שאלה

• פותח הנושא arena
  • פורסם בתאריך

m_katzmann

New member
ADHD משפיע על מערכות גופניות רבות

ADHD משפיע על מערכות גופניות רבות במערכת יחסים דו כיוונית וטיפול בתוצאה (ויש כאלה שיגידו בסיבה) משפיע על אופן ההתנהגות. כאשר ילד רגיש לדגים, ולא מודע לכך כלל אז כל פעם כאשר הוא אוכל דגים זה משגע את הגוף שלו - את המערכת הכימית, את מערכת השרירים,הרפלקסים, את מערכת העיכול, מערכת העצבים וכו. מה לעשות גופנו מורכב ממערכות רבות שאי אפשר להפריד ביניהן. הן יוצרות את המכלול - האדם. מאיה

התרופות לא ניתנות להתוויתן המקורית.

הרבה פעמים מיצרים תרופה מסיבה אחת ואחר כך נותנים אותה מסיבות אחרות. הייתה אפילו תקופה שנתנו חינין לבעיות לב. כיום נותנים דיגוקסין ולא חינין. מעולם לא חשבו שיש קשר בין קדחת להתקפות לב. פשוט ניסויית, זה עבד. לעניננו. ADHD ולקויות למידה וריכוז ככלל, אינן אלרגיה ואינן קשורות לאלרגיה (מלבד העובדה שדלקת אוזניים אלרגית עשוייה לגרום ללקויות אלה). מדובר בתת קבוצה של אנטי היסטמינם שהתוויתה המקורית היא מניעת בחילות בנסיעה ובשייט. הרופא שלי מאמין שלקויות למידה וריכוז הן פגם בעברי חישת המרחב שבאוזן הפנימית. לכן הוא ניסה לרשום תרופות למחלות של האוזן הפנימית. מה שחשוב הוא שהניסוי הצליח לגבי 75% מהמאובחנים. האם הוא צודק? ניסויים רפואיים אחרים שנבעו בתיאוריות דומות הצליחו גם הם אצל 75% מהמאובחנים. כנראה שהוא צודק לגבי 75% מהמאובחנים. לגבי זה עבד טוב מאוד. נ.ב הייתה גם תופעת לוואי חיובית: בתקופת הטיפול היו לי הרבה פחות הפרעות אלרגיות

m_katzmann

New member
לקויות למידה וריכוז ואלרגיות

לילדים רבים עם בעיות ריכוז וקשב יש אלרגיות או רגישויות שונות שמגבירות את בעייתם. לכן הטיפול באלרגיה יכול להקל מאוד. האוזן שאחראית על האיזון היא בהחלט אחד האברים הפגועים יותר או מועמסים יותר אצל לקויי למידה. מאיה

זה ממש ממש מענין מה שאתה אומר

כי לכל ה ADHDים במשפחה שלי (אני, אבא שלי, הבן שלי) יש בחילה נוראית בזמן נסיעות או טיסות (אלא אם כן אנחנו נוהגים, או מטיסים במקרה של אבא שלי) ולכל הלא ADHDים במשפחה שלי (אמא שלי, הבן שלי, אשתי עליה השלום) אין בחילה כלל והם מסוגלים אפילו לקרוא בזמן נסיעה. אני אברר את הדברים האלו בפגישה הבאה שלנו עם הנוירולוג!!

arena

New member
שאלה

אני חוזרת על שאלה ששאלתי לפני כיומיים כי נראה לי שלא הבחינו בה. אני יודעת שיש כמה פסיכולוגים באזור המרכז שרצים מועדת השמה אחת לשניה במטרה למצוא פתרונות במערכת החינוך הרגילה לילדי ADHD , בדר"כ עם אינטליגנציה רגילה ומעלה אך עם בעיות התנהגות בנוניות עד קשות.מדובר בדר"כ בילדים שלא הופנו לחינוך המיוחד. לפי טענתם אין היום למערכת החינוך הרגילה כל פתרון לילדים אילו והם ממש מותשים. כלומר מאידך הילדים אינם מתאימים לחינוך המיוחד ומגיסא במערכת הרגילה לא יודעים איך להתמודד איתם אז בכל זאת מעלים אותם לוועדות השמה לראות אולי שם ימצא פתרון. האם מישהו מכיר משהו ? חשב על משהו ? או מכיר פתרון ביניים / אחר?

כן, אבל אם היה מדובר רק בזה, כל

כל אנטי היסטמין היה מועיל. פרופ´ לוינסון משתמש רק בתת קבוצה אח של אנטי היסטמינים. אפילו במקרים בהם האלרגיה עשתה את כל הנזק שגרם ללקות הלמידה והריכוז, הפסקת האלרגיה היא חלק קטן מהטיפול הדרוש.

תיקון להודעה ותוספת שאלה לעדו

הבת שלי היא בקבוצה של הלא ADHD, לא הבן שלי. האם אפשר לקבל את שם התרופה שבה אתה מטופל? לפי מה שאני מבין מהאתר שנתת הרופא נמצא בניו יורק ומתכוון לתוח גם סניף טיפולים בלונדון אבל עדין לא פתח. לי אין דרך להגיע לניו יורק אבל בלונדון אני נמצא הרבה והייתי רוצה לברר פרטים על התרופה יותר לעומק לפני שאני פונה אל אותו רופא.

הוא מקבל בלונדון חודש בשנה.

התרופה? לכל מטופל יש הרכב תרופות שונה ומינונים שונים. זה תלוי בתוצאות הבדיקות ובהרכב הסימפטומים. אם אתה מעדיף לדבר בטלפון, צלצל אלי. 0041216343726 אשמח לתת לך פרטים.

זה סימפטום מוכר אבל לא נפוץ.

תוכל לקרוא עליו בספרות של הרופא שלי. אני לא יודע אם הרופא שלך מעודכן בקשר לקיומה של האסכולה הצרבלית שאליה משתייך הרופא שלי.

m_katzmann

New member
כל אנטיהיסטמין היה מנטרל אלרגיה

אני בפרוש לא אומרת שאלרגיות הן הסיבות ללקויות. אלרגיות הן הצורה בה חוסר האיזון מופיע. אלרגיה גם יכולה לפרוץ כתוצאה מתסמין פיזי, אך גם מתסמין רגשי. ילד שקילף תפוח וחתך את אצבעו אכילת התפוח תעורר אצלו אנטגוניזם שלם בגוף ורגישות לתפוחים. טיפול באנטיהיסמין בלבד לא תפתור את הבעיה היא תעביר אותה למישור אחר. מאיה

לעניות השכלתי, ילד שנחתך בעת קילוף

תפוח, לא יכול להפוך לאלרגי לתפוחים בגלל זה. מוזר לי שאת רואה מימד פסיכולוגי בכל דבר. הרבה מאוד בעיות לא קשורות לפסיכולוגיה. לקבל אלרגיה מסיבה פסיכולוגית זה כמו לשבור את האף בעזרת הדחקת מחשבות.

m_katzmann

New member
רגישות

היי עדו, המילה רגישות לא במקרה מקורה בשורש ר.ג.ש - רגש. ויש קשר הדוק בין הרגש לבין הרגישות. והיום רבים הצליחו להעלים רגישויות שונות בעזרת שיטתו של שאנן, שעובדת בדיוק על מציאת המוצרים או ההרכבים ונטרולם. אתה אמנם לא אוהב סיפורים אלא רק עובדות, אבל אספר בכל זאת את סיפורי, אולי לטובתם של האחרים. קנמון. קנמון הוא התבלין שאותו אני אוהבת יותר מכל. אני משתמשת בו כמעט לכל מה שאני מבשלת או שותה. אני אוהבת את הריח אוהבת את הטעם. והנה בבדיקה קנסיולוגית התברר שאני רגישה לקנמון. היה לי חשוב לנטרל את הרגישות הזאת. עשו לי כמה ניטרולים פיזיים - שום דבר לא עזר. ואז בירידה בגילאים התברר שכאשר מאוד קטנה אבא שלי החליט שהוא לא מוכן עוד לסבול שאינני אוכלת ארוחות צהריים. והיה שם קטע של הרבה אלימות מילולית ומעט אף פיזית. וכשניסיתי להזכר במה שהיה שם בארוחה ... דיסת אורז עם חלב וקנמון. ברגע שעשיתי את החיבור הזה - נעלמה הרגישות כלא היתה. עדו, אל תתכחש לרגש שלך. הוא חלק ממך ויש לו השפעה כל כך גדולה על כל מה שאתה. מאיה

אפשר לחפש פתרון רפואי.

ואני לא מתכוון לתרופות קשות וחמורות. אני גם לא מתכוון להומאופתיה. הריטלין נמצאת בשימוש כבר 60 שנה ומוכרת לציבור הרחב כ-15 שנה (מקסימום). יש עוד תרופות שמטפלות בעוד סימפטומים של לקויות הלמידה והריכוז. אני לא מתכוון רק לאלה שנותן הרופא שלי. אני מנסה לומר שצריך להשקיע בחיפוש מחקרים רפואיים ולמידתם. אם אנחנו לא נעשה זאת, אף אחד לא יעשה זאת עבורנו בעשורים הקרובים.

arena

New member
איזו עוד תרופות ???

איזו תרופות חוץ מהרטאלין ?? אילה פתרונות חוץ מתרופות?

אני עברתי טיפול באנטי היסטמינים. יש

יש רופא בסטוטלנד שהוכיח שהפיזאותרפיה שלו יעילה. יש גם מנועי חיפוש למאמרים רפואיים. בכל מיני פינות בעולם תוכלי למצוא עוד שיטות שהוכיחו את עצמן מבחינה רפואית אך טרם שווקו.

דליה.ד

New member
דווקא נדמה לי שדובר פעם

על בית ספר מיוחד להפרעת קשב, אבל חשבתי מהודעות קודמות שאתם נגד בידול במערכת החינוך אז מה הטעם? וארני חושבת על כיתת היפרים...אלוהים יעזור. דווקא הפיזור בכיתות רגילות נראה לי טוב יותר. בכיתת בני במקרה 8 ילדיחם הסובלים מהפרעת קשב וריכוז והמחנכת עשתה עבודה נפלאה עם הילדים. סה"כ בכיתה היו 25 ילדים.

arena

New member
האם מחנכת=מפתח לשילוב ?

אם המחנכת אצל בנך הסתדרה עם 8 !!!! וזה המון !!!! מה זה אומר ? שצריך למצוא מחנכת טובה (כמובן עם שיתוף פעולה עם כולם) ... אם לאמר את האמת אותי זה מאד מלחיץ כיוון שלא ניתן לדעת זאת מראש ולדעתי גם קשה לדעת במהלך השנה. מה את חושבת?

למעלה