שאלה

רחלי 27

New member
שאלה

בעיקר לתלמידי התיכון...גם למי שיכול לייעץ, איך אפשר להספיק בכ"כ קצת זמן (שעה ושלושת רבעי) 3 שאלות שכל שאלה היא בערך 6-7 סעיפים ? אני לא מצליחה לסיים בזמן... למישהו יש עצות איך להספיק את כל השאלות ? אני לא מבינה איך במת' שיש פחות סעיפים בשאלה נותנים שעתיים ובפיזיקה שזה יותר קשה ובכל שאלה יש הרבה יותר סעיפים נותנים רבע שעה פחות...זה ממש מעצבן !

kryp

New member
לדעתי זה רק עיניין של שליטה בחומר.

לי אישית יש תוספת זמן (עברתי "איבחון". גם כאן טימטום הדבר הזה) ודווקא אני מצליח להסתדר עם הזמן של הבגרות גם בלי תוספת. אני חושב שזה פשוט בגלל תירגול, קריאה ונסיון להפנים את החומר הנלמד. שליטה בחומר מאפשרת לגבש דרך פתרון באופן מיידי לכל סעיף, וגם מאפשרת להיעזר במהירות בתוצאות של סעיפים אחרים.

רחלי 27

New member
כן, זה לפעמים עוזר אבל יש סעיפים שגם אם...

חרשתי על כל הנושא ועשיתי את כל התרגילים האפשריים שואלים שאלה שבחיים לא הייתי חושבת על התשובה- בקיצור, שאלה מכשילה ! בכל מקרה, אני מקווה שאני אספיק לסיים הכל...:)

NessT

New member
בהצלחה ../images/Emo13.gif

מצטערת שאין לי ממש טיפים בקשר לזמן.. בדרך כלל אין בעיה עם הזמנים בפיזיקה ואני אפילו לא מנצלת את ההארכת זמן שיש לי... אבל בכל מקרה הדבר הכי חשוב - בשום מצב אל תתקעי על סעיף שאין לך מושג איך לפתור אותו! זה תמיד עוזר אם את עוברת, ממשיכה וחוזרת אחר כך בראש נקי והרבה פעמים סעיף אחר בהמשך השאלה גם יכול להעלות לך לראש דרך מחשבה שלא שמת לב אליה.. וגם על תתקעי על סעיפים שאת מראש רואה שהדרך שלך לוקחת המון זמן מבחינה מתמטית-אלגברית כי בדרך כלל במקרים כאלו יש איזה קאצ' שפותר את זה בקלות וחבל לבזבז זמן על חישובים מיגעים ^^ אז שוב - שיהיה בהצלחה :)

למעלה