שאלה

קומרן

New member
היי אור

לא למדתי שיטות מחקר, אבל... את יכולה לקחת X נחקרים , לעשות מדידה של רעלים בגוף בשיטות שונות (לאחר שהחלט באילו רעלים את רוצה להתמקד , ובדיקה האם באמת הם קיימים ובאלו כמויות), לאחר מכן את מבצעת את הדיאטה ומבצעת את אותן בדיקות לגבי רעלים ואחרי חודשיים את עושה זאת שוב. ברור שיהיה קשה מאוד לבצע מחקר שמדגים זאת באופן מובהק, אבל, צריך להראות משהו שבכיוון, משהו מראה שאכן יש אפקטים לעניין, ואולי באמת יש אפקטים חיובים לעניין.

רמית2

New member
לא הבנתי כלום -כל כך הרבה דעות!!!

אני רוצה לנקות את הגוף למספר ימים ואז לעבור לתזונה טיבעית ללא בשר-גבינות-מטוגן- מה לאכול- פירות ירקות דגנים אורז ביצה מותר? חסר לי סידן וחלבונים מה לאכול? אשמח לתשובה

0 אור 0

New member
הי רמית - אנסה לעזור לך

קודם כל אכן נפלת למקום מאד סוער, וזאת בגלל ששאלת שאלה שהתשובות עליה שונות מקצה לקצה לפי גישות שונות ושיטות שונות . בעונים לך ישנו אחד - קומראן - שאינו עוסק ברפואה משלימה בכלל, אלא בא כדי להתנצח ולטעון את טענתו שכל מה שאנחנו עושים וכל הידע שלנו לא שווה אלא אם כן נוכיח לו באותות ומופתים ומחקרים מדעיים מערביים כל מילה. אחר הוא האל767 אשר מטפל בשיטת התזונה הטבעונית הגייניסטית. הוא ישמח לפרט לך את שיטתו, ולא אדבר בשמו, אך ודאי הבנת מתשובותיו בשרשור שגישתו בנושא ניקוי ותזונה נכונה שונה מהגישה של מרבית הנטורופתים. את הרב רפאל אני לא מכירה כי הוא חדש בפורום, מתושבי הפורום הקבועים שלא ענו לך, יש שתי גישות תזונתיות מובילות: ה"סינים" מטפלים ברפואה סינית, אשר התזונה היא לפי עקרונות רפואה זו, וה"נטורופתים" אשר מכירים ומשלבים מספר שיטות תזונה, אבל בגדול הבסיס הוא תזונה מערבית יותר. את צריכה לבחור לפי איזו גישה את רוצה לטפל בעצמך, ואז תוכלי לקבל תשובות שאינן מבלבלות והפוכות זו לזו. כדי לסבך אותך יותר גם אומר לך שגם מי שדוגל בניקוי מכיר לא מעט ניקויים שניתן להתאים אותם לפי האדם: למשל צום מיצים, אורז ומאש, אבן סנה ועוד. מכיוון שהאביב כבר די הסתיים, אולי כדאי לוותר על הניקוי , או לפחות להסתפק במשהו סמלי וקצר. לשאלתך הנוספת לגבי תזונה טבעית יותר: המלצה בסיסית ביותר, שאני ממליצה מאד ללכת לעדן אותה מול מטפל באבחן את הצרכים האישיים שלך והתאים לך אישית כדי שזה באמת יעזור וגם לא יזיק: להרבות בירקות מכל הצבעים והמשפחות ובכל אופני ההכנה (טריים, בתנור, מוקפצים, מבושלים, מרק, מיץ), פירות, דגן מלא + קטניות או זרעים יספקו לך גם סיבים וגם חלבון מלא (וכדי לוודא שאת מקבלת את כל אבות המזון כדאי לגוון בין הסוגים), הקינואה והסויה מספקות חלבון מלא בפני עצמם סידן תוכלי לקבל משומשום ומירקות ירוקים ואם תוסיפי גם זרעי פשתן, אגוזים שונים, זרעי דלעת וחמניות, נבטים את מקבלת את כל מה שצריך חוץ מ B12 שמקורו מן החי (אבל אין צורך בהרבה מזונות מן החי - מספיק מדי פעם)

yigalby

New member
ענבים ענבים ענבים

רצוי אורגנים. לא נפרט כרגע יותר מדי ,אבל ישנה גישה לניקוי הגוף והדם ולטיפול במחלות קשות ע"י אכילת ענבים למשך מספר ימים ועד חודש.. ילא לצעוק.. בואי נגיד שזה קצת יותר מדי..אז מה שאני ממליץ זה לקחת כמה ימים בשבוע ובמשך מספר שעות לאכול רק ענבים בואי נאמר מהצריים עד למחרת ,או עד אחה"צ רק ענבים. אני אישית מתכנן השנה בעונה (ורק בעונה - שיהיה טרי) לנסות לחיות כמה ימים רק על ענבים וחליטות תה. אני מקווה שיראו אותי אחרי זה.. לפי מה שהבנתי יש תחושה עילאית של נפשית וגופנית אחרי הניקוי. חוץ מהספרות בנושא כבר שמעתי סיפורים על אנשים שעשו ניקוי ענבים ואשמח לקבל עוד מידע בנושא ממי שמכיר. לדעתי הריצה לרימון (שללא ספק פרי מהמשובחים ביותר)תהייה כאין וכאפס לכשתובן שוב עוצמת הענבים. יש שיגידו שעדיף ענבים שחורים אני חושב שכדאי לגוון בין ירוקים לשחורים. הנה כתבה בנושא שמבוססת על ספרה של ג'ואנה ברנדט מומלץ לרפרף באתר .. סבא אני אוהב אותך.

0 אור 0

New member
כמו כל צום זה לא מתאים לכל אחד ואני מכירה

אישית מישהי שעשתה את הצום הזה בהנחיה של רופא טבעוני וגם צום גזר בלבד בשלב אחר, ולא בטוחה איזה מהם הזיק לה יותר, אבל טוב לא יצא לה מאותו הרופא ... זה היה לפני די הרבה שנים, בינתיים היא מצאה לעצמה את התזונה המאוזנת והנכונה עבורה (דוקא לא צמחונית), ונמצאת באיזון בריאותי יפה מאד לגילה (בסביבות 80)

hal767

New member
דיאטת ענבים

אכן שיטה ידועה בדרך הבריאות הטבעונית, אבל אינה מתאימה לכל אחד, ובכל מקרה מחייבת הכוונה מקצועית. מי שרוצה לקיים דיאטת ניקוי כזאת, טוב יעשה אם יכין את הגוף לכך, ולא פחות חשוב -יסיים אותה נכון. כאמור, חשובה ההכוונה המקצועית. זה לא עיניין לחובבים. צודקת אור בתשובתה כשטוענת שמה שטוב לאחד, לא בהכרח יהיה טוב לאחר. מדובר בנושא בריאותי וההתאמה האישית מאד חשובה. בצוע לא נכון עלול לגרום לנזקים. הזכרת את נושא המזון האורגני. טענת שרצוי שהענבים יהיו אורגניים. טענתי היא שזה לא רצוי, זה חובה. מי שרוצה לייצר תהליכי ניקוי, חייב לצרוך מזון אורגני. דיאטת ענבים לא אורגניים אינה מנקה את הגוף. הרעלים הכימיים האיומים שישנם בענבים שגודלו כימית, תוצרי הדישון הכימי, הריסוסים המסיביים, ההורמונים וכד', הינם האויבים הגדולים ביותר של הגוף. לגוף אין תשובה לכימיקלים האלה והוא מורעל מהם. אז איך אפשר להתנקות כשאוכלים מזון מורעל? הכימיקלים האלה הם הדבר הכי חשוב שיש לנקות מהגוף.

hal767

New member
מהמעט מידע שאת מציגה

אני חושב שכדאי לדלג על השלב של ניקוי הגוף באמצעות דיאטה חריפה. עדיף להתחיל תזונה טבעית אורגנית מתאימה. דיאטה כזאת תשלים חוסרים תזונתיים ותהווה בעצמה דרך ניקוי יעילה. לאחר זמן ניתן יהיה לשקול דרך חריפה יותר לניקוי הגוף, אם יהיה צורך בכך. חשוב לעשות את הדברים נכון ובהכוונה מקצועית.

yigalby

New member
מסכים אתכם

רצוי לעשות זאת באופן מסודר ותחת מעקב. מה שכן אפשרי זה לעשות מיני דיאטה כמו שהסברתי - מספר ימים בשבוע לעשות ארוחת ענבים.. ועוד משהו קטן חשוב מאוד שיהיו גם גרעינים אותם יש ללעוס היטב.

אם זה רק לכמה ימים

תבחרי מה שנראה לך. "מחסור" נובע מאי אכילה/ אי ספיגה לאורך זמן

0 אור 0

New member
איך בדיוק אתה בודק עומס בכבד ?

לפי שיטות רבות ברפואה ההוליסטית, הכבד הוא האיבר ששומר את המתח והכעסים, ורעלים רגשיים נוספים שקשורים לזה. כמה שידוע לי בשיטות המחקר המדעיות עוד לא מצאו את הדרך למדוד זאת (למרות שכל רופא מערבי יגיד לך שהוא מבין שלכעסים ומתחים יש השפעה על הבריאות הפיזית). גם רעלים "ממש" כמו חומרי הדברה , חומרי שימור וכו' שמתיישבים ברקמות השומניות אתה לא בדיוק יכול למדוד בבדיקות לא חודרניות. הם הרי לא מסתובבים בדם - וזו אחת הסיבות שלא מרגישים טוב בזמן ניקוי רעלים, כי תחילה הרעלים משתחררים לדם ואז הם מפונים באמצעות איברי ההפרשה. זה אומר שיכול להיות אפילו שבבדיקה של "לפני" תמצא את האדם נקי מרעלים. אבל, זו הדעה שלי, בתור אחת שלא מחפשת את המחקרים בכלל. במחשבה שניה, יש סיכוי לא רע שמכיוון שיש כמה וכמה שעוסקים בניקוייים בשביל כסף, שהם מצאו איזה דרך לתעד את הרעלים שבהפרשות או משהו, לטובת דורשי הוכחות כמוך. אחרת אנשים לא היו זורקים על זה כל כך הרבה כסף.

קומרן

New member
היי

לגבי הערתך, מעולם לא שללתי את כל מה שאתם עושים, ואם קראת את הודעתיי, היית אמורה להבחין כי אנחנו גם מסכימים בחלק מהדברים, הדיון היה על האפקטים החיובים בניקוי חד פעמי. בכל מיקרה, אין בכוונתי לנצל"ש שמתייחס לשאלה ספציפית היות ואורחי הפורום מעריכים כי כל העונים עוסקים ברפואה משלימה ולא תמיד זה מקום לדיון פילוסופי\מדעי, ועל כך אני מתנצל. יום טוב.

תעשי מה שאני עושה

כל דבר שאכתוב בהרחבה מעבר לזה יהיה בגדר פרסומת שאסורה בפורום. רק בריאות

שוּלה

New member
תעשי מה שאני עושה

אגב גם אני שמעתי על שיטה עם ענבים, וגם בשיטה הזאת דרוש פיקוח מומחה, ותפקידם של הענבים מצטמצם לשבועיים. אבל אף פעם לא עשיתי את זה.

למעלה