שאלה נכונה ותשובה אין לה../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif|ח
נכון אלו אכן העובדות הנכונות ילדים שסובלים מADHD ידוע שהם לא מתאימים ממש לחינוך הרגיל וגם לא ממש לחינוך המיוחד. מה לעשות זה המצב ומתוך זה מתחילים לתפור לכל תלמיד חליפה, מנסים בחינוך הרגיל ולעתים זה עובד, ברגע שמצב התלמיד בחינוך הרגיל מדרדר והוא מתחיל לפתח פער לימודי רגשי, התנהגותי, שז ורק אז ממליצים להעביר את התלמיד למסגרות של החינוך המיוחד. אין הרבה מסגרות בחינוך המיוחד שמתאימות לתלמידים עם קשיים כאלה ואינטיליגנציה "תקינה", זו עובדה. לפני שנים רבו, בכנס ייסוד עמותת ביחד, חלמתנו אז ובגדול להקים מסגרות יוקרתיות לתלמידים עם ADHD (שלא תהיה להן "הסטיגמה" והן לא שייכות לחינוך המיוחד, אבל לצערי זה לא קרה והמסגרות המעטות שקמו מאז, קמו לאט מידי וכמעט שלא נפתחו מסגרות כאלה מטעם משרד החינוך, רק בחינוך המוכר שאינו רשמי (זה הכרה של משרד החיוך וסמל בית ספר מטעמם). צר לי על כך מאוד מאוד, אני נפגשת (מאז ועד היום), עם הורים, מפקחים ומורים מתוסכלים מהנושא(גם אני). יש לעתים פתרונות יצירתיים לתלמידים שההורים אחראיים להם בדרך כלל, אז, זה מצב תלוי "כסף" וכמובן שמשפחה שמצבה הכלכלי גבוהה יותר, יכולה להעמיד אפשרויות עזרה ותמיכה מקצועית רבים יותר לבית הספר הרגיל, אז יכולת ההכלה שלו טובה יותר וכולם מרויחים, משפחות רבות אינן יכולות לעשות כן, וקיים גבול מה מורה רגילה יכולה להשקיע בתלמיד "אחד" ששואב ממנה אנרגיה של חמישה תלמידים. כולנו יודעים אכן מהם המחירים שילדנו משלמים במצבים הללו, אז מסקנתי שזה ממש נכון מה שאמרו לך אין פתרונות מושלמים שמתאימים לילדים הללו בחינוך הרגיל, הקשיים האמיתיים מתחילים בגיל התיכון שכידוע תיכון רגיל אינו חייב לקבל תלמיד עם התעודה שלו לא "מהמוצלחות" ואז נראת נשירה גלויה של אלפי תלמידים שמסתובבים להם ברחובות ומי יודע לאן "באמת" יגיעו?!!!. תסלחו לי על שאני לא הצלחת להקים בתיי ספר לילדים ADHD כמו שחלמתי. אכן יש מודלים לא מעטים בארה"ב למסגרות מיוחדות כאלה והן מאוד מוצלחות, רציתי שיהיו במדינתו לפחות כ 10 מסגרות פזורות ברחבי המדינה שכל תלמיד שלא מסתדר בחינוך הרגיל יגיע למסגרת הזו שבה יטפחו בו את חויות ההצלחה שלו ויתנו לו כוחות להאמין בעצמו ומשם ועד הצלחה גדולה בלימודים הדרך הרי כבר היתה קצרה. בארה" קימות מסגרות כאלה בצורה של אקסטרני ואינטרני(פנימיה)., טוב אולי יעבור עוד עשור עד שנצליח. שבת שלום,