שאלה

girman

New member
שאלה

קראתי כל מיני תפריטים, וראיתי שאנשים שמתאמנים לצורך ניפוח צורכים גם פחמימות לפני השינה- למה? זאת אומרת, מתי נבנה השריר: ישר אחרי האימון? אחרי שאנחנו נותנים את האוכל? או בזמן השינה? ו...האם יש הבדל אם אני צורך לפני אימון 35 גרם סוכר או 35 גרם פחמימה מורכבת?

בניה ופחמימות

הגוף נבנה לאורך כל היום כאשר בשינה מופרש הורמון גדילה ומתרחשים תהליכי בניה עצימים יותר. סוכר זו פחמימה פשוטה והמשמעות העקרית שלה היא המחסור בויטמינים ומינרלים לעומת פחמימה מורכבת !!!

girman

New member
אז בעצם...

עדיף ללכת לישון כמה שיותר קרוב לאימון? ואם אני מוריד לרגע את המחסור בערך התזונתי, לא יהיה הבדל אם אשתה פחית שתייה מתוקה או כוס קורנפלקס ? (בתנאי שיש בהם את אותה כמות פחמימות- זה לא יהיה משנה לאימון אם הם מורכבות או פשוטות?) ועוד משהו- קראתי שיש לסוכר קשר להרס שריר. זה נכון? ותודה על התשובות עד כה

שינה

לא אמרתי שעדיף ללכת לישון אחרי האימון, אמרתי שבשינה תהליכי הבניה עצימים יותר אבל עדין מתקיימים תהליכי בניה בכל מהלך היום. לאימון לא יהיה משנה איזה סוג פחמימות אתה לוקח בסופו של דבר הפחמימות המורכבות מתפרקות בגוף לפחמימות פשוטות, לכן נמליץ במהלך אימון או ממש לפני על פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה.

girman

New member
שזה בעברית-

ערך גליקגמי גבוהה זה פחמימות פשוטות או מורכבות?

עטרה ב ט

New member
פשוטות, כאלו שמהר מהר נספגות בגוף

ולכן צריכות הרבה אינסולין (מכאן המילה גליקמיה).

girman

New member
זאת אומרת..

זאת אומרת שנגיד בקבוק של חצי ליטר קולה עדיף על 2 פרוסות לחם שעה לפני אימון?

Einatm

New member
אם אתה רוצה נפילות סוכר/סחרחורות

כאבי ראש/עייפות/כאבי שרירים - כן! אם אתה לא רוצה, תסתפק בלחם/קורנפלקס.

Nut420

New member
חלבונים

מה זאת אומרת עדיף ? השריר כעיקרון נבנה מחלבונים

Einatm

New member
אי אפשר להפריד

חלבונים בלי פחממות לא יוכלו להגיע לשריר ולא יוכלו להשלים את עבודת הבניה והשיקום.

ZaBoB

New member
פחמימות בעלות אינדקס גליקמי

מישהו מוכן להסביר לי קצת? אינדקס גליקימי גבוהה ונמוך?

אינדקס גלקמי

האינדקס הגליקמי מדרג את סוגי המזון השונים בהתאם לאפקט שהם גורמים לרמת הסוכר בדם. הוא מתאר בכמה תעלה רמת הסוכר בדם תוך שעתיים עד שלוש שעות אחרי קליטת המזון. האינדקס בתוקף לגבי סוגי מזון עשירי פחמימות. סוגי מזון עשירי שומנים או פרוטאינים לא מעלים את רמת הסוכר הרבה.

למעלה