member
אוקיי... השטח הוא 2pi/cosA

נתבונן בגליל x^2 + y^2 = 1 עלינו למצוא שני מישורים מקבילים כך ש: I. המרחק ביניהם 1 II. הזוית בין אחד המישורים למישור z=0 היא A. בדיקה מאשרת שהמישורים xsinA + zcosA =0,1 מקיימים זאת. נמצא, אם כן, אם המשטח שנמצא על הגליל ובין שני המישורים. כלומר, צריך להתקיים: x^2 + y^2 =1 וכן [xsinA + zcosA is in [0,1. המשטח: (S(u,v) = (cosu, sinu, (v - cosu*sinA)/cosA כאשר [u in [0,2pi] and v in [0,1 מקיים זאת. נותר רק לחשב את האינטגרל המשטחי. חישוב זה מצורף. אהד.

its moi

New member
כן, אבל לא לזה התכוונתי..

כיוון שרדיוס הנקניק הוא a (או בחישוב שלך: 1, הציר הקטן של פרוסת הנקניק יהיה a והציר הגדול יהיה( aCOS(A) ושטח הפרוסה יהיה 2pi*a^2/cosA . אכן כמו שכתבת. אבל.. מה יהיה היקף הפרוסה???

Fingertip

New member
זה יהיה היקף הפרוסה...

החישוב שלי מחשב את שטח הפלסטיק שמקלפים, שהוא למעשה היקף הפרוסה. (אינטגרל משטחי - מחשב (כאשר האינטגרנגד 1) את שטח היריעה שמעליה הוא "מוגדר") ניתן גם להוכיח את זה באמצעות דמיון: שים לב שכל המעגלים דומים זה לזה. אם נתבונן בשני מעגלים, אחד ישר לנקניק והשני בזוית והזוית ביניהם היא אלפא, אז ניתן, באמצעות טריגונומטריה, להוכיח שהיחס בין שני הקטרים הואc 1/cosA c ולכן גם היחס בין ההקפים יהיה כזה. (וזו בדיוק הנוסחה שמצאתי). אהד.

its moi

New member
לא..

אם אתה חותך בשיפוע, קוטר אחד יהיה אכן (cosA)^(-1) אבל הקוטר המאונך לו ישאר 1

Fingertip

New member
אוף. נהרס.

האם בחתך אורך היא תראה כמו משולש הוא כמו טרפז ישר זוית? אהד.

Fingertip

New member
האמת זה לא משנה...

ההבדל הין השטחים יהיה הפרוסה בעובי 1 ששטח הפלסיק שלה הוא 2pi. מצ"ב חישוב חדש. החלק ה"עודף" נראה כמו משולש (בחתך אורך). המעטפת שלו היא למעשה קטע הגליל x^2 + y^2 = 1 שנחתך ע"י מישור x-y והמישור xsinA + zcosA = sinA. לכן, הצגה פרמטרית של המשטח היא: [S(u,v) = (cosu,sinu,vtanA(1-cosu) when (u,v) in [0,2pi]x[0,1 ושטח המשטח הזה הוא 2pi*tanA ולכן התשובה הסופית היא: משולש ישר זוית: 2pi*tanA טרפז ישר זוית: (2pi(1+tanA אהד. נ.ב. שוב, מסיבות של דמיון, ניתן "למתוח" את הפרוסה לעובי a ואז פשוט תכפול את השטח ב-a.

its moi

New member
לא הבנתי

את הפרמטריזצי של המשטח. קוסU וסינU ברור.. לא ברורה לי הפרמריזציה של Z., ומהו V. גם לא ברור לי איזה מיקרה בחרת.. האדום? הירוק?.. כנרא האדום..?

its moi

New member
האמת,

ניסחתי לא טוב את השאלה.... התשובה אמנם נכונה, אך לא לזה התכוונתי הניסוח שלי היה לא חד משמעי. הסבר בתמונה. הכוונה היתה לשאול : יש לי אליפסה עם ציר ראשי שונה מהציר המישני (לא עיגול) מה ההיקף שלה. בין הפותרים תוגרל יוקרה בין-לאומית ופרס נובל.

its moi

New member
חיחיחי

מסתבר שהשאלה היתה יותר מסובכת משחשבתי.. אם הקו האדום בציור שלי הוא ה 1מ"מ שטח הפרוסה אמנם גדל אבל עובייה ירד! פי קוסA מה שגורם לכך שניפחה נישמר, מסקנה: גם היקפה (לנקניק 1 יש עטיפה 1...)

Fingertip

New member
אתה בטוח?

כי אני קיבלתי שההיקף הוא: (pi(a^2 + b^2 וזה כלל לא היה מסובך... אהד.

its moi

New member
ואם אנחנו בעיגול?

אז ההיקף הוא c pi*(a^2+a^2)=2pi(a^2) c בעייתי משהו..

Fingertip

New member
סתם בשביל השטויות של 2 בלילה...

ומה בדבר: 2pi(a-a*a*b-b*b)/b? זה "עובד" עבור מעגל... אהד.

its moi

New member
לא יודע אם אתה צוחק או לא..

אבל זה כנראה לא נכון.. יש פה בעיה של מימדים. שטח הוא מסדר 2.

למעלה