שאלה

רמית2

New member
שאלה

רציתי לדעת על ניקוי גוף בקטע בריא. לא צום לא הרעבה משהו בריא ותקין! אני רוצה 1-לעשות ניקוי גוף 2-לעבור לתשונה בריאה ולהגיע לאיזון. החלטתי שדי הרעבות,ודיאטות,ופעם ככה ופעם ככה אני רוצה לאכול בריא תודה רבה

ניקוי רעלים

ניקוי רעלים הוא רחוק מהרעבה. ישנם המון סוגים, ודרכים לעשות זאת, וצריך להתאים את התזונה שהכי מתאימה למצב שבו את נמצאת, ואת הצמחים, שכדאי שילוו את התהליך באופן אישי. מגוון הסוגים של תכניות הניקוי רחב מאוד, הוא מתחיל ממונו דיאט (למשל- רק אורז למשך מספר ימים, ולאחר מכן הוספה של מרכיבים, לפי סדר מסויים, בכל מספר ימים), דיאטת קנדידה (שאוסרת על אכילה של דברים מאוד ספציפים) איבן סינא (תכנית בשלבים, ואיסורים שונים בכל שלב), יש גם צום רפואי (כלא אותו את מחפשת), ושיטות משונות כמו ניקוי עם מייפל ותבלינים שונים. בכל אופן, מומלץ לעשות את ניקוי הרעלים בליווי של בעל מקצוע, אשר יתאים את התזונה, יתמוך, יתאים את צמחי המרפא הרלוונטים, ויכין אותך לכל תרחיש אפשרי (פינוי הרעלים מהגוף עלול ליצור תגובות שונות). שיהיה בהצלחה!

קומרן

New member
היי

שלום רמית, אילו רעלים את מעוניינת לנקות מגופך? אילו רעלים לדעתך יש לך בגוף? לפי דעתי, שאלות אלו חשובות ביותר. יש היום לא מעט שרלטנים שמוכרים ביוקר תוכניות לניקוי רעלים שת'כלס לא עושות יותר מידי חוץ מלרוקן לך את הכיס. לדעתי ניתן להכליל בתוכניות אלו את תוכניות החוקנים וצום המיצים כל יזכור של מוקוס פלאק (mucoid plaque), צריך להדליק לך נורה אדומה, מדובר במיתוס שלא מעט אנשים מתעשרים ממנו. אינני בעל מקצוע בתחום, אבל בשיחותי עם אנשי מקצוע, וכאן אני חושב שרבים יסכימו איתי, הדרך האמיתית היא לסגל אורך חיים בריא. אם תסגלי לעצמך אורך חיים בריא והרגלי אכילה נכונים, את לא צריכה שום תוכנית שתנקה לך את הרעלים בגוף, זה כבר יקרה מעצמו (וזה קורה מעצמו). יום טוב

רמית2

New member
אענה לשאלותכם..

אז ככה ... את ניקוי הגוף של המייפל עשיתי 10 ימים כמו גדולה מייפל לימון ופלפל הרגשתי מעולה!! כפי שאומרים נודלקתי מחדש -מצב רוח מעולה,בלי גזים-אופריה-כיף!!! ואז חזרתי לתזונה לאט לאט אורז מבושל ועוד... ובעצם הגוף התנקה ירדתי על הדרך במשקל וברגע שחזרתי לשגרה הבריאה-תפוח-מיץ גזר-אורז-אוכל באמת בריא עליתי כל מה שהורדתי בניקוי-המטרה הייתה בריאות ולא ירידה אבל בכל זאת זה גמר אותי ולכן החלטתי שהניקוי הבא יהייה מאוזן יותר לא בצום ולא בהרעבה! 2-ב-3 שבועות האחרונות הגזמתי עם אוכל מעובד ושטיות (תקופה כזאת) אני מרגישה שהגוף שלי ממש מדבר איתי ומבקש ניקוי ולכן אני רוצה ניקוי הגוף לכמה ימים ואז לסגל לעצמי שוב תזונה נכונה והייתי שם בתזונה הנכונה ואין לי כסף מיותר ולכן אני שואלת כאן השכמה-כל בוקר לשתות מים עם לימון סחוט מה זה עושה לגוף? השכמה-או -כל בוקר לשתות עם מים עם לימון סחוף+מייפל+פלפל שאטה מה זה עושה לגוף בוקר-ניקוי גוף מה לאכול אורז בבוקר ?אפשר פרכיות אורז -איזה? ביניים-אורז צהריים-אורז ביניים-אורז ערב-אורז כמה זמן לעשות ניקוי עם אורז-מה להוסיף?ושוב הכי בריא ולא לצום ולא להזיק לגוף שלי שאני רוצה לאהוב! אשמח לתשובה כנה -ואין לי כסף ללכת למישהו שיבנה לי תפריט/יעשה לי צום מיצים/יתן לי יעוץ הגעתי למסקנה שאני יודעת מה הכי טוב בשבילי אבל אין לי נסיום במזון בריא רק בחודשים האחרונים התחלתי וב-3 שבועות האחרונים אכלתי רק רעל ומעובד שנאתי את עצמי ואת גופי ועכשיו אני רוצה לפצות את עצמי ואת הגוף שאני לומדת לאהוב כ"כ . אשמח לעצות על ניקוי בריא בבית -כמה זמן?מה בדיוק לאכול?איך לצאת מהניקוי? ועל שילוב של תזונה נכונה ובריאה תודה תודה תודה וזה חשוב

0 אור 0

New member
חשוב להזהר לא להפוך את הניקוי לדיאטה

מכיוון שהגוף שלנו צובר רעלים ובעיקר הכבד (גם רעלים "כימים" מזיהום האוויר וחומרים מזיקים במזון ותרופות וגם כעסים ומתחים), רבים מאמיניםשכדאי להתחיל את המעבר לתזונה נכונה בשלב קצר של ניקוי הרעלים, כדי להתחיל את השינוי באופן נכון יותר. יתירה מזו, רבים שאוכלים נקי יחסית, בכל זאת משלבים ניקוי אביב פעם בשנה על מנת לפנות אותם רעלים שעולמנו המתועש בכל זאת "תורם". לא מומלץ להפוך את הניקוי למין דיאטת יו יו שבמסגרתה יורדים במשקל עם צום מייפל ואחר כך עולים עם ג'אנק. זה הדבר שהכי הכי מזיק לגוף!!! אין דבר כזה "הייתי בתזונה נכונה ועכשיו אני צריכה לפצות" - זה אומר שלא ממש הפנמת ומצאת לעצמך תזונה נכונה שמתאימה לך אישית ואתה את יכולה לחיות לאורך השנים. אני מבינה שאת מתנגדת להתייעצות אישית עם אנשי מקצוע וחבל - כי העלות היא לא גבוהה כל כך, ואיש מקצוע יכול ללוות אותך בתהליך כזה, לסמן את המטרה הקרובה מבחינת חשיבות לבריאות שלך, ולתת לך איזון מבחינת הצרכים שלך והיכולות שלך. הדרך שלי, שעליה אני ממליצה לך, היא לפעול בהדרגה לכיוון של תזונה נכונה ומותאמת לך. השנה אין צורך לעשות ניקוי נוסף, אלא רק לחזור לאט לאט להתאים לעצמך תזונה בריאה אשר תהיה טעימה ובריאה עבורך, כך שלא תיזקקי לפיצויים. הכי חשוב זה שגם אם יום אחד אכלת משהו לא בריא, לא להתייחס לזה כחטא שהרס את הכל, אלא להמשיך לאכול בריא וטוב בלי להתרגש - כל החיים לפניך. אם מטרתך היא גם לרדת במשקל (והאמת - גם אם לא), אז חשוב מאד להוסיף פעילות גופנית - תשלבי פעילת שתורמת לבריאות כמו יוגה או צ'י קונג או אמנויות לחימה אחרות, יחד עם פעילות אירובית יותר אינטנסיבית שתתרום לבריאות הלב ולירידה במשקל. ירידה איטית במשקל שתבוסס על שילוב הפעילות הגופנית עם תזונה טובה של ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות, זרעים ואגוזים תהיה יציבה ועקבית ללא עליה.

hal767

New member
אני ממליץ לך לא לעשות דבר בנושא

ללא הכוונה מקצועית. מה שעשית אינו ניקוי גוף, אלא דיאטה גרועה ומצומצמת מבחינת המרכיבים שלה. דיאטה זאת לא תרמה דבר לניקוי גופך. ניקוי גוף הינו תהליך המתבצע ע"י הגוף כאשר נותנים לו תנאים לבצע אותו. ישנן שיטות שונות, חלקן קשורות לצום ואחרות מתבצעות באמצעות תוכנית תזונתית המותאמת אישית למטופל ע"פ מצבו ואורח חייו. אורז, פריכיות אורז ויתר המאכלים שהזכרת בשאלתך, אינם מהווים מזון מאוזן, בוודאי אינם קשורים לניקוי גוף. באופן כללי, אורז אינו שיך למזונות שאני ממליץ להרבות באכילתם, בוודאי שאינו קשור כלל לניקוי גוף. אם אינך מעוניינת ביעוץ מקצועי, עדיף לא לעשות דבר כדי לא לגרום לעצמך נזק. במקרה כזה עדיף ללמוד תזונה נכונה, ולהתמיד בה. אני מצרף קישורים למאמרים שלי שאולי יעזרו לך להתכוון למשהו נכון יותר.

hal767

New member
שאלה טובה

יש להתעניין ולבדוק הייטב. אפשר לשאול אנשים שהיו בטיפול אצל אנשי מקצוע ולקבל מידע מהם ואפשר לקבוע פגישת הכרות עם מטפל כדי לשמוע, להשמיע ולהתרשם. כמו כן לקרא בסיפרות מקצועית יותר כדי להבין את הנושא. אם יהיו לי רעיונות נוספים, אכתוב לך על כך.

קומרן

New member
חוויה שהייתה לי.

הייתי באיזה מקום מסויים שהציעו טיפול לניקוי רעלים. אני לא זוכר בדיוק מה התוכנית כללה , אבל אם אני זוכר נכון אז כדורי חימר, שתיית מיצים או מרקים במשך שבוע וכן חוקנים. היות ואני דיי ספקן , עניין אותי לדבר עם "בוגר" השיטה והוא תיאר באוזני את חוויתו הטובה. הוא סיפר לי שבימים הראשונים הוא חש בחילה, לא הרגיש טוב, ירד איזה 5 קילו , סבל מכאבי ראש והיה מחוסר אנרגיה לחלוטין. אבל, ביום שידברתי איתו (יום לפני סוף השבירת "צום") הוא סיפר לי שהוא התעורר בבוקר וחש טוב וצלול כמו שהוא לא חש מעולם\ ולכן, השיטה פועלת. דבר נוסף, הוא ראה כל מיני תוצאות מוזרות בצואתו בדמות "תולעים" ואיזה משהו שחור שבספרות ה"מקצועית" מוזכר כ"מוקוס פלאק", דבר, שהגסטרולוגים הקוונוונציונלים מעולם לא נתקלו בו אצל בן אדם בריא, ויש טענות שהכדורים שאותם אנשים לוקחים, הם אלו היוצרים את ה"דברים המוזרים" בצואה... היות ויש חימר בכדורים ועוד כמה דברים, זה לא נשמע לי מופרח. עכשיו, לצורך העניין. מבחינתי הבן אדם תיאר בפני איך השיטה הזאת גרמה לו להרגיש מאוד חולה, העובדה שביום שלפני האחרון הוא הרגיש מצויין, לא מראה לי עדיין שהשיטה פועלת. זה כמו לשתות אלכוהול בכמות מוגזמת, להרגיש חרא, וביום שאחרי, אחרי שהחמרמורת ניגמרת להגיד שאתה מרגיש מצויין כמו שלא הרגשת מעולם, ולכן אלכוהול גורם להרגיש טוב. לגבי הניקוי רעלים. לא הצלחתי להיתקל בשום הסבר רציני למהות הרעלים ולאופן ניקיונם. ההסבר הוא תמיד "מיסטי" בנוסח "הגוף מתאמץ לאכל --> אין לו כוח לנקות רעלים. הגוף צם ---> יותר אנרגיה לנקות רעלים". ממה שאני יודע, מזון בן השאר.. מוסיף אנרגיה. ההגיון שלי אומר, שאצל בן אדם בריא, הכבד ינקה את הרעלים הרבה יותר טוב, ובצורה טבעית מכל תוכנית מלכותית. אבל אולי זה רק ההגיון שלי.

hal767

New member
השיטה המתוארת במסר שלך

מתארת במדוייק את מה שאני חושב כלא נכון לעשות (בלשון המעטה). אכן הכבד קשור לניטרול וסילוק רעלים מהגוף. הוא אינו פועל לבד, כמו כל איבר אחר בגוף, והוא קשור לאיברים אחרים. אך גם לכבד ישנן מגבלות והוא בהחלט יכול להינזק ולהשתבש אם נדרוש ממנו יותר מידי. אני לא יודע מהו "אדם בריא" במונחים שלך. במונחים שלי אין כמעט אנשים בריאים. לא כל מצב של אי בריאות בא לידי ביטוי בסימפטומים המעידים על מחלה. הגישה שלי היא שגם אדם בריא צריך לשמור על בריאותו באמצעות תזונה ואורח חיים נכונים ככל האפשר. בריאות אינה נופלת משמים, היא משהו שיש לתחזק. בוודאי שכאשר ישנה בעיה רפואית כלשהי, יש להקפיד על כללי השמירה על הבריאות כדי לאפשר לגוף לרפא את עצמו. שמירה על ניקיון הגוף הוא אחד הדברים החשובים כדי להגיע לבריאות. אין כאן מיסטיקה. ניקוי הגוף ותחזוקה נכונה שלו היא עיניין מדעי. הנושא מוכר הייטב בשיטת ההיגיינה הטבעית כבר כ-100 שנים. מפתחי השיטה היו אנשי מדע, רופאים, חוקרים ותזונאים שחקרו את הנושא וניסו אותו לאורך זמן בהצלחה רבה. אם תעיין בספרי ד"ר הרברט שלטון למשל, תגלה הרבה מידע רציני בנושא. הגישה ההייג'יניסטית רואה בזהום הפנימי של הגוף את אחד הגורמים העיקריים לאי בריאות ולמחלות. ניקוי הגוף הוא חלק חשוב בדרך הריפוי של אלה, בוודאי שהוא קשור לרפואה מונעת. אין צורך בכל מקרה לבצע דברים דראסטיים כדי לנקות את הגוף. יותר חשוב זה איך נוהגים בחיים השוטפים. תזונה טבעית אורגנית מתאימה, מנוחה מספקת, נשימה נכונה ועוד, ייצרו באופן קבוע תהליכי ניקוי של הגוף.

קומרן

New member
../images/Emo45.gif

הטענה שלי לא רחוקה משלך, לדעתי אין תחליף ל"תחזוקה" שוטפת ואורך חיים בריא. כמו כן, לדעתי גם הרעיון של "לנקות את הגוף" בזבנג וגמרנו, הוא פסאדו-מדעי בעיקרו. הגוף לא צריך לנוח בשביל לנקות את עצמו, פשוט צריך להימנע מאכילת זבל, ה"ניקיון" כבר יקרה לבד יום טוב :)

hal767

New member
נכון, אין זבנג וגמרנו

ניקוי הגוף הוא תהליך שנמשך זמן. הגוף דורש מנוחה מספקת כדי לנקות את עצמו. תהליך הניקוי דורש השקעת אנרגיה. לגוף עייף ומותש לא תהיה אנרגיה מספקת כדי לבצע ניקוי עצמי. הוא ישתמש במעט האנרגיה שיש לו כדי לקיים את הדברים החיוניים לו, כמו עבודת מוח, לב, ריאות וכד'. עיקר תהליכי הניקוי מתבצעים כשהגוף במנוחה, ובעיקר בזמן שינה. הנה, למדת משהו חדש. הימנעות מאכילת זבל כדבריך, היא התחלה טובה כדי לעזור לגוף להתנקות. ה"זבל" הוא החומר המזהם. אבל זה עדיין לא מספיק. חשובה תוכנית תזונתית מתאימה כדי לייצר ניקוי משמעותי, וכן תנאים סביבתיים הולמים.

רמית2

New member
אבל...יש מאמרים רבים שאורז מנקה את הגוף

קראתי את זה בפורום תזונה טיבעית ומלא ממליצים זאת.

hal767

New member
אין חוק שאוסר על אנשים לכתוב שטויות

מי שכותב שאורז או כל מזון אחר מנקה את הגוף, טועה. ניקוי הגוף נעשה ע"י הגוף עצמו ולא ע"י כל גורם אחר. זהו תהליך מורכב, לעיתים גם ארוך, שהגוף יבצע אם יהיו לו התנאים לכך. אחד התנאים הוא להפסיק לזהם אותו. אורז אינו מזון אידאלי לאדם, יש לו חסרונות רבים והוא עובר בישול. כל מזון שעובר בישול מכיל פסולת עקב כך. לכן אורז לא יכול לשמש לדיאטת ניקוי. מאחר ואורז הינו מזון לא מאוזן ומגיב חומצית בגוף האנושי, זה יכול להיות מסוכן לבסס עליו תפריט.

lightflake

New member
אז מסכנים כל הסינים - אלפי שנים חיים על אורז

בטח מלאים ברעלים

hal767

New member
לא רק הסינים. גם יתר עמי המזרח

שאורז הוא הבסיס התזונתי שלהם. כמובן שאורז אינו המזון היחידי שהם אוכלים. בסין זה שונה באיזורים השונים. יכלו לחיות בבריאות טובה בהרבה אם היו מצמצמים באורז לטובת מזונות איכות, כמו פירות וירקות למשל. אז גם היו גבוהים יותר.

קומרן

New member
ד"ר רפאל

איך אתה מגדיר ניקוי רעלים? טיפול מיוחד או מעבר לתזונה ואורך חיים בריא יותר? היש ראיות כי ניקוי רעלים (על אילו שיטות אתה ממליץ?) נותן אפקטים בריאותיים חיובים לטווח ארוך עם לא ישתנה אורך החיים? האם יש ראיות כי ניקוי רעלים, ושינוי אורך חיים לבריא יותר, יעיל יותר משינוי אורך חיים ללא ניקוי רעלים? תודה

0 אור 0

New member
אם למדת שיטות מחקר

אתה מן הסתם יודע שלתכנן מחקר שיוכיח חד משמעית את השאלה שאתה שואל, גובל בבלתי אפשרי, מאחר שכמות המשתנים היא בלתי סבירה. גם מחקר סטטיסטי הוא לא בדיוק ישים , כי כדי שהוא יהיה אמין אני צריכה לבנות אוכלוסיות זהות לחלוטין שההבדל ביניהן רק בנקודות הנבדקות, או אוכלוסיות דומות אבל גדולות מאד, שעדיין יש לי שליטה בפרמטר של שיטת הניקוי ותדירות השימוש בה. בקיצור, אנחנו חוזרים למדדים סובייקטיביים ולנסיון חיים. מנסיון של נטורופתים עם מטופלים שלהם, התחלת הטיפול בניקוי תורמת להצלחה של המשך הטיפול. אפשר לפרש את זה בכך שהניקוי עצמו עזר, ואפשר לפרש את זה בכך שהניקוי יוצר מחוייבות ומוטיבבציה להצלחה בשינוי אורח החיים. אבל כעובדה זה עוזר. יש כמובן גם המסר שהמידע שהועבר במסורות של רפואה סינית ואיורוודית מבוסס על התבוננות של אלפי שנים - תרצה , תקרא לזה מחקר שטח לא מתועד.

למעלה