שאלה

• פותח הנושא vikaf
  • פורסם בתאריך

vikaf

New member
שאלה

אני מתחילה ללמוד באוקטובר ריפוי בעיסוק ורציתי לדעת אם יש פה מישהו שלומד את זה ויכול לספר לי קצת ולתת לי המלצות לקורסים מסויימים, מרצים מסויימים וכו' תודה ושבת שלום ויקה

tutiris

New member
היי ויקה- את יכולה לשאול בכיף

אני מסיימת עכשיו שנה שלישית.

vikaf

New member
דבר ראשון תודהו

ולעיקר: אמרו לי לשאול על המרצים (בקטע של איכות) כאילו אם יש אפשרות להירשם לקורסים זהים אצל מרצים שונים אז מי עדיף גם הבנתי שיש קורסים לבחירה מהכללי, אולי את יודעת אם יש הגבלה כלשהי על המקצועות... ובכלל איך מסתדרים עם העומס (שזה לא מעט) והאווירה בקורס. ובכלל אם יש לך משהו מעניין על הקורס עצות ובכלל אשמח לשמוע. תודה רבה

tutiris

New member
איך השרשור התפתח...

אוקיי, אז ראיתי שהפנו אותך לקומונה שלנו (של השנה שלי), באמת את יכולה לכתוב שם הודעות (זו קומונה פתוחה), ולשמוע דעות נוספות. לגבי מרצים, תכתבי לי מה האופציות לבחירה, ואני אוכל להמליץ לך. לגבי קורסים לבחירה מהכללי, מבחינת החוג עצמו אין ממש הגבלה. יש פשוט קורסים שהם רק לחוגים מסויימים (רוב הקורסים של ריפוי בעיסוק חסומים לתלמידים אחרים מהאוניברסיטה ואי אפשר לבחור אותם כקורסי בחירה). יש מקומות שבהם פעילות חברתית נחשבת לנקודות זכות, אבל לחוג שלנו, עד כמה שידוע לי, הם לרוב לא מקבלים את זה (מהתנדבות שעשיתי ונאמר שחוגים אחרים יכולים לקבל נקודות, אנחנו לא. אלא אם כן את רוצה להלחיף אותי כנציגה באגודת הסטודנטים... (בשנה ד' כבר לא אהיה ממש באוניברסיטה...) זו אופציה חדשה לקבלת נקודות וכרגע זה מאושר. אני ויתרתי על הנקודות, כי אני כבר לא צריכה אותן (ונקודות זכות עולות כסף בשכר לימוד). לגבי העומס, שנה ב' הכי קשה. בגדול, רוב הכיתה שלי שילבו גם עבודה תוך כדי הלימודים. זה קשה, אבל אפשרי. הכי קשים הם הקורסים של הטכניון שנלמדים בפקולטה לרפואה ליד רמב"ם. קשה, אבל הרבה שוקולד וקפה בקפיטריה, ומסתדרים.... האוירה בחוג? בשנה שלי, מעולה, הרבה שיתוף (למשל בקומונה שלנו, התייעצויות וכו') וקשרי טובים. שנה מתחתינו הבנתי שפחות משתפים ועוזרים, אבל עדיין כנראה שהקשרים שם טובים והאוירה טובה. עצות? קשה לי לחשוב על משהו כרגע. עצה כללית שתמיד עובדת, היא להיות חברה של זה עם הלפטופ... וברצינות, אני חושבת שהשיתוף שיש אצלנו ממש תרם. למשל בחורה אחת מהכיתה הכינה מילון מושגים בלטינית למה שלמדנו בקורס מבוא לאנטומיה. היא לא שמרה לעצמה אלא העבירה לכיתה. הקלטתי את עצמי מקריאה את זה והקשבתי באוטובוס, אז למדתי את המילים בלי ממש להתאמץ. (אגב, תקבלו את המילון הזה, הוא כבר עובר הלאה.... בתור נציגה באגודת הסטודנטים, אני יכולה להגיד לך שאל תקחי דברים קשה. תבקשי מה שמגיע לך ותקבלי הזדמנויות.. גם אנשים שנכשלו בקורסים, קיבלו עוד הזדמנויות. תנצלי את ההכשרות המעשיות- מהן לומדים הכי הרבה והן גם יותר קריטיות מבחינת החוג. * כתבתי המון ואני מרגישה שרק הזכרתי כל נושא... אם תרצי שארחיב על משהו. רק תבקשי... בהצלחה!

vikaf

New member
תשובה מעולה

קודם כל רציתי להגיד תודה על שנתת תשובה מפורטת לשאלה כללית, בהחלט עזרת, כרגע אין לי עוד רשימה של הקורסים (הבנתי שמקבלים את זה בדואר לקראת סוף החודש-אם אני לא טועה) ואז בונים מערכת וכו' אבל כשיהיה לי אשמח להעזר בך. אני יכולה רק להגיד שאני מקווה שהאווירה אצלינו תהיה טובה ומשתפת. שוב תודה ויקה "לא בשמיים היא לאמור מי יעלה לנו השמיימה ויביאה....כי קוב אליך הדבר מאוד, בפיך ובלבך לעשותו".

berta84

New member
אתר שבו מדרגים מרצים

את יכולה לחפש לפי שם של מרצה, ולקרוא ביקורות עליו אבל הכי טוב שתשאלי כאן את איריס ונראה לי שיש כאן בתפוז קומונה של סטודנטים לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה ככה שתוכלי לשאול גם שם ולקבל אינפורמציה מגוף ראשון את מוזמנת לשאול את איריס, היא תענה לך על הכל (איריס זאת הבחורה שענתה לך קודם)

berta84

New member
מתה על האתר הזה

משום מה למרצים שלנו יש קצת דירוגים

vikaf

New member
ברטה תודה רבה

אבל אני לא מצליחה להיכנס משום מה:( חוץ מזה השאלה שלי, למרות שהיא כללית באמת הופנתה אל איריס אין מה לעשות, כשלימודים אקדמאיים זה לא משהו שחווית קודם, אז השאלות שלך הן כלליות המשך יום נפלא לכולם

berta84

New member
קומונה של סטודנטים לריפוי בעיסוק שנה ג-לינק

http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?CommunaId=13936 נלקח מהעולם של איריס ויש עוד קומונה של סטודנטים לריפוי בעיסוק אבל היא סגורה תיכנסי לקומונה תוכלי לשמוע יותר דעות והמלצות אני אוהבת את השם ויקה אצלנו בחוג לכלכלה יש מתרגלת בשם ויקה, כוסית על.

למעלה