שאלה

rapgamer4ever

New member
שאלה

מישהו ראה פעם את סשנז משחק? יכול להעיד על ההגנה שלו? אני מחפש ומחפש ברשת, מוצא פה ושם דיווחים סותרים אבל מה שאפשר להסיק בגדול הוא: - שומר בינוני, אולי קצת מתחת לממוצע - השתפר בהגנה מעונת הרוקי לסופמור - דוקא בעל פוטנציאל הגנתי טוב, חלק מהבעיות הן בהבנה שמשתפרת ולא ברגליים כמובן זה שסקיילס העדיף את רידנור על פניו (ותהיו בטוחים שזה לא בגלל יתרון התקפי) לא מוסיף. אני לא ראיתי את סשנז משחק אף פעם. הרבה מהמסקנות שהגעתי אליהן הן מלקרוא אנשים שראו אותו, כמו חלקכם. מה יש לכם להוסיף?

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני חושב שאתה נלהב מידי

אמנם סשנז חתם על ההצעה ממינוסטה אבל למילווקי יש שבוע להשוות את ההצעה. נכון שכרגע עושה רושם שהם לא ילחמו עליו אבל אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה. בסה"כ לא מדובר פה בחוזה עתק ואולי דווקא בגלל זה במילווקי יעדיפו להחתים אותו ולא להפסיד אותו בשביל סכום כזה.

rapgamer4ever

New member
אני בספק, מכמה סיבות

1. הם (מילווקי) מוותרים על הנכסים שלהם בחינם, לפחות בינתיים. עושה רושם שהדבר היחיד שמעניין אותם הקיץ זה לשלם כמה שפחות. 2. הם בחרו את ג'נינגס בדראפט כרכז העתיד שלהם... ספק אם יהיה שווה להם לחרוג למס המותרות בשביל מחליף. 3. סקיילס לא אוהב במיוחד את סשנז, הוא לא ילחץ להשאיר אותו או משהו. אני אופתע אם מילווקי תשווה את ההצעה.

עידו17

New member
הרבה הייפ בלי הרבה כיסוי

סשנס שחקן נחמד, אבל 4 מליון זה בערך מחיר השוק עבורו. מכל המו"מ והדיבורים והספקולציות שבנו לו הייפ של מינימום אייברסון, מדובר בשחקן חמישייה גבולי באחת הקבוצות החלשות בליגה, ובטווח הארוך, כנראה יעשה קריירה כגארד קומבו מהספסל איפהשהו. לגבי ההגנה שלו, אכן מדובר בשומר סביר, לא יותר. יש לו גובה טוב ויכולת לשמור על גארדים בשתי העמדות, אבל התנועה הלטרלית שלו לא טובה והוא לא שחקן מהיר, כך שקשה לו מול פוינט גארדים קטנים שחותכים לסל. דווקא ההבנה שלו לא נראית לי בעיה - הוא שחקן חכם שמבין סכמות של הגנה קבוצתית יותר מרוב הרכזים הצעירים, למרות שיש לו נטייה לנסות להמר יותר מדי. לגבי מילווקי, סשנס היה מאד לא יציב בחלק הראשון של העונה כששיחק ליד מייקל רד, אבל בשלושת החודשים האחרונים שיחק בערך 33 דק' בממוצע, לעומת רידנאור שדי נבעט מהרוטציה. אני לא בטוח שסשנס מסוגל להוביל בכוחות עצמו קבוצה, ובמינסוטה נראה לי סביר שיפתח את העונה דווקא בעמדה 2 בזמן שג'וני פלין לומד את העסק.

carmelo

New member
לא יודע כמה מתאים לו לשחק אוף גארד לצד פלין

כל עוד אין לו קליעה מבחוץ. לדעתי הם ישחקו ביחד לעיתים, אבל בשורה התחתונה אחד מהם יפתח והשני יעלה מהספסל, כאשר וילקינס ואלינגטון סוגרים את עמדה 2. הוא רכז טבעי יותר מכל הקומבו גארדים למיניהם, בהחלט צריך לפתוח באיזו קבוצה ואני מתפלא שיוסטון או אינדיאנה לא הלכו עליו בסכום הזה או יותר. מבחינת השאלה המקורית, לא מדובר בסטופר שיעצור את פול, דרון ופארקר, אבל לצד פלין הזעיר (או אטקינס ובובי בראון שהיו אמורים לגבות אותו) הוא תוספת טובה והכרחית, לפחות עד שרוביו יגיע.

עידו17

New member
יותר סביר שדווקא פלין יהיה האוף גארד

לפלין יהיה הרבה מה ללמוד על הובלת קבוצת NBA, אז לפני שהוא מקבל את המושכות, לשחק ליד מוביל כדור נוסף יקל עליו את המעבר. מי הפוינט גארד ומי הסקנד גארד לא ממש משנה כל עוד יש מענה לכל הצרכים ההגנתיים. בקמובו של סשנס ופלין, כמו שאתה אומר, אמור להיות מענה סביר לרוב סוגי היריבים בקו האחורי, כולל המהירים שבהם, אז נכון שיש בעיה של קליעה, אבל יש פה יתרונות יותר משמעותיים, מה גם שבהרכב הזה, אין בקבוצה קלעים במילא. הקו האחורי של מינסוטה נראה נורא, עם שלושה שחקני רוטציה כששניים מהם רוקים, כך שלסשנס ימצאו תפקיד מרכזי, בין אם כפוינט גארד הראשון או כגארד הראשון מהספסל מאחורי שני הרוקים.

carmelo

New member
זה לא מה שאמרתי

התכוונתי שסשנז נותן מענה לשמירה על רכזים גבוהים וחזקים שיכלו להתעלל במצבת הרכזים העירים של הוולבס. לשים אותו לצד פלין רק הופך את הקו האחורי של מינסוטה לגמדי יותר, כמובן שיש סיטואציות בהן זה יתאפשר. ונראה לי שגם פלין, למרות קליעה עדיפה מבחוץ, יזדקק לכדור בידיו כדי להיות אפקטיבי.

עידו17

New member
תעיף מבט במצבת הגארדים של מינסוטה

סשנס הוא כרגע הגארד הבכיר ביותר שיש לקבוצה הזו, להוציא שני רוקים שעוד לא דרכו על פרקט במשחק NBA. עם הסגל הקיים, אני לא רואה מצב שבו הוא לא עולה בחמישייה, ועזוב אותך מהגדרות ותפקידים. זה מה יש. וויין אלינגטון, אגב, המתחרה היחיד כרגע על עמדת הגארד השני, הוא 1.92, כך שגובה לא יהיה שם במילא. לגבי פלין, הוא אכן שחקן שצריך את הכדור בידיים, אבל בשלב הזה אני חושב שכל מאמן היה מאד חושש לתת לו אותו כי פלין הוא גם שחקן שיכול בקלות להחריב את כל המשחק הקבוצתי. לשים לידו עוד מוביל כדור, זה אומר שיש אפשרות לווסת את כמות הנגיעות שלו בכדור, להוריד ממנו את העומס בלהוביל כדור מול לחץ והכי חשוב, לא להיות תלוי בקבלת ההחלטות שלו, לפחות כל עוד הוא לומד ומסתגל לליגה. כך או כך, הקו האחורי של מינסוטה זה כרגע ערימה של טלאים, וצריך לתמרן בין ברירות מחדל - עם סשנס ופלין אין לך גובה ואין קליעה, אבל מצד שני, בכל סיטואציה אחרת פלין הוא מקבל ההחלטות היחיד (ברירת מחדל איומה בשלב זה), וזה לא שיש הרבה מאמנים שיהיו מוכנים להעלות בחמישייה שני גארדים רוקים. לי נראה שזו הסיבה העיקרית שסשנס הוחתם - מצב הגארדים כל כך חלש, וסשנס היה השחקן החופשי הבכיר היחיד שנשאר, אז מתאים ליד פלין, לא מתאים - שרמביס ישבור את הראש.

לפי אוהדי מיניסוטה

לפני הטרייד, ברואר אמור להיות הגארד המוביל. הוא אמור לספק הגנה, אתלטיות ולחימה, בתקווה שמשחק ההתקפה שלו ישתפר ביחס לעונות הקודמות. בכל מקרה נראה מיניסוטה לא התייאשו ממנו עדיין, ויתנו לו עוד עונה הזדמנות. לגבי סשנס. במילווקי הייתה לו בעיקר בעיה עם המאמן, שלא ידוע כמי שמעריך כשרון יותר מדי. כשניתנה לו הבימה הוא ניצל אותה, ולדעתי יפרוץ יותר השנה. השמועות עליו אומרות שבאחד ממחנות האימונים הראשונים בהם שותף, הוא עשה בית ספר למו וויליאמס, ולדעתי בהחלט מדובר בשחקן מוכשר יותר. בכל מקרה, ימים יגידו.

עידו17

New member
ברואר?? ברואר הוא פורוורד חד מימדי

הוא יכול לתת הגנה טובה על קלעים וגארדים גבוהים, אבל משחק ההתקפה שלו איום, וכרגע אין לו לא קליעה ולא כדרור כדי לשחק כגארד. סשנס אכן שחקן מוכשר, אבל היתה סיבה שהוא נבחר רק 56 בדראפט, והיא שהוא לא אתלטי מספיק עבור פוינט גארד, ולא קולע טוב מספיק בשביל סקנד גארד. עדיין, אין סיבה שלא יהיה גארד מוביל ודומיננטי במינסוטה של העונה.

ברואר התחזק בשנה שישב בחוץ ?

הוא נראה לי שחיף שכל משב רוח יעיף אבל אם ימשיך להשתפר הוא יכול להפוך לאחד משומרי הפרמטר הטובים בליגה

עידו17

New member
לא נראה שהוא ממש יכול

מבנה גוף כמו שלו אף פעם לא מתמלא כמו שצריך. ברואר נראה לי בדרכו הבטוחה לאתונה או למוסקבה בתוך שנתיים-שלוש.

rapgamer4ever

New member
ברואר גורם לך לרצות להתאבד

בחיים לא ראיתי שחקן כדורסל בכל מסגרת כלשהי עם קליעה גרועה כמו שלו. הוא חור התקפי יותר מהסנטרים הנגרים למיניהם. ברואר בעייתי בקליעה יותר מכל אחד אחר, והוא מצליח לעשות את זה אפילו כשהשתפר בתחום מעונת הרוקי שלו. בקיצר, לשחק עם רכז לא-שלשיונר וברואר זו משימה בעייתית. על אחת כמה וכמה כשאין את קיו. אני אוהב את סשנז ורוצה לראות אותו משחק הרבה גם בתור אנדרסייזד. מינסוטה הולכת בכל מקרה על ראן אנד גאן השנה, וקשה לי למנות שמות של 5 רכזים שעדיפים עליו במשחק מעבר. אני מבסוט מאוד מההחתמה הזאת- ספק אם שמות יחסית גדולים מהמחזור שלו, כמו קונלי וסטאקי, באמת כל-כך יותר טובים. קונלי בתור סטארטר: 12 נקודות ב-45% מהשדה, 5 אסיסטים, 2 איבודים. סטאקי בתור סטארטר: 14.5 נקודות ב-44% מהשדה, 5 אסיסטים, 2.2 איבודים. סשנז בתור סטארטר: 15 נקודות ב-44% מהשדה, 7.5 אסיסטים, 2.4 איבודים.

carmelo

New member
שכחתם קצת מדמיאן וילקינס

הוא יכול לספק גובה, אתלטיות, הובלת כדור וגם קליעה מבחוץ (ביחס לסשנז לפחות) בעמדה 2. הוא יכול לשחק גם סמול, אבל שם יש למינסוטה גם את גומס וברואר המתקמבק, וב2 הם הרבה יותר רזים.

עידו17

New member
לא שכחנו. ע"ע קורי ברואר

אתלטי, פיזי, שומר טוב, אבל בלי קליעה ובלי הובלת כדור. ממש לא גארד. יותר מזה - הוא חוזה נגמר יותר מאשר שחקן רוטציה בשלב הזה, והוא אחרי עונה איומה באוקלהומה סיטי. לא נראה שהוא בתכניות של מינסוטה לעונה הקרובה, או בכלל.

carmelo

New member
וילקינס ועוד איך מסוגל להוביל כדור

היו לו אפילו משחקים במדי הסוניקס ז"ל בהם הוא התבקש לתפקד כרכז. בהחלט ייתכן שאתה צודק לגביו מבחינת התוכניות של מינסוטה, אבל גם סלמונס לא היה בתוכניות של סקרמנטו לפי איך שזרקו אותו ואת מילר תמורת הקלה במשכורות, ובכל זאת הוא מילא שם ואקום לתקופה לא מבוטלת. הוולבס בהחלט יעדיפו לקדם את אלינגטון וברואר, ועדיין יש להם מצבת סווינגמנים רזה מספיק בשביל שדמיאן יקבל הזדמנות לככב שם.

אני לא שכחתי אותו

הוא אומנם חוזה נגמר, אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שגם השחקן שנתנו בשביל לקבל אותו היה חוזה נגמר, ובשביל מה לטרוח, במיוחד כשהוא משחק בעמדה הכי חלשה בקבוצה. לדעתי יקבל 25-30 דקות בכיף. אלינגטון ופלין יקבלו דקות משחק, אבל לאט, ויגדילו את הדקות שלהם ככל שהעונה תתקדם.גומז זה נחמד, אבל הוא לא 3. ברואר יפתח ב2 לידו, אבל תהיה הרבה תנועה בין העמדות. ולא אני החלטתי שברואר יפתח ב2, זה לפי אוהדי מיניסוטה.

עידו17

New member
ווילקינס פשוט לא כזה שחקן טוב

ווילקינס כבר לא יהיה יותר מספציאליסט הגנה בשום קבוצה שישחק בה ו25-30 דק' למשחק זה גדול עליו בכמה מספרים, אולי יהיה בכיף בשבילו אבל לא בשביל מי שיסתכל עליו משחק. הוא פשוט שחקן מוגבל מאד, והכוונה בחוזה נגמר זה שלקחו אותו מלכתחילה משיקולי תקציב, לא כדי שיהיה חלק משמעותי בקבוצה, ומבחינת מינסוטה, אני לא אופתע אם יחתכו אותו. לא הבנתי למה אתה מתכוון ב'אוהדי מינסוטה' ומה הם יודעים מהחיים שלהם, אבל ברואר רחוק מלהיות גארד, והסיטואציה היחידה ששחקן כזה יוכל לקבל דקות בקו אחורי זה אם יש לך פוינט פורוורד מנוסה וסופר-מוכשר ששולט בכדור, בטח לא ליד רוקי או אפילו לא ליד שחקן כמו סשנס.

הבנתי

אז מה שאתה אומר זה שמיניסוטה שלחו את איתן תומאס, חוזה נגמר בסך 7,350,000 לOKC בתמורה לווילקינס ואטקינס, וזרקו פנימה בחירת דראפט סיבוב שני או שתיים כי הם חיפשו חוזים נגמרים? אכן הגיוני ביותר. צ'מע, אין לי ספק שלקחו אותו משיקולי תקציב, אבל אם היו רק שיקולי תקציב היו שומרים את תומאס, ואני מתקשה להאמין שצ'אקי אטקינס הוא השחקן שהם חשקו בו. יש להם בור ב2, ולפחות עד שאלינגטון יתחיל לעשות משהו, הביאו שחקן ותיק שיתן כמה נקודות, וישמור. כשאמרתי אוהדי מינסוטה התכוונתי (ועכשיו הפתעה) לאוהדי מיניסוטה. האנשים המוזרים האלה שאוהדים את מיניסוטה (ולמיטב ידיעתי הראפר בינהם). נכנסתי לפורום של מיניסוטה טימברוולבס בREALGM, ושם יש להם כל מיני הערות והארות. כמה הם מבינים? לפחות בכל מה שקשור לברואר או מיניסוטה הרבה יותר ממני וממך. אני שמח שהחלטת מה ברואר יהיה. כמה משחקים ראית אותו משחק? אני מנחש שמדובר במספר עגול. לדעתי אוהדי מיניסוטה הנעלמים ראו אותו קצת יותר ממני וממך. אישית, לא ראיתי את ברואר אף פעם, ולכן אני לא יכול לומר שהוא רחוק מלהיות גארד. וכן, גם העוזרי מאמן של מיניסוטה מצוטטים שם. הם מרוצים מההתקדמות של ברואר, והם אומרים שהוא הולך לשחק הרבה דקות ב2. אבל בטח גם הם לא יודעים מהחיים שלהם, בכל זאת הם גרים במיניסוטה. ווילקינס לא צריך להיות טוב מדי. הוא צריך רק לסגור את החור שיש להם ב2, לתת כ10 נקודות, ולשמור. לא מצפים ממנו להיות הכוכב הבא. הוא יקבל 20-30 דקות בתחילת העונה. ככל שהעונה תתקדם, ומיניסוטה יתרחקו מהפלייאוף, הדקות שלו יעברו לאלינגטון\פלין. כמו שקרה לו בOKC לפני שנתיים.

עידו17

New member
הבנת נכון

חוזים נגמרים הם מצרך יותר מבוקש עבור קבוצה בבניה מאשר עוד שחקן. ווילקינס לא שיחק 25 דק' למשחק באף שלב בקריירה שלו, הוא עוד מעט בן 30 ובא אחרי עונה איומה של 36% מהשדה, בה נפלט לחלוטין מהרוטציה של אוקלהומה סיטי ונראה בדרכו הבטוחה להפלט לגמרי מהליגה. גם אם היו 15 דק' פנויות לתת למישהו, למה שיתנו אותן לשחקן כזה? לגבי אוהדי מינסוטה, אכן פורומים של אוהדים הם מקור אובייקטיבי ומקצועי, צודק, כמעט כמו טוקבקים. אתה תופתע לגבי כמה ראיתי את ווילקינס משחק - כמו גם את ברואר, אני מכיר את שניהם לא פחות טוב מאותם 'אוהדים', מבטיח לך.

למעלה