כי אם אני מבין את נשואה ואישה נשואה חייבת בכיסוי ראש ואין זה מנהג טוב שדורש התרת נדרים אלא חובה אבל אינני יודע מה מסתתר מאחורי שאלתך אז אינני יכול לענות
ברור לי שאסור להוריד לגמרי ברגע ששמים אך כשהתחלתי לשים אמרתי שזו רק השתדלות וזה לא סופי אך נסחפתי עם זה והשארתי קבוע השאלה כרגע אם בכל זאת אני בוחרת להוריד למרות שאסור האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?
אז להלכה, לא צריך התרה. אבל תשתדלי לפחות בשבתות ואירועים, לשים, ואז יהיה לך יותר קל להתרגל לנושא. אבל כמובן להקפיד על זה, ולא לוותר אפילו חצי שבת. בהצלחה.
מאיפה לקחת את ההיתר הזה? הבעיה היא אחרת.. התרת נדרים הוא דרבנן.. והורדת כיסוי ראש הוא דאורייתא.. אז אם מורדים את הכיסוי ראש? שזה דאורייתא?! למה לעשות התרת נדרים? האם אפשר לעשות התרת נדרים לעבירה?
אבל אין כאן יכולת להתרת נדרים.. כשאדם מתחייב בצום שני וחמישי לצום. כדי שלא לצום הוא צריך התרת נדרים. אבל אדם שצם ביומ כיפור יש לו יכולת להתיר נדר כדי לא לצום? ממש לא..
איסור נשיאת שם השם לשוא איסור עבודה זרה איסור על עדות שקר כיבוד הורים הורים שמירת (זכרון) השבת איסור רצח איוסר גניבה איסור ניאוף אהבת הגר אהבת השם איסור הבערת אש בשבת שימת ציצית בבגד של ארבע כנפות ברית מילה לתינוק ביום השמיני איסור כלאיים איסור הליכת רכיל להמשיך?
גנב שלא גנב במשך כמה שנים, ואח"כ החליט לחזור לגנוב - צריך "התרת נדרים" שתתיר לו לגנוב ???? אסור להוריד כיסוי ראש. יפה שהתחלת עם זה ואני מקווה שתמשיכי עם זה. אבל היתר לזה - לא בנמצא.
לא צריך לעשות התרת נדרים? הבנתי נכון? אני עדיין בדילמות.. אולי אצליח לראות משהו חיובי בכיסוי כרגע אני לא רואה. אולי אני מנסה להעניש את בורא עולם ולא מבינה שאי אפשר ומה שאני עושה אני מענישה את עצמי.. לא יודעת אני עדיין חושבת..