שאלה----->

EnchantedS

New member
שאלה----->

אמרו לי שהנדסת חשמל זה לימודים כ"כ עמוסים שאין זמן לנשום ובטוח לא לעבוד. אז השאלה היא, איך סטודנט להנדסת חשמל כן יכול להחזיק את עצמו מבחינה כלכלית? (ובלי עזרה מההורים, ובלי לחסוך כסף 400 שנה לפני שמתחילים ללמוד)

BMWE

New member
אם אתה עובד באונ'

כטכנאי מחשבים למשל יש לך אופציה לעבוד בימי שישי או בחלונות שיש במערכת. כמו כן, אם אתה עובד כשומר/מאבט (באונ' למשל), המשמרות בלילות יכולות להיות זמן טוב לעבוד ולהרוויח כסף גם יותר נח לעבוד בשנים מתקדמות ג'-ד'. אופציה נוספת היא לפרוש תואר ל5 שנים במקום 4

EnchantedS

New member
הממ

ונניח שטכנאית מחשבים אני ממש לא, ובצבא בכלל לא שמרתי? (ובכל מיקרה, פחות מקבלים בנות), עדיין יש לי סיכוי לעבודה באוניברסיטה? (ולפרוש זו לא אופצייה בשבילי/:)

giouvany

New member
עבודה תוך כדי התואר

הרבה סטודנטים להנדסת חשמל(בטכניון בטוח,ואני משער שגם בת"א ואולי גם ב"ש) מתחילים לעבוד תוך כדי התואר,בדרך כלל בשנה השלישית,כשהעבודה היא בהיי טק ולכן מאפשרת להם להחזיק את עצמם ע"י עבודה של 20 שעות בשבוע בממוצע. ככה שהבעייה מצטמצמת לשנתיים הראשונות שבהן לא עובדים.לזה צריך חסכונות,כספים מהפיקדון מהצבא,או להגיש בקשה למלגות/הלוואות. בנוסף כמו שאמרו פה אפשר לפרוס את התואר (שמי שעובד במהלך הלימודים בדר"כ עושה בכל מקרה).

EnchantedS

New member
אה תודה,

חשבתי שרשמתי שאני לא שואלת על שכר הלימוד, זה לא הבעייה שלי:)

הוא לא...

במקור מהימן אני יודעת שאין חיים למי שלומד הנדסת חשמל... אין זמן פנוי. בקיצור, אין חיים!

PooKiPsiT

New member
וממקור מהימן לא פחות אני יכולה להגיד לך

שמה שכתבת כאן זו הכללה גדולה ומאוד לא מדוייקת.

אוקיי..

זאת דעתי לפחות, כל אחד יעשה את חשבון הנפש שלו, אם ללמוד או לא... הוא שאל דעות אז מצאתי לנכון להגיב:)

למעלה