איך השרשור התפתח...
אוקיי, אז ראיתי שהפנו אותך לקומונה שלנו (של השנה שלי), באמת את יכולה לכתוב שם הודעות (זו קומונה פתוחה), ולשמוע דעות נוספות. לגבי מרצים, תכתבי לי מה האופציות לבחירה, ואני אוכל להמליץ לך. לגבי קורסים לבחירה מהכללי, מבחינת החוג עצמו אין ממש הגבלה. יש פשוט קורסים שהם רק לחוגים מסויימים (רוב הקורסים של ריפוי בעיסוק חסומים לתלמידים אחרים מהאוניברסיטה ואי אפשר לבחור אותם כקורסי בחירה). יש מקומות שבהם פעילות חברתית נחשבת לנקודות זכות, אבל לחוג שלנו, עד כמה שידוע לי, הם לרוב לא מקבלים את זה (מהתנדבות שעשיתי ונאמר שחוגים אחרים יכולים לקבל נקודות, אנחנו לא. אלא אם כן את רוצה להלחיף אותי כנציגה באגודת הסטודנטים... (בשנה ד' כבר לא אהיה ממש באוניברסיטה...) זו אופציה חדשה לקבלת נקודות וכרגע זה מאושר. אני ויתרתי על הנקודות, כי אני כבר לא צריכה אותן (ונקודות זכות עולות כסף בשכר לימוד). לגבי העומס, שנה ב' הכי קשה. בגדול, רוב הכיתה שלי שילבו גם עבודה תוך כדי הלימודים. זה קשה, אבל אפשרי. הכי קשים הם הקורסים של הטכניון שנלמדים בפקולטה לרפואה ליד רמב"ם. קשה, אבל הרבה שוקולד וקפה בקפיטריה, ומסתדרים.... האוירה בחוג? בשנה שלי, מעולה, הרבה שיתוף (למשל בקומונה שלנו, התייעצויות וכו') וקשרי טובים. שנה מתחתינו הבנתי שפחות משתפים ועוזרים, אבל עדיין כנראה שהקשרים שם טובים והאוירה טובה. עצות? קשה לי לחשוב על משהו כרגע. עצה כללית שתמיד עובדת, היא להיות חברה של זה עם הלפטופ... וברצינות, אני חושבת שהשיתוף שיש אצלנו ממש תרם. למשל בחורה אחת מהכיתה הכינה מילון מושגים בלטינית למה שלמדנו בקורס מבוא לאנטומיה. היא לא שמרה לעצמה אלא העבירה לכיתה. הקלטתי את עצמי מקריאה את זה והקשבתי באוטובוס, אז למדתי את המילים בלי ממש להתאמץ. (אגב, תקבלו את המילון הזה, הוא כבר עובר הלאה.... בתור נציגה באגודת הסטודנטים, אני יכולה להגיד לך שאל תקחי דברים קשה. תבקשי מה שמגיע לך ותקבלי הזדמנויות.. גם אנשים שנכשלו בקורסים, קיבלו עוד הזדמנויות. תנצלי את ההכשרות המעשיות- מהן לומדים הכי הרבה והן גם יותר קריטיות מבחינת החוג. * כתבתי המון ואני מרגישה שרק הזכרתי כל נושא... אם תרצי שארחיב על משהו. רק תבקשי... בהצלחה!