שאלה

גרי רשף

New member
יש ספר שנקרא "תנך"..

..לא - אינך צריך לקרוא את כולו אלא רק לגשת לספר שמואל א', וגם שם רק לעיין בפרק א'. שוב- אל תשכח:
תנ"ך
.

למה אתה מזלזל?

אני קראתי את הפרק. פשוט לא ברור לי אם היא אומרת את זה לעלי או שהיא פשוט מילמלה ליד ארון הברית.

גרי רשף

New member
היה יותר נוח לו היית מפרט את לבטיך

לצטט את השאלה משיעורי הבית ולצפות שיענו במקומך- לא מקובל לחלוטין. לעומת זאת אם היית מספר מה מצאת ומה לא, מה הבנת ומה לא, מה כתוכ ומה לא כתוב- יהיה הרבה יותר קל לפתח דיון. לגבי "כי מה' שאילתיו" - לא כתוב שהיא אומרת את זה למישהו. גם כשאלוהים עצמו אומר "יהי אור" בבריאת העולם- מן הסתם הוא אינו אומר את זה לאף אחד.. לגבי "אל הנער הזה התפללתי"- יש משהו בטקסט שגורם לך להבין שהיא אמרה זאת לעלי? יש משהו בטקסט שגורם לך להבין שהיא אמרה את זה ליד ארון הברית? (אני טרחתי ופתחתי את ספר שמואל, עכשיו נסה אתה את כוחך)

אני חושב שהיא אמרה זאת לעלי מכיוון שבאותו פרק

בפסוקים הקודמים היא פנתה אליו במילים "לא אדוני..." ובפסוקים בהם מופיעים הדברים שציינתי היא פונה אליו שוב במילים " בי, אדוני..." ובמחשבה שניה, אני חושב שאם דבריה היו מופנים לאל, היא הייתה פונה במילים "ה' צבאות" כפי שזה מצוין בנדר שנדרה במשכן. מסקנה: "אל הנער הזה התפללתי" + "כי מה' שאילתיו" נאמרו לעלי ולא לאל.

גרי רשף

New member
כך גם אני מבין

לפי פסוק 25 הם הגיעו לעלי, ומן הסתם כל מה שהיא אומרת בפסוקים 26-28 מופנה אליו. יפה ששמת לב שלעלי היא פונה בשם "אדונִי". דווקא לגבי "כי מה' שאילתיו" אני מתרשם שהיא אומרת זאת באופן כללי (לא לאל ולא לעלי) ולא למישהו מסויים (פסוק 20). מה גורם לך לחשוב שהיא אומרת זאת לעלי? הרי היא לא ראתה אותו במשך מספר שנים מיום שהתפללה ועד שגמלה אותו.

לא ייתכן שהיא תפנה לאל ותציין את שמו בדבריה

, כאילו שהיא פונה למישהו נסתר. אני מסכים שהיא אמרה זאת באופן כללי.

eyalnadav

New member
תשובה חלקית לגמרי

כי מה' שאלתיו ,זה תשובה למה חנה קראה לו בשם שמואל , וכבר מעירים חז"ל שנכון היה לקרותו שאול ולא שמואל. אל הנער הזה התפללתי -אמרה לעלי לפי חז"ל במסכת ברכות פרק חמישי עלי רצה לחייב את שמואל מיתה בידי שמים על שהורה הלכה בפניו לגבי שחיטת הפר. ועלי הבטיח לחנה בן אחר תחתיו טוב יותר (אל תשכח את ברכת עלי קודם). וחנה ענתה שעדיף לה ילד שנולד ע"י תפילתה .

הרבה פנטזיה ודמיון פרוע בדברי חז"ל

רק נגמל מחלב אמו וכבר מורה הלכות לגבי שחיטה (שעוד לא הומצאה ) זה אותו פוסק הלכות שחיטה שבבגרותו לקח עגלה במקום עגל לזבוח ל ה'

למעלה