שאלה....

i am rael

New member
אז לפי ההסבר שלך.........

לפי ההסבר שלך הבנתי שהדה ז´ה וואים הם החלומות שחלמתי בלילה! ואם הם החלומות אז את מנסה להגיד שבני האדם חולמים מה הולך להיות בעתיד? (זה גם מתקשר לדיון שיש פה על מישהיא שחולמת על אנשים שמתים ויום למחרת זה קורה, אולי זה התשובה!) מממממ-ססססס-ווווווו-בבבבב-ךךךךךך

לי קרה פעם...

הרגעים האלה שאתה מרגיש היית בהם בעבר החלו אצלי בגיל 9..וטוב שעכשיו אני מבינה מה הם...תודה רבה! למרות שאני לא זאת ששאלה את השאלה... ושלום אני שיר!

korinalir

New member
דה ז´ה וו- כמה הסברים

אוקיי הנה כמה דברים שאני יודעת על דה ז´ה וו אתם לא חייבים לקבל אף אחד מההסברים כל אחד מהם מתקבל על הדעת בצורה שונה... 1. ההסבר המדעי: יש מדעניים שאומרים שזה נובע בעצם מסוג של "קצר" זמני ומהיר במערכות העברת המידע המצויות במוח. ככה שלרגע מתנתקים מהמצב בו נמצאים ואז ש"חוזרים" למצב (שיחה, מקום כלשהו וכ"ו) בעצם מרגישים את התחושה שהיינו כאן כבר\ דיברנו על זה כבר. אפילו שזה התרחש רק לפני כמאית השניה לפני התרחשות ה"קצר"... הממ מקווה שהבנתם כי שלי הסבירו את זה קצת הסתבכתי
לא נורא בטח הנווד יוכל להסביר יותר טוב (זה מתחום הביולוגיה) 2. ההסבר ע"פ היהדות: למרות שאין כאן הרבה יהודים, אדם דתי הסביר לי את התופעת בצורה כזאת, בלילה הנשמה בעצם עולה לשמיים ויוצאת מהגוף עד הבוקר (בגלל זה הרבה דתים אומרים "שמע ישראל" לפני השינה למקרה שהנשמה לא תחזור בבוקר) בכל מקרה בזמן שהנשמה בשמיים היא עלולה לחוות הצצות חטופות ב"ספר החיים" בו כתוב גם העתיד וככה בעצם חולמים כביכול על דברים שיקרו בעתיד. ואז שזה קורה יש דה ז´ה וו. הממ אני לא ממש מאמינה באף אחת מתאוריות לחלוטין אני מקבלת את התאוריה המדעית במידה מסויימת אבל אני יודעת שבנוסף לי ולרבים אחרים יש חזיונות שיכולים לבוא גם בצורת חלומות. אני מציעה לכל הכותבים בשרשור לנהל יומן חלומות ככה תראו מה באמת חלמתם וגם התגשם. וגם אם אתם יודעים לזהות שיש לכם חזיון אל תתביישו ספרו עליו להרבה אנשים ואז שזה יקרה הם יהיו הערובה שלכם שאתם לא משוגעים
לדוגמא לפני שנה וחצי היה לי חלום שאחת החברות שלי לבושה בבגדים שחורים (ככה מגמת תאטרון מתלבשת לשיעורים אצלינו) דוחפת חברה אחרת שלי בביה"ס בתקופה הזאתי החברה הראשונה שקטנה ממני בשנתיים עוד אפילו לא היתה בתיכון וגם לא ידעתי שהיא תצטרף למגמת התאטרון ותכיר את החברה השניה שלי. בכל מקרה סיפרתי לחברה השניה על החלום ואז שכחתי מזה לפני כמה חודשים שהחלום אכן התגשם הזכרתי לחברה שלי שסיפרתי לה והיא באמת זכרה וזה היה נחמד... רוב החברים שלי אגב יודעים שיש לי חזיונות רצוניים ולא רצוניים. מקווה שעזרתי

i am rael

New member
זנ עדיין לא עוזר לי

בגלל שאני לא חולם על זה סתם בא לי פתאום! קראתי את התאוריה הראשונה שלך (לפי המדע) ולא נראה לי שהבנתי אבל אם הבנתי אז זה לא עוזר לי בגלל שאני לא נזער שניה במשהו אשכרה ואז זה עובר זה כאילו אני יכול להגיד מה יקרה אחרי מה למשך דקה- קרה מקרה שבו ממש הייתי עם מישהוא וזכרתי מה הולך להיות ואמרתי לא וזה באמת קרה, הוא, כמובן, לא האמין אבל זה באמת קרה! תודה על ההסבר!!!!!!!!!!!!!!!

holy_sheep

New member
אוקי... ממש ממש לא!!!

אני מצטערת, אני אף פעם לא מתקנת אנשים אלא אם אני בטוחה שהם טועים, וזה מקרה בסגנון... בקשר לגישה היהודית שהגשת. זה באמת נכון שלפי התפיסה היהודית הנשמה עולה וזוכה להציץ בספר החיים, אך שהו איננו דה ז´ה וו. זה בעצם מה שבונה את התת מודע שלנו. שלא משפיע בשום צורה על החיים שלנו. עלינו לא- כי אנחנו סתם אנשיפ פשוטים, ובנוסף- אנחנו גם לא מקיימים מצוות- אז זה בכלל נוראי!. רבנים ואנשים חשובים זוכים לזכור את החלומות שלהם כ"מתנה" מלמעלה, כך שהם זוכים לזכור את החלומות שלהם, וכך לפרש אתם ולהבין דברים מהעולם של מלמעלה. הפואנטה היא, שאנשים פשוטים כמונו לא זוכים לזכור את החלקי םהאלה שלהחלומות של העולם שלמעלה. וגם אם כן- לא נצליח לפרש אותם וכו´. הנשמה אכן מציצה בעולם שלמעלה, אבל רק אנשים מסויימים (כהנים) זוכים להבין מה קרוה שם בדיוק.. דה ז´ה וו והתפיסה היהודית על חלומות ויציאת הנשמה בלילה לא קשורה. כבשה קדושה

korinalir

New member
יכול להיות שטעיתי לא צריך להתרגש

בעיקרון זה מה שמישהו דתי הסביר לי פעם זה היה לפני כמה שנים טובות. אז יכול להיות שהוא טעה או שאני הבנתי לא נכון, אני רחוקה מלהבין ביהדות וגם רוב האנשים פה לא מאמינים ביהדות אז אמרתי שזה בכלל לא תופס לגבי רובינו. בכל מקרה זה היה רק דוגמא להסבר זה לא היה הפואנטה בהודעה כי כתבתי שאני לא מאמינה בזה בעצמי... ומותר לך לתקן אנשים שהם טועים זה כל הכוונה של דיון

למעלה