שאלה

aviax1

New member
שאלה

איך נוצרו ארבעת הכוחות ולמה הם בכוח ובגודל שלהם .? (ואני זוכר אותם אגב בעל פה : אלקטרומגנטיות-פוטונים ,כבידה-לא ברור ממה מורכב ויש על זה בעיות רבות אולי גרויטונים,הכוח הגרעיני החזק-שומר קווארקים דרך גלואונים,הכוח הגרעיני החלש -ראדיואקטיביות ששכחתי את שם החלקיקים שהוא יוצר )) ועוד משהו אם יש בעולמינו רק שני קווארקים (מעלה ,מטה ) איך יודעים שיש עוד ארבע ואיפה הם בכלל .?

deathcaster

New member
תשובה חלקית

על החלק השני אני לא יודע להשיב לך אך מה שבטוח שעל החלק הראשון, אף אחד לא יוכל להשיב לך
פיזיקאים לא יוכלו להגיד לך כיצד הכוחות נוצרו, הם יוכלו להסביר לך כיצד הם עובדים או על מה הם משפיעים. אנשי דת יענו לך במילה אחת : "אלוהים" אבל הם לא יוכלו לתת לך הוכחה ממשית. (ואז יבוא ריצ'רד דוקינס ויגיד להם : "תעשו מבחן DOUBLE BLIND ותוכיחו ! "
)

באנרגיות גבוהות הכוחות מתנהגים אותו דבר

לדוגמה. כח המשיכה והכח החשמלי: באנרגיה נמוכה אנטרציה הכבידה בין בין שני חלקיקים היא נמוכה מאד יחסית לאנראקציה א"מ. אבל כח המשיכה הוא יחסי למסה (באותה צורה שהא"מ למטען) והמסה עולה ככל שהאנרגיה עולה (המטען לא יחסי לאנרגיה) באנרגיה מאד גבוהה (שנקראת אנרגית פלאנק) הכבידה והא"מ הם בעלי אותו כח.

זה לא נכון שיש בעולמנו רק 2 קורקים

מה שנכון הוא שחלקיקים שעשויים מקוקרים יותר כבדים הם לא יציבים ולכן "רואים" אותם רק במאיצי חלקיקים או בקרינה קוסמית (בדיוק כמו שאין בטבע יסודות עם מספר אטומי גבוה מהאורניום, אך הם נתנים ליצור בידי בני אדם).

bambipoop

New member
כמה הוספות

איך נוצרו הכוחות אף אחד לא יודע. כרגע מקווים שהכוחות יתלכדו (כמו שדניאל הסביר) לכוח אחד ויחיד, שיהיה נובע ממשהו כמו גאומטרית היקום (כמו כוח הכבידה שלמעשה נוצר עקב עקמומיות היקום). וגם אם לא אז עדיין יהיה קבוע אחד לכל יקום שממנו ינבעו כל שאר הכוחות. אף על פי שההסבר הזה הוא האלגנטי ביותר הוא לא בהכרח נכון ומדענים עוד לא הצליחו להוכיח אותו, אפילו התאוריה הזאת עוד לא שלמה. בקשר לעובדה שדיברת על החלקיקים הווירטואליים של כל כוח. אלו חלקיקים וירטואליים, מציינים אותם כדי להסביר את התופעות, כמו נניח איך שני גופים מושכים זה את זה בלי לגעת אחד בשני מסבירים זאת על ידי חלקיקים וירטואליים שעוברים מגוף לגוף אבל הם לא באמת שום דבר אמיתי... בקשר לקווארקים, אני לא זוכר כלום מהמעט שקראתי, אבל למה הסקת שרק הסוגים למעלה ולמטה קיימים?

למעלה