שאלה....

i am rael

New member
שאלה....

כבר קרה לי הרבה פעמים שכאילו לפני שעשיתי משהוא ראיתי מה הולך להיות, מה יהי הצעד הבא. זה לא קרה לי אף פעם (בעבר) וזה ממש מבהיל! דיברתי עם אנשים על זה והם אמרו לי שאין מה לדאוג זה סתם דה ז´ה וו רציתי לשאול אם גם לכם זה קורה או שאני משהוא מוזר! תודה!!! נ.ב זו הייתה הפעם הראשונה שהתחלתי להבין מה זה בעצם דה זה וו (אבל לא ממש)! אז רציתי לשאול אם יש סיבה למקרים האלה- סיבה מיסטית, פיזית, נפשית.....

SaberTooth

New member
זה מפחיד../images/Emo70.gif

משום מה דה-ז´ה-וו-אים תוקפים אותי הרבה וזה מפחיד
היום דה-ז´ה-וו תקף אותי פעמיים (כן פעמיים
), זה מאוד מוזר, אני מדבר עם מישהו ואז אני שואל את עצמי "רגע, כבר ניהלנו את השיחה הזו בעבר, לא
והוא לבש את אותם הבגדים, לא
", אני ממש יכול לחזות מה המשפט הבא שלו יהיה
וזו רק דוגמא אחת מיני רבים

L e s t a t

New member
כמה סימני קריאה...

תרגע קצת, זה חביב.. אני אוהב את התחושה..

SaberTooth

New member
כל מי שמתכתב איתי באיי סי קיו מכיר.

כל מי שמתכתב איתי באיי סי קיו מכיר את זה, אני מכור לסימני קריאה
כן כן
אני ניסיתי להיגמל, אבל לא הצלחתי

L e s t a t

New member
"אותכם"???

אלא אם כן אתה רואה כפול רק סברתות´ כתב כאן שהוא מפחד מזה. זה טבעי שהוא יפחד, זה מוזר ובפעם הראשונה שהיה לי קליירוויאנס הייתי בכזה שוק שלא יכלתי לזוז, הכל נראה פתאום כל כך לא משמעותי ועם זאת כל כך משמעותי, כאילו אתה צריך לעצור ולהתבונן בכל אובייקט סביבך. מה הפלא? הייתי בן איזה 14-15.

Zipadidoda

New member
אותכם - לא רק

הוא פשוט כל הזמן אנשים פה אומרים שזה מפחיד אותם לא אותי זה לא הפחיד להפחד הייתי שמח (לא שזה נוגד אבל לא פחדתי)

RainBird

New member
בעיה קלאסית כוח הוא לא כוח שיש לך אם אתה לא שולט בו, וטם זה תופס אותך בהפתעה ובהלם זה רע מאוד וצריך לעבוד על הכוח הזה, ואני בעיקרון קיבלתי קריסטל עם משולשים (ספריה מאלנטיס) שאותו אני קורא וכתוב שם על בעיות בדיוק כאלו...

זה איזשהו כוח?

גם לי קורה הרבה מאוד פעמים שיש לי דה ז´ה וו. השאלה שלי היא: האם יכול להיות שזה איך שהוא כוח מסויים, ואם כן, איך אני יכולה ללמוד להשתמש בו?

RainBird

New member
זה יותר סוג של רגישות אבל שוב צריך לדעת לשלוט בזה אחרת זה שלוט בך ובחיים שלך

דה ז´ה וו לא קורה רק כמעין מקרה

של "חיזוי העתיד". תחושה של "הייתי פה, עשיתי את זה יחד עם איש X ואיש Y", היא תחושה שיכולה להיווצר גם מהסיבה הפשוטה שלאדם יש נטייה למחזוריות וחזרה, ולכן בהחלט יכול להיות שכבר הייתה לך בדיוק אותה שיחה, עם אותו אדם, באותו מקום, קודם.

i am rael

New member
אבל זה לא הגיוני כי

זה לא יתכן שהייתי באותו מקום עם אותו אדם באותה שעה של היום וקרו אותם מקרים! זה צירופיי מקרים יותר מדי רבים! זה ממש לא נשמע הגיוני! נ.ב אז לפי התשובות שלכם אין לזה הסבר מיסטי שמתקבל על הדעת בצורה פשוטה? (זה ממש מבאס!!!)

holy_sheep

New member
על דה ז´ה וו (כדאי לקרוא כדי לדעת)

אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שקיימים מספר מישורים שהבנאדם חי בהם (לדוגמא מישורים שאני לא אצטרך להסביר כי תבינו: מחשבה, ממשות [זמן וחלל], אמוציות). כל מישור הוא כמו קו (כזה: ----------------------) רק לא מקוקו בכל אופן, הבנאדם חי בכמה מישורים (מימדים) בו זמנית. קורה לפעמים שהמישורים הנ"ל מתנגשים, ואז אותו בנאדם חווה את אותה חוויה בכמה מישורים, מה שיוצר אצלו את ההרגשה כאילו הוא חווה אותה פעמיים (לפחות כך הוא מפרש אותה בעולנו הקטן והחביב), ולכן הוא אומר את הביטוי הצרפתי: כבר ראיתי את זה... דה ז´ה וו. כי הוא מפרש את הכפילות כחוויה שהוא עבר פעמיים. שווה לחשוב על זה. כבשה קדושה

i am rael

New member
אם כבר הזכרת מישורים.....

איך זה יכול להיות שהמישורים יתנגשו אם אין להם כל קשר אחד לשני (תקני אותי אם אני טועה!!!) זה לא בדיוק כמו שני קוים ואם חושבים על זה... הביאו דומאות על כמה דה ז´ה וואים שקרו באותו יום.... זה אומר שהמישורים התנגשו אותו מספר פעמים כמו מספר הדה ז´הוואים שחבית באותו יום? אם כן....... זו הסיבה היחידה? כי זה לא נשמע לי הגיוני! תודה!!!!!

holy_sheep

New member
הקשר הוא הבנאדם...

אני די בטוחה שזה לא הסבר כל כך טוב, אבל ככה אני רואה את זה, ואולי בכל זאת תבין: תחשוב על בנאדם שעומד בתוך בריכה כשהמים מגיעים לו למותניים. יש את החלק שבתוך המים- הרגליים ומטה, זה התת מודע, או השורשים שלנו, או הגלגול הקודם, ההסיטוריה וכל מה שברובד התחתון. יש את החלק העליון שנמצא מחוץ למים, הראש והגוף העליון, זה המקום של המחשבות, הנשמה, הרוח וכו´, הרובד העליון. והקו של המציאות (מישור או מה שזה לא יהיה) הוא הקו המדויק בו המים והאוויר מתנגשים. מה משותף לכל המישורים הנ"ל? מדובר באותו בנאדם במישורים שונים! מקווה שהבנת. ואם ההסבר לא היה מובן- תחשוב על כוס פינקולדה, כאשר כל גוון מסמל מישור וכפית הערבוב היא הקשר, או על עוגת טירמיסו, שגם בה כל שכבה מסמלת מישור והמשותף הוא המזלג... :) אני סתם רעבה קצת. לילה/צהריים/שחר נעים לכולם כבשה קדושה

ואני פשוט חושבת

שאלו חלומות שאנו לא זוכרים. זה די הגיוני מפני שאיש אינו זוכר את כל החלומות שלו (כ-6 בלילה) אך הם עדיין נמצאים בתת מודע ולכן רגעים בחיים שהתרחשו בחלום (בצורה דומה, לאו דווקא מדוייקת) גורמים לנו להרגיש ש"כבר היינו כאן אבל אנחנו לא זוכרים". ובנוגע לפחד- זה רק הגיוני. בני האדם מפחדים ממה שאינם יכולים להסביר.

holy_sheep

New member
בקשר לחלומות...

חלומות הן מישור נוסף. אני די מסכימה שיכול להיות הרבה פעמים שחלמנו משהו והוא חופף למשהו שקרה במציאות (אצלי זה קרה שחלמתי על הבפנוכו של הבית ספר שלי שנתיים לפני שידעתי איך הוא נראה. למזלי ספרתי את זה לחברה לשי כך שיש לי עדות שאני לא משוגעת). לעומת זאת, אני לא חושבת שזה סותר את "תאורית המישורים" שלי. אם חלמתי משהו בעבר (ואכן, אני יוצאת מנקודת הנחה שמישור הזמן משותף למישורים שאני הולכת לדבר עליהם) והוא קרה לי בהווה או יקרה לי בעתיד (נאמר ואני יודעת) אז זוהי חפיפה. אם מישור הזמן משותף למישורים (העבר הוא אותו עבר בו זמנית... מבינים? כי אני יכולה להסביר עוד...) אז החלום הוא חלום נבואי, כי הוא מספר על משהו שיקרה בעתיד- גם מבחינת החלום. אבל אם מישור הזמן לא משותף, ואפשר גם לחשוב שמימד החלומות לא תלוי במישור הזמן (אין התיחסות של זמן) ולכן מה שקרוי בפינו "ראיתי את זה בחלום בעבר" זה בעצם התנגשות של שני מישורים, אנחנו פשוט מפרשים אותם בעזרת מישור הזמן. שני קוים, שאכן מתנגשים, רק במרחבים שונים משום שהזמן איננו משותף להם. קאנט: אנו יכולים לתפוס את הטבע (מציאות) רק על ידי הכלים שיש במוחנו. אם אנחנו תופסים את העולם שמסביבנו על ידי חלל וזמן, אנחנו נפרש כל דבר שנקלוט לפי המושגים הללו. לכן אנחנו לא יכולים לקלוט את עולם החלומות במלואו, שזה די הגיוני (הכוונה היא לא הגיוני), כי אנחנו זוכרים רק חלקים קטנים והם לא תמיד מסתדרים לנו עם חיי היום-יום (לכולם זה מוכר: זה היה הבית שלך רק שזה היה בעצם הבית ספר של אח שלי.. וכו´). בקיצור- אני מסכימה אבל אני לא חושבת שזה מתנגש. כבשה קדושה להבהרות, בירורים, פניות ותלונות...

חלומות בעיני הם לא "מישורים"

וגם לא "מימדים". הם פשוט אחת הדרכים של התת מודע לחדור אל המודע. אלו לא חלומות נבואיים משום שאתה לא חוזה משהו שעומד להתרחש, אלא חולם על סיטואציה דומה לזו המתרחשת- בדיוק כפי שיש סיטואציות דומות בחיי היום יום המזכירות לנו אחת את השנייה.

למעלה