שאלה..

תגידי מה לגביי פאה??

יש פאות יפיפיות,ובלי להכנס כאן לדיון אם מותר, אסור זה עדיין עדיף מכלום. בהצלחה.

פאה? לא..

הבחירה שלי לא לשים כיסוי לאו דווקא כי קשה לי להתרגל לראות אותי עם כיסוי פאה בכל אופן לא בא בחשבון. תודה בכל אופן.

אני יכולה לומר משהו?

תתקני אותי אם אני טועה.. יש לי הרגשה שביום שהחלטת ללכת במטפחת.. עשית את זה כי רצית שיקרה משהו.. והנה לבשת מטפחת.. והמשהו הזה לא קרה... זאת אומרת שהבעיה של הכיסוי ראש היא לא בגלל שחם לך.. או שזה לא יפה לך.. אלא בגלל הדרך שבה בחרת לא ניראה לך או שאת מרגישה שהקרבת את עצמך למטרה קדושה ואת לא מרגישה שמישהו רואה את ההקרבה שעשית.. ואם זה כך? מה את חושבת שיקרה ביום אחרי שתורידי את הכיסוי ראש?

אשדודית דברים חכמים

סמנים וכי מה חשבת שאלוקים נעמד לדום לכל תנאי שלנו ובנוסף וכי כל בקשה שלנו היא באמת לטובתנו לא זו הדרך הבריאה לנהל דו שיח עם אלוקים ולהציב תנאים

אם דבריי נשמעו חריפים מדיי

אני מתנצל ממש לא התכוונתי להטיף מוסר אלא להסביר בלבד

אשדודית-

אז זהו שאחרי שאני יוריד אותה אני לא אצפה לכלום. ארגיש שאין לי זכות לבקש ואז ארגיש סוף סוף שאני נענשת בצדק.

בלי קשר לכן/לא כסוי ראש

לא מומלץ שתראי בכל דבר עונש משמיים זה ממש לא כך היו דברים שהתחננתי לבורא עולם והוא "שם לי רגליים" ולאחר זמן שראתי את הדברים לא גמרתי להודות לו על כך שהוא לא שמע בקולי

יצחק. יש צד להבין אותה

היו לה (וכנראה יש לה עדיין) המון קשיים בחיים והנה היא יושבת מול הרב שאומר הנה נתתי לכם את הטוב ואת הרע.. והיא משתדלת לקיים את המצוות ולובשת כיסוי ראש ולפי הניק שלה היא כנראה עושה עוד מצווה.. ואיפה הצדק? איפה ההנני נותן לך את הטוב? זאת שאלה באמונה.. והיא עדיין לא נימצאת במקום הטבעי שאתה גדלת... שכ``כ קל להבין..

בודאי שאני מבין

אני רק מחזק אותה ממקרים שראיתי בעיני לאחר מעשה איך הסירוב של אלוקים היה לטובתי

חחח איזה מתוקה...

את רוצה לקבל עונשים? או שאת רוצה לדעת את הסיבות לעונשים שיש לך כבר? מה שבטוח שגם עם כיסוי וגם בלי כיסוי הקב``ה לא יישב איתך ויסביר לך את מהלכיו. ואת הסיבות.. אבל אם את כבר יושבת עם היומן שלך ועם המחשב ואת עושה חשבונות?! אולי כדאי שגם נעשה חשבון ותנסי למוצא סיבות לדברים הטובים שאלוקים כן נותן לך (ואני בטוחה שיש בך המון דברים טובים) בעצם למה הוא נותן לך? מה עשית בשבילו?

לדעתי יכולת להציל הרבה נפשות

עם נסיון חייך העשיר. אני רואה פיצוי מסוים לסבל שעברתי בחיי בכך שאני מעשיר אחרים מנסיוני ומונע מהם סבל או עוזר להם לצאת מהבוץ שהם כבר נכנסו איליו ונראה לי שלו תפני לאפיקים כאלו הצלחתך תהיה מדהימה

אני לא מחפשת להציל האחרים..

אני עסוקה בלהציל את עצמי.. וקטנתי בלייעץ.. מה שעובר עלי. ומה שעברתי זה בכלל מה שהשני עובר.. חז``ל כבר אמרו אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו. ואני אומרת אל תייעץ לאדם בזמן שאתה לא היית במקום שלו. אני יכולה רק להביע דעה. ולומר מה אני הייתי עושה..

אשדודית,ברור לי שהוא לא יסביר את מהלכיו

אך באותה נשימה ברורים לי עוד דברים שאני לא מקבלת ואולי לא אצליח לקבל לעולם. יהיו מי שיגידו שיש לי בעיות אמונה ושאין לי זכות לערער על מעשיו של בורא עולם אז שיגידו..

אני לא חושבת שיש לך בעיות באמונה..

כי אם יש לך בעיה עם התרת נדרים? אז כנראה את כן מאמינה..! ואולי אפילו יותר ממני. כי אם אני הייתי במצב שלך?! לא הייתי שואלת. הייתי זורקת את הכיסוי מקומה חמישית.. לדעתי את מאשימה את עצמך יותר מדי... את מרגישה לא רצויה.. והרשי לי לומר לך משהו. בגמרא מסופר על אדם שהגיע לשמאי ואמר לו למדיני את כל התורה על רגל אחת. ושמאי גירשו מביתו. הלך האדם להילל ואמר לו למדיני את כל התורה על רגל אחת.. אמר לו הילל. ואהבת לרעך כמוך זו כל התורה... ונשאלת השאלה.. אכן זו כל התורה? איפה כל המצוות האחרות שאנחנו מצווים עליהם חוץ מבין אדם לחבירו? אלא התירוץ הוא כך.. ואהבת לרעך כמוך.. קודם כל תאהב את עצמך... רק אחרי שתאהב את עצמך. אפשר גם לאהוב את רעהו.. ורק אז אפשר לקיים את ואהבת את ה` את נימצאת במקום שאת לא כ``כ מרוצה מעצמך. ואני לא מבינה מדוע.. את חכמה.. ובטוחה שגם יפה. יש בך כוחות נפש.. אז איפה? למה? ברח לך האהבה העצמית? רוצה לשתף?

אהבה עצמית?

היא בורחת לכולם באיזשהו שלב בחיים,לא? יש כאלו שמקבלים באהבה כל דבר שקורה להם ויש כאלה שלא-אני מאלה שלא. למשל כשהייתי בת 17 חברה שלי טבעה בחוף הבונים ואביה אמר "ברוך דיין האמת" אוקיי נכון אני יודעת שאומרים את זה אך אני פתחתי 2 עיניים ענקיות בפליאה מהיכן אותו אבא שאב כוחות להגיד את זה בחייאת זה לא שהיא מתה בגיל 60 היא מתה בגיל 16.5 אז הנה דוגמא אותו אבא קיבל את הדברים באהבה ואמונה שלמה ואני עד היום לא מקבלת את זה. יש הרבה אנשים שעוברים דברים לא קלים בחייהם ומשלימים עם זה ומתחזקים מזה-אני לא. אני שואלת 200 שאלות למה איך,כמה,איפה,מתי וגם אם ינסו לענות לי בהגיון לא אצליח לקבל לאבין ולהמשיך לאהוב.

אף אחד או אחת שיתמודד עם הנסיונות שלך

לא יקבל אותם באהבה. תפסיקי לייסר את עצמך מתוקה.

yuvalmines

New member
איני חושב שזה ערעור

יש את הרצון להבין למה הדברים לא קורים כפי שאני רוצה לראות אותם. לאחר שאיוב "נענש" אם אפשר לקרוא לזה ככה הוא רצה להבין למה עד שהקב"ה נגלה אליו ועונה לו תשובה שלכאורה נראית לא קשורה. האם אתה יודע...? איפה היית בזמן הזה..? כלומר דברים שמראים על קטנות ההשגה שלנו בדרכי שמים. ולפי דעתי זו התשובה הכי אמיתית שיכולה להיות במידה ואנו רוצים להבין ייתכן שפתאום נגלה רז אחד בהנהגתו לאחר תפילות מרובות אך מצד שני חוסר הידיעה אינו אמור להחליש אותנו.

למעלה