שאלה

שאלה

האם יש פה מישהי שעוברת שבוע בלי כאבי בטן בכלל? מאד מעניין אותי אם האיבר הזה נחווה אצל מישהי פה כמו כל איבר אחר בגוף. יאללה תשובות בבקשה. אניש.

ניש נישששש ../images/Emo24.gif

קודם כל מקווה שהכל בסדר אצלך
ולשאלתך: קודם כל מקדי יותר את שאלתך, יש כל מיני סוגי כאבי בטן: יש כאבי בטן באזור השחלות, יש כאבי בטן שמקורם במעיים, יש כאבי בטן באזור הטבור ויש כמובן כאבי בטן עליונה. בכל מקרה יש לי את כולם
וחלקם הגדול אף מידי יום. לפעמים חלק מסוגי כאבי הבטן שהזכרתי מתעוררים לבד ולפעמים פעולה כלשהי מעוררת אותם. ולא הבנתי את המשך השאלה : " אם האיבר הזה נחווה אצל מישהי פה כמו כל איבר אחר בגוף" הסבירי את כוונתך?

ההסבר בגוף

תשובתך. בטן, בטן, בטן. כשכואב אז הנוכחות של האיבר הכואב מודגשת, מן הסתם. שאין כאב באיבר, אז החוויה שלנו את אותו איבר היא משנית - טבעית. הוא נמצא אך אינו מושך תשומת לב. האם ההסבר צלול ?

את קצת

פילוסופית בשבילי לשעת לילה מאוחרת
אם אני מבינה משאלתך את שואלתה אם הבטן היא אזור מודגש יותר מאשר איברים אחרים, אז תשובתי היא שלא רק הבטן היא אזור מודגש ישנם עוד איזורים כאלו אשר ברובם הם צמודים לבטן, אז האם הכאב נובע מהבטן ומוקרן אל אותם איזורים או שאותם איזורים מקרינים לבטן, אין לי מושג! מקווה שהבנת אותי כי אני לא מבינה מה כתבתי ???????? העייפות....

galim29

New member
לתשובתך המלומדת../images/Emo180.gif

הוא מושך תשומת לב תמידית אם אני מעמיקה בתשובתך המלךומדת רק שכנראה אני כבר התרגלתי ואין דרך שלא ארגיש אותו בכלל. נראה לי שאם זה יקרה אז אתחיל לדאוג... אולי זה פסיכוסומטי?
אולי אני פסיכית?
אולי?
העיקר: את עדיין צוחקת?
זה הכי חשוב

galim29

New member
שאלה מעניינת אנישקה../images/Emo140.gif

אני חושבת בקול רם: כאבי בטן? האם יש יום שאין לי בכלל?
ובכן, או שהתרגלתי לנוכחות התמידית שלה (ואני לא מדברת על המראה ההריוני שנוכח קבוע) או שאני מתכחשת לנושא.
תראי, כאבי אנדו כמו שהיו והצמידו אותי למשככים, אין לי טפו טפו טפו
מזה כשנתיים (מאז הניתוח והדיכוי הקבוע). יש כאבים באגן עמומים, כאבים ברחם, שחלות... כאבי בטן על רקע שילשולים או עצירויות, כאבים כשמתאמצת יותר מדי פיזית..
. מסתבר שאכן יש מגוון כאבים לבטן.
אבל באופן יחסי אני חושבת שאני במצב טוב מבחינת הכאבים של אז... אפילו טוב מאוד. ואת זה אני מזכירה לעצמי עם כל התוספות החדשות שיש לי ולא ממש אוהבת אותן. הכול הפך ליחסי בעיניי ומתגמד מול הפחד לסבול שוב מכאבים כמו שהיו לי עד הניתוח. נראה לי עשיתי לך בלגאן בראש עכשיו

מעניין מאד

כל הפירוט הזה. הוודאות לפרטי פרטים. הרגישות הכ"כ מפותחת (כאב שחלות, כאב רחם וכו'). תודה לאל ולשומר הקעקועים, גם אני לא סובלת מהכאבים שהיו לי לפני הניתוח. כאבים שאחרי יום עבודה היו כבר מפושטים בכל הגוף.ועדיין מאד מאד מבאס הנוכחות הערה הזו של הבטן. ובאשר לגלולות ברצף,אני מחכה שהשומר יתיר לי לעשות הפסקה יזומה כל כמה חודשים. נדמה לי שזה יכול להטיב איתי.

galim29

New member
התפלחתי לתשובה שלך למייקי... אופס../images/Emo9.gif

אבל תשובתי בעינה עומדת ואת עדיין מלומדת

צוחקת, צוחקת...

זה באמת משכך הכאבים הטוב ביותר (טוב נו, אולי אחרי הולטרן: נרות, זריקות וואטאבר). אבל הערב קצת מתקשה. שנקרא לפרח? העגמומיות שלו תמיד עושה את ההבדל

זואילי

New member
האמת, כן

עד כמה שזה ישמע הזוי/לא הגיוני/ לא נורמלי - לפעמים יש לי שבוע שלם בלי זכר לכאב בטן בכלל. וגם אם גלים עכשיו ממש תופתע - יש תקופות ארוכות הרבה יותר משבוע בלי שום משככים. אצלי הכל באקסטרים. כשטוב אז טוב עד הסוף ולהיפך.

לא הזוי אלא רצוי

ובזה הרגע הפכת לנושאת הלפיד שאליו נשואות עיניי . אני רק מקווה שהלפיד שלך שונה מקו האופק. ודרך אגב: יש מצב שזה קשור לאייל בכלל?

זואילי

New member
את מבינה את האבסורד?

הרצוי פתאום נראה לא הגיוני כשחצי מחיי עברו עם כאבים. אין לי מושג למה זה קשור ואני לא שואלת. מה איכפת לי כשלא כואב. אבל אין ספק שזה ככה מאז הניתוח.

chicken78

New member
לא אני..

לא יודעת אם זה רלוונטי לך כי אני לא על שום דיכוי ולא מנותחת (רק טיפולים אלטרנטיבים כרגע), אבל אצלי לא עובר יום בלי כאבים, אם כי העוצמות משתנות וכשהם יותר חזקים אז יש גם יותר אזורים כואבים.. אצלי זה בעיקר באזור השחלות וקצת בגב תחתון, מאחורי הרחם (ברצועות כנראה) ובצוואר הרחם (שלא יודעת בדיוק למה אבל נראה שכשיש בכל האזור דלקת גם צואר הרחם נהיה מודלק).

למה

את מטופלת רק באלטרנטיבי? האם זו החלטה לא לערב את הרפואה המערבית ולשלב בין השניים? ובאיזה מהתחומים האלטרנטיבים את נעזרת? מאד מעניין אותי מה הרפואה הזו יכולה להציע לנו. אם את לא רוצה לפרט כאן, אשמח אם תעשי זו במסר. שמחה ובריאות, אניש.

כמעט ולא

אבל זה חלק ממני כל חיי. אם זה בלתי נסבל,אז אני לא נמנעת ממשככים כמו שהשתדלתי בעבר.

טפו טפו טפו

הכאבים אצלי מסתכמים במיגרנות......גב....ועכשיו תפוס הגב וזה כאב ממש מעצבן....זה התחליף שלי לבטן. מאז ניתוח הניקוי הגדול אין כאבי בטן......כאשר משחררת ווסת אז יש תחושה לא נעימה בבטן.....לא מצריך כדורים בכלל.....בעיקרון הבטן חזרה להיות חלק שקט.......ישנם מקרים חריגים אחרי עבודה פיזית כבדה....מרגישה את הניתוחים.....אבל זה לא כאבי אנדו.......

ha1231

New member
הבטן חלק בלתי נפרד מהגוף

לא חשה אותה כל הזמן, היא כואבת לי כשאני צריכה לשירותים, ובעת מחזור חוץ מזה אנחנו לא מפריעות האחת לשנייה.

מ../images/Emo207.gifת שאלה נוספת בענייני בטן

וסליחה על ההתפרצות לשרשור ניש ניש
האם אתן מסוגלות לשכב על הבטן? או ששכיבה על הבטן מעוררת אצלכן כאב? אני ממש לא מסוגלת לשכב על הבטן, פעם זה היה חוסר נוחות והרגשה שיש שם משהו מפריע, ובתקופה האחרונה אחרי מספר שניות של שכיבה על הבטן מתחיל כאב. כבר לא יודעת מה נורמלי ומה לא, הכל כבר השתבש אצלי
.

galim29

New member
דווקא תנוחה אהובה עלי ../images/Emo181.gif

אוהבת לשכב על הבטן. ברור שכשהיא מציקה לי (וזה קורה לא מעט) אני מתהפכת כל הזמן מהבטן לגב כמו לוויתן אבל בעיקרון אוהבת לשכב על הבטן ולשים את השמיכה עד מעל הראש...

גם אצלי ../images/Emo10.gif

מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי יושנת רק על הבטן... עד לציסטה
ובתקופה אחרי הניתוח הייתי מכריחה את עצמי לשכב על הבטן לפחות 5 דקות כדי להתרגל למרות שהרגשתי אי נוחות. אבל בחודש, חודשיים האחרונים בקושי מסוגלת לשכב על הבטן שניות ספורות ומייד מתחיל כאב חזק
. בקיצר... הבנתי - לא נורמלי... לא תקין

למעלה