שאלה...

ne ro

New member
לפעמים דעה מבחוץ עוזרת...

אני לא מבינה למה את לוקחת את זה באופן אישי... כן יש הרבה פוליטיקה במערכת הבריאות, וזה דבר שלא אני ולא את נוכל לשנות...וגם לא בתפקידנו. אני אמרתי שעליכם לעשות סדר הכל התחום הזה חבל שאת מתעלמת מזה, יש אפילו את איגוד המיסטיקנים שכביכול רושם לך מי שם שרלטן ומי אמין ולמה אתם לא עושים דבר כזה אצלכם...ככה אם אכן מישהו טיפל בי בצורה לא ראויה ואתם אף הסכמתם איתי שאיבחון במס' שאלות ודחיפת תוספים בכל מחיר זאת לא דרך טיפול מקצועית יהיה לי למי להתלונן ואיפה לבדוק את אותו מטפל שאני הולכת אליו.... אני מדברת מניסיון בלבד, כי ניסיתי את התחום....ואכן יש בו הרבה חוסר מקצועיות שמסתובבת ויכול להיות שמכסה ומעפילה על האנשים המקצועיים שכן עוסקים בתחום... ושוב כפי שרשמתי זה בעייתי לקבל המלצות כי גם אם מישהו ממליץ לי על מטפל אין זה אומר שהשיטה של אותו מטפל תעבוד גם לגביי... תחשבי על זה אולי תפיקו מזה משהו..אולי גם אתם צריכים לבוע סוג של רופא ממיין, אולי יותר מקצועי בעינייך שיידע להפנות את האדם למטפל שעובד בשיטה הכי רלוונטית לגביו והכי מקצועית... וכמו כן אם הינכם יכולים לקדם את התחום ובכך לדאוג לסיבסוד מסויים של הטיפולים אני בטוחה שזה יגרום להרבה יותר היענות מצד הקהל...אולי מטפלים נבחרים יכולים לעבוד עם קופת החולים במסגרת ביטוח משלים או משהו ובכך לסבסד את המחירים..דבר עיקרי שמונע מאנשים שאולי כן צריכים את הרפואה האלטרנטיבית להיעזר בה, בייחוד שאת טוענת שחשוב טיפול אינדיבידואלי ואישי... אני יודעת שיש מטפלים מתחום הפסיכולוגיה שעובדים בצורה כזאת עם קופות החולים.... אני בעברי הלכתי לטיפול אלטרנטיבי בנוגע לבעיה שלא רציתי לקחת עליה טיפול תרופתי ואכן אמרתי שאם אני ייקח זה רק כברירה אחרונה, הבעיה היא שלבעיה שלי הייתי צריכה טיפול אינטנסיבי של לפחות מספר פעמים בשבוע, לנסוע רחוק מביתי, לבסוף לא יכולתי לעמוד בהוצאות והפסקתי עם זה... שוב זו החלטה שלכם, אני רק מציעה, אם אכן בכוונתכם ליצור מודעות והיענות הרבה יותר גדולה לתחום עליכם גם לחשוב על הבירוקרטיה...

lightflake

New member
גם איגודים לא יעזרו

ואפילו פיקוח ממשלתי לא יעזור כי מי ישב בוועדת הפיקוח? מיהם ראשי האגודות? מי ישב בועדה הממשלתית? אנשים ולכל איש דיעותיו שלו, השקפותיו שלו, השפעות חיצוניות עליו ושיקולים ואינטרסים אישיים... אם במערכת הבריאות היום יש שחיתות כל כך גדולה אז אין סיבה שבמערכת בריאות משלימה זה לא יקרה גם. בקיצור כל אחד צריך ללמוד, לקרוא, לפקוח עיניים ולפעמים אין ברירה גם לעשות טעויות וללמוד מהם זה נכון כששמים את הרכב אצל המוסכניק וזה לא פחות נכון כששמים את הגוף אצל מטפל

ne ro

New member
בכל דבר תמצאי משהו...

לא תגיעי רחוק, עדיף שיהיה איגוד גדול מאשר המערב הפרוע שכל אחד עושה מה שבא לו וקורא לעצמו איך שהוא רוצה ומרמה בכך אנשים תמימים שנואשים לעזרה, בכך שהוא משתמש בשמה של הנטורופתיה המהוללת שלכם... אחלה השוואה...רק הבדל קטן שאם המוסכניק דופק לי את האוטו אני יכולה לתבוע אותו ויש לי ביטוח, על הגוף שלי אין ביטוח...אז לא נראה לי שאני ואנשים אחרים יכולים לאפשר לעצמנו את הטעות הזאת..

lightflake

New member
טעות גדולה

כי אם המוסכניק לא תיקן טוב את הבלמים את פשוט יכולה למות לפני שתוכלי לתבוע מישהו את פשוט מעדיפה שרלטנות ברישיון משרלטנות בלי רישיון, אני מעדיף שרלטנות בלי רשיון כי אז ברור שאין על מי לסמוך מלבד על עצמך, ברפואה הרגילה יותר מדי אנשים סומכים על הרופאים בעיניים עצומות ונותנים להם להרוס להם את הבריאות (הרבה פעמים גם הרופאים עצמם לא מודעים לעובדה שהם נותנים תרופה מסויימת משיקולים כלכליים (של חברות התרופות) ולא משיקולים בריאותיים, והרבה פעמים לא מודעים לחוסר היעילות במקרה הטוב ולסכנות במקרה הפחות טוב הכרוכות בכך).

0 אור 0

New member
אכן לא פעם דעה מבחוץ עוזרת

ואנו מאד פתוחים לקבלת שאלות, תהיות, הצעות ואף ביקורת בונה. אבל לא ניתן להתייחס להערות כמו "מנהלים כמוכם בקופת חולים ואבדנו...יש סיבה למה לא נותנים לכם לנהל אותם" ועוד כמה יציאות נבחרות בהתכתבות שלך כאל משהו שניתן ללמוד ממנו או להפיק ממנו לקחים. הבעיה הגדולה שלך היא שאת שמה את כל מה שאי פעם שמעת בסל אחד ומתייחסת אליו כאל "אתם" שאותו את מרשה לעצמך לתקוף ולעומת זה לא מרשה לעצמך להקשיב. כמעט כל ההצעות שכתבת פה בתגובה זו הם דברים שקורים בפועל בשטח - יש איגודים שמנסים לטפח מתודה מקצועית, יש מטפלים שעובדים בקופות החולים המשלימות, מטפלים רבים אחרים יוצרים שיתופי פעולה עם הרופא המטפל, יש שיתופי פעולה של מטפלים עם חוקרים של רפואה קונבנציונלית (אפילו שאנו לא מרגישים בצורך לראות מחקר כדי לדעת שזה עובד) ועוד ועוד. בשורה התחתונה: תמצאי מטפל טוב ואיכותי, ותראי את השיפור באיכות חייך מכלי ראשון. מויכוחים באינטרנט זה לא יקרה

0 אור 0

New member
ועוד משהו בקשר לבלוטת התריס שלך ושל אחרים

אם באמת יש לך השימוטו, ובלוטת התריס כבר הלכה פייפן , אז כל נטורופת שבאמת מטפל בך ועשה לך אבחון אישי לא ימליץ על כל מיני פתרוננות שזרקתי פה ועוזרים כאשר המחלה רק בתחילת הדרך ונובעת מחוסר איזון. במקרה האישי שלי, כמו נשים רבות שנכנסו למעגל של חוסר איזון הורמונלי אחרי לידה, נוצרה בעיה בבלוטת התריס. כמוך בדיוק, סמכתי על הרופאי ועל הידע שלהם, וכך הגעתי גם לנזקים גדולים עם רשלנות באבחון, ואחר כך לניוון הבלוטה עם לקיחת האלטרוקסין. אם הייתי מגיעה לטיפול ההוליסטי שיאזן את המערכות ההורמונליות, ומתאימה את התזונה בצורה מדוייקת ואולי עם פוש של תירוזין או צמחי מרפא שאני מכירה היום, אני מאמינה שעד היום היתה לי בלוטת תריס מתפקדת. ולו רק בגלל שכל מטפל הוליסטי היה יודע לזהות בזמן את הבעיה. אז נכון שהרופאים של היום , יודעים חלק ממה שהיה ידוע כבר לפני 20 ו 30 שנה לנטורופתים, אבל לא כולם ולא לעומק.

0 אור 0

New member
או , אני דוקא יודעת

כשמבינים את התהליך של התפתחות הבעיה וכמה קל למנוע אותה אם תופסים בזמן, אז אפשר לנתח בדיוק את הסיכון והסיכוי. במקרה הכי גרוע, אם הייתי מטפלת בחוסר האיזון בדרך טבעית וזה לא היה עוזר, אז הייתי מגיעה לטיפול התרופתי אחרי שנה-שנתיים ולא אחרי כמעט 8 שנים כמו שקרה בפועל בגלל ההזנחה של הרופא המטפל שהתעקש שאין לי כלום. הייתי חוסכת לעצמי כמה נזקים בלתי הפיכים, ומרויחה עוד כמה שנים של איכות חיים טובה שהלכו לאיבוד.

Fistandantilos

New member
אישית, אני מאמין שאת אכן יודעת..

או לפחות יש לך מושג טוב מאוד מה היה צריך להיעשות, שכן את בקיאה בתחום ואין בקיאה ממך בגופך שלך.. אני לא יודע מה היה הסיפור אצלך.. אבל אולי מבחינה מדעית קונבנציונאלית באמת לא היה לך "כלום" שניתן לאבחן..

hal767

New member
מי זה "אמרו"?

לכל הבעיות ישנם גורמי בעיה. במקרים רבים אלו אותם גורמים, אלא שאצל כל אחד הסימפטומים שונים. זה נובע מכך שכל גוף שונה מהאחר. לכן במקום להאשים את הקנדידה, אם היא בכלל קיימת, יש לחפש את הטעויות הנעשות כלפי הגוף והנפש, ולתקנן. אז יחל תהליך ריפוי טבעי אמיתי בו הגוף ירפא את עצמו. תזונה טבעית אורגנית מתאימה, נשימה נכונה, חיים נכונים יותר, נפש רגועה ועוד, יהוו אמצעי ריפוי יעילים. האשמת הקנדידה במחלות השונות הינה תירוץ הגורם לכך שאין מטפלים בשורש הבעיה ואז הבעיות הופכות לכרוניות.

lightflake

New member
כל עוד יש פראיירים יהיו גם שרלטנים

מה לעשות... אבל אם תנקמי עכשיו בכל הרפואות המשלימות בכך שתבטלי את כולם כשרלטנים את לא תשיגי מזה כלום דרך אחת למנוע שרלטנות היא לא להסכים לקנות את התוספים/תרופות /צמחים וכל דבר אחר מהמטפל עצמו פשוט מאוד, כי כשיש למטפל גם אינטרס כלכלי למכור לך תוספים כלשהם, הוא כבר לא לגמרי נקי משיקולים זרים ולא חושב רק על בריאותך... לכן תבררי מראש עם המטפל את הנקודה הזאת. נסי לא להתייאש למרות שזה בפירוש מעצבן ומקומם בהצלחה רבה!

ne ro

New member
כן מאוד קל

להאשים אנשים חולים ונואשים לעזרה שסומכים על מטפל שהבטיח להם בריאות בתור פראיירים זה הם אשמים נכון? דרך החשיבה שלכם מעוותת אנשים ואני לא רואה טעם להמשיך את הויכוח אין עם מי לדבר... have a nice life

lightflake

New member
מי זה "שלכם" ?

את ממציאה לעצמך איזה ארגון שלא קיים כאן ומכניסה את אותם שרלטנים שעבדו עליך לאותו ארגון דמיוני שאליו את משייכת אותי ואת שאר הגולשים כאן משום מה... אם נגיד יבואו 2 נגני גיטרה ויגנבו ממך ויעבדו עליך אז תפסיקי להאזין למוזיקה? או תכנסי לפורום גיטריסטים ותאשימי את כולם ואת המוזיקה בכלל בשרלטנות? תשימי לב מה את עושה ואת מי את מאשימה אני מבין שנפגעת מאנשים שהציגו את עצמם כמטפלים מקצועיים ורציניים אבל אם כבר אז רוב האנשים כאן (אלו שלמדו שנים רבות והשקיעו המון כסף וזמן מחייהם כדי לדעת מה הם עושים כל אחד בתחומו בצורה מקצועית) מפסידים יותר ממך בגלל אותם שרלטנים! תאמיני לי שאנשים כאן מודעים הייטב לבעיה הזאת אבל ממש לא פשוט לפתור אותה - יש דיונים בכנסת כבר הרבה מאוד שנים ולא מוצאים פתרון, את כנראה לא מכירה עשירית מהבעייתיות שבעניין. אנחנו באותה סירה כי כולנו מפסידים מהשרלטנים אבל נראה שאת רק מחפשת את מי להאשים ומצאת לך קבוצה דמיונית (שמורכבת מגולשי הפורום) ואותה את מאשימה, אז אחלה, סבבה, האשמת ועכשיו את מרגישה אולי קצת יותר טוב? אני רק אומר שההתחפרות הזאת זה לא מה שיעזור לך להמשיך הלאה ובטח שלבטל תחום שלם של רפואות משלימות בגלל כמה אדיוטים לא יעזור לך.

ne ro

New member
אוקיי סבבה...

אז עכשיו שהבנתי שאתם מודעים לבעיה אני מאחלת לכם שתמצאו דרך לפתור אותה, ומי ייתן ואולי כולנו נהיה יותר בריאים ומאושרים.. אבל שוב אתם צריכים אולי לחשוב על דרך לסבסוד כי זה הדבר האמיתי שאולי פוגע בהיענות של אנשים שאולי היו מפיקים תועלת בלהיעזר בכם, כמובן שיש הרבה אנשים שמוכנים להשקיע אבל הרבה אנשים שסובלים מבעיות שאמנם ניתן לשלוט עליהן ולא מסכנות חיים כששולטים עליהם כמו סוכרת, כולסטרול השמנה ועוד מונעים מעצמם את הדרך להחלמה שאפשר להשיג בעזרת הרפואה הטבעית לדבריכם...כמובן רק רעיון, לא חייבים לאמץ ולא לתקוף..

למעלה