שאלה

שאלה

האם יצא לכם לשמוע על זוג חרדים שהקימו בית כשר לחלוטין והם הכירו דרך האינטרנט? אתם מתנגדים להכרות דרך הנט למטרה רצינית??? אני אישית חושבת שעדיף שידוך בהרבה,אבל אם יום אחד יצא לכם מבלי שתרצו, מה תעשו תלכו על זה? הוריכם לא יתנגדו? אני בהמשך יביע את דעתי אם היא מעניינת אותכם. גוד שעבאס

אין מצעב

הנט עוזר בהיכרות רק לסטוצ`ים אבל לקשר אמיתי זה לא יגיע אף פעם כי הבן/בת זוג ימצאו מישהו יותר טוב! ואני מדבר מנסיון!!! אבל יש אתרי הכרויות לציבור הדתי אבל לא יודע אם יש גם לחרדים

אז ככה.

הדבר קרה.. אך למשך כל החיים המשותפים הם יודעים שהשדכן שלהם הוא הצאט/המסרים/סתם הנט.. זה לא מומלץ בכלל.. לי אישית היתה אחת שהתחילה להתכתב איתי , הגענו לפון.. דיברנו המון.. ובסופו של דבר הבנתי שהיא רוצה לבסס את הקשר לנישואין.. זה היד קשה לומר לה שזה לא אקטואלי.. ידעתי שזה יכאיב לה, כי הייתי נוסך בה כוח בשיחות.. אך, החלטתי זאת כעיקרון של להעדיף להקים בית בשידוך.. ידעתי שאשלם על כך משמיים כי היא נפגעה קשה, ובאמת.. באותו זמן נתגלע מריבה קטנטנה בינני לבין אחת (שדווקא אהבתי) ונפרדנו, הבנתי שהכל מלמעלה... זהו בערך.. יום מקסים

אתה באמת

תשלם על כך בשמיים אם היא נפגעה, לפחות ביקשת ממנה סליחה? אנשים פוגעים בלי סוף .... לא יאמן לא שיש לי משהו נגדך, אבל בכל זאת.... אני יאמר לכם את דעתי בעניין- הדרך הטובה ביותר להתחתן דרך שידוך, זה ידוע, ואין לפרט למה. אבל אם יום אחד אני יכיר מישהו שהוא לטעמי והכל שהוא צדיק עם מידות טובות?אולי זה הזיווג שלי, מניין לי? אבל האמת היא שאני מאוד מפחדת מהתגובות של האחרים.....ממה שיגידו עליי, כי מטבעי אני בחורה טובה, ובחורות טובות מתחתנות רק משידוך, ואולי לא....אבל אני נורא מפחדת שיגידו עליי שבכל השנים שיחקת אותה.... ומאחורי הגב...התכתבת עם בחור שלא ידענו עליו בכלל....

צודקת בהחלט.

עשיתי הכל, התנצלתי וביקשתי סליחה.. תראי, מלכתחילה זה היה רק קשר טלפוני ולא מעבר לזה.. היא נקשרה אלי, ולא התאים לי קשר לשידוכים דרך כאן.. אני די מבין לרגש , אך מה אעשה כשזה לא מתאים?.. ובקשר לדעתך..א. שידוך משמיים ואמיתי , קשה להאמין שיגיע דרך כלי לא כשר.. ב. מה יגידו? בהחלט צריך לחשוב על זה, אך זה לא ינחה אותך, כי יש דברים בחיים שחייבים לשחות נגד הזרם.. לסיכום: בחור משידוך יכול להיות טוב באמת, בחור מהנט: מן הסתם נחשף להמון לכלוך, וכשיקשה לו בחיים לא מן הנמנע שיכנס ויתכתב כאן עם בנות.

אתה צודק בקשר

לבחור מהנט שהוא נחשף להרבה לכלוך. אבל אפשר לומר לו שאיני מעוניינת שיהיה לו אינטרנט במכשיר לאחר החתונה, ולהתנתק מהכל.

הרצון הוא טוב..

אך בפועל, להגיע לאינטרנט, זו לא בעיה.. בעידן המודרניזציה בכל עבודה ופינת רחוב יש אינטרנט... וגם, נראה לך בעיה לקנות, בשקט , מכשיר פון עם אינטרנט?..

אני יגיד לך דוגרי

אתה 100 אחוז צודק...אין לי טענות ...זה באמת נכון שהוא יכול לקנות בשקט , וזה אגב זוועה פשוט לעשות מעשה שכזה. הלוואי שכל אחד יקים את ביתו משידוך ולא מההבל הזה שגורם להמון בחורות ובחורי ישראל להכשל .

אין לך מושג

כמה צדק יש בדברייך.. כמה נשמות טהורות נפלו לארץ זו, הזרועת מוקשי מוות.. חבל על דאבדין ודלא משתכחין... ועוד משהו, כשנכנסים לקשר נישואין צריך ללכת על הצד הטוב ביותר, ולא להמר על חיים נצחיים המשותפים לבני הזוג... שבת שלום

צודקת בהחלט.

עשיתי הכל, התנצלתי וביקשתי סליחה.. תראי, מלכתחילה זה היה רק קשר טלפוני ולא מעבר לזה.. היא נקשרה אלי, ולא התאים לי קשר לשידוכים דרך כאן.. אני די מבין לרגש , אך מה אעשה כשזה לא מתאים?.. ובקשר לדעתך..א. שידוך משמיים ואמיתי , קשה להאמין שיגיע דרך כלי לא כשר.. ב. מה יגידו? בהחלט צריך לחשוב על זה, אך זה לא ינחה אותך, כי יש דברים בחיים שחייבים לשחות נגד הזרם.. לסיכום: בחור משידוך יכול להיות טוב באמת, בחור מהנט: מן הסתם נחשף להמון לכלוך, וכשיקשה לו בחיים לא מן הנמנע שיכנס ויתכתב כאן עם בנות.

פופקס

New member
יש כמה כיוונים להסתכל על זה

אם המטרה היא להכיר, אז מזה משנה איך? העיקר המטרה. הבעיה שעלולה להיות בהיכרות ברשת היא שאין התאמה אמיתית בין הצדדים והתאווה היא שעומדת מאחורי הנישואין. זה יבוא להם בפנים אחרי שיתחתנו. אבל אם אתה ראש פתוח ותדע לבחון ולהתייעץ באמת אם יש התאמה, אז בכיף!

פופקס

New member
ובניגוד למה שמקובל לחשוב, שלא יצליח

אז גם בהיכרות על ידי שידוך לפעמים זה לא הולך. אז רק אם את/ה אדם עם ראש פתוח ולא עם המקובעות המקובלת בציבור החרדי, יש סיכוי שזה יצליח. אני אישית מכיר כמה וכמה זוגות שהכירו בכל מיני דרכים והקימו בית נאמן בישראל. כמובן בית מודרני ולא דוסים קיצוניים.

בוודאי ובוודאי. . .

יש לי בן דוד חרדי שהכיר מהאינטרנט והם חיים באושר בתוך בית חרדי גמור, אני תמיד מסתכל על צורת ההיכרות דרך הנט כעוד צינור להיכרות בסה``כ, אם מכירים את הבחור/ה מהאינטרנט אז אין זה אומר שהוא/היא מקולקל/ת כי הוא מהאינטרנט כי בסה``כ גם המכיר/ה הוא מהאינטרנט כך שכבר הם שוים באותו משהו, ואל תשכחי שבאותה מידה יכול להיות בחור שהוא לא מהאינטרנט אך הוא יכול להיות מנוול, לא צריך להיות באינטרנט בכדי להרגיש שהבחור/ה פסול/ה זה סתם חרטא והראש המרובע של החרדים, הכלל הוא... אינטרנט זה עוד צינור/דרך להיכרות! ``הרבה שלוחים למקום...``

יש כאלה שהכירו. ולדעתי אני לא שולל

את זה. כי ישנם המון בחורות ובחורים טובים שסתם נימצאים וגולשים וממש לא בשביל לחפש בחורה ואני אישית גם בחור טוב אבל זה לא נוגד ליגלוש, ההפך, אתם מעדיפים שיגלשו במקומות מלוכלכים?? אז זה כמו שידוך ורק קצת יותר טוב כי אפשר יותר להכיר. אבל הבעיה כמו שליאור אמר שאפשר בסוף פתאום לחזור בו ולהגיד שזה לא מתאים ואז הצד השני יכול להיפגע. ולי אישית היתה אחת שהכרנו דרך חבר למטרת נשואים בלבד שזה אומר שום נגיעה ולא כלום, ובסוף כימעט שכבר הגענו לשלב של הפגישות דרך יעני שדכן מישהו בא אומר לי תיזהר אני מכירה אותה טוב היא יצא לפניך אם איקס ואיקס וכך וכך היה , וזה בתוספת שהמכתבים היותר מדי חמים שהיו גרם לי לא לרצות, ומיותר מלספר את הבכיות שלה , אפילו שביקשתי כמה פעמים סליחה! לך תדע אם אני לא סובל בגלל זה שאני לא מוצא תשידוך שלי. וד``א היא מיסכנה כבר כמה שנים נשואה ולא עלינו אין לה ילדים. אני מקוה שבעזרת השם היא תיכנס ותלד ממש בקרוב. אמן

לעניות דעתי...

יש הרבה אנשים טובים באינטרנט כמו שיש הרבה רעים...... אבל אין כמו להתחתן דרך שידוך....

אני מסכים איתך במאה אחוז ששידוך

זה הדבר הכי טוב. ואפילו שהרב שלה שהיתה מתיעצת איתו אז כשבאתי לדבר איתו איך להפסיק את הקשר בלי שתיפגע הוא אמר לי שחלק מהבעיות שלהכיר קודם אז זה הגורם גם לפחד ולהיפרד כי מכירים יותר מדי טוב ומדי הרבה זמן ופשוט כבר נימאס כזה ועוד כל מיני דברים שאמר לי אבל זה לא משנה. ולכן הכי מומלץ דרך שידוך או מקסימום להכיר ולעשות קצר אם כן אז חתונה אם לא אז ביי

אני מכיר שתי זוגות חרדים דוקא די

די רצינים..שהכירו דרך הנט..אבל לדעתי זה לא בריא ולא טוב..אבל אם היה והגעת לכזה מצב..אז..נראה לי שכן

למעלה