שאלה

שאלה

קראתי על זה שבחלומות צלולים יש אפשרות לדבר עם התת מודע שלך אז השאלה שלי שברגע שאתה מודע לכך שאתה חולם ומזמן דרך לדבר עם התת מודע ומדבר איתו- האם המידע שנמסר לך מהתת מודע שלך כיביכול הוא אמיתי? כלומר האם אתה באמת מדבר עם התת מודע או שזה סתם דרך של המוח לענות על הדרישות שלך מבלי שזה יהיה נכון תודה למי שיענה...

goldy

New member
תת המודע *לעולם לא* ישקר לך

כל מה שהוא עונה לך אלה דברים שאת יודעת ודברים שלא הבשילו לכדי מחשבה שלמה. בכל מיקרה אים את לא יודעת פשוט לא תקבלי תשובה.

אבל יש לקחת בחשבון שהוא יכול להטעות

אם יש דברים לא נכונים שאתה חושב שהם כן. זה לא שקר אם אתה מאמין בזה... אבל זה לא אומר שזו האמת.

MetalSinagouge

New member
ואם תת המודע מעיד על עצמו שהוא שקרן?

היה לי היום חלום צלול מוזר. נימנמנתי לי אחרי השינה בלילה, וחשבתי סתם לנסות WILD. וזה פעל. בערך. ראיתי איזה משהו מלבני עם כיתוביות בתוכו (כמו פירסומת, יש לי הרבה פירסומות בחלומות)- זה היה חלק מהיפנגוגיה. כשזזתי, התמונה דהתה אבל עדיין הייתי מודע לזה שהיא לא רצונית. בקיצור, החלום שזכרתי הוא כזה: אני, אמא שלי ועוד בנאדם לא מוכר יושבים בחדר. הבנאדם משוחח איתי בצורה טבעית אבל רושם דברים ביומן שלו בעט אדום. אני רואה שכתוב לו על אחד המסמכים משהו שקשור לסוציולוגיה\פסיכולוגיה ואז אמא שלי מנחיתה עלי את זה ישירות ואומרת שאני nut-case מסוכן ולא שפוי, והתסמין לכך הוא האמונות הפילוסופיות המוזרות שלי (עליהן בחתימה). מה שאירוני בזה זה שזה היה בחלום, והבנתי שזה חלום והתבאסתי שאני לא באמת פסיכופט מוזר. בעקבות חלום נוסף שבו ניסיתי לשכנע אנשים תמימים שאני שפוי ושהם רק יצירי הדמיון שלי (ולא הצלחתי) הגעתי למסקנה המדעית המתבקשת והבלתי מעורערת: חלימה מתרחשת ביקום מקביל. אני באמת מטורף, ביקום מקביל. מה שאני חושב בתור מציאות זה בעצם חלום, ומה שאני חושב בתור חלום זה בעצם מציאות. או בקיצור, אכלתי אותה ועשיתי לעצמי הרבה בושות איפשהו בMultiverse.

goldy

New member
רוצה את הפרשנות שלי?

משהו גורם לך לאבד את שפיות דעתך. ישנה קשת של "אני בסדר העולם דפוק" - אתה בקצה שלה. משהו שאתה עושה בחיי היום-יום גורם לך לאבד את האמון בעצמך ובסביבה. האים אתה חולם הרבה שאתה נופל, כל סוג שהוא של נפילה? נ.ב אתה *לא* יכולשכנע את תת המודע שלך שהוא לא קיים...

MetalSinagouge

New member
Nope, אין נפילות.

האמת אני לא חושב שממש קלעת. אולי בפירוש השלישי על חיי היום יום, אבל זה רק בגלל שאני עובד עם אידיוטים בעבודה אידיוטית ומרוויח שכר די אידיוטי. הנקודה השנייה אף פעם לא נכונה אצלי, אני משתדל לבדוק דברים שאני עושה כי אני זה שגם אחראי לאיך העולם (שלי) נראה.

Roy1232

New member
אם חלמת את זה, זה אומר שזה מה שאתה חושב

ומכאן שאתה מגדיר את עצמך, גם אם לא במודע, כפסיכופט מסוכן לציבור
. למרות שסוליפסיזם עלול להזיק רק אם תחליט להרוג את יצירי הדמיון שלך. אגב, אם אתה סוליפסיסט, אני לא מבין איך אתה מוצא לנכון לדבר בפורום הזה ועם אנשים בכלל. זה לא קצת מיותר? אתה יכול פשוט לדבר עם עצמך, וזה יהיה יותר פרודקטיבי (האמת שגם אם כולנו קיימים לדבר עם עצמך זה יותר פרודקטיבי, אבל יש כאלה שיחלקו עליי)

staserman

New member
חברה אתם סוג של מומחים ?

למה אתם קובעים דברים על הבן אדם מבלי תכלס להכיר אותו ? עכשיו כמה תשובות , למה צריך לשכנע יצירי דמיון שהם אכן כאלה ? אתה פשוט צריך לעשות בדיקת מציאות, ואם אכן זה חלום אל תשכנע אותם, תבטח בעצמך יותר.

Roy1232

New member
אני צריך להסתובב עם שלט "ציניות"?

זה מוציא את הכיף מלדבר לא ברצינות.

MetalSinagouge

New member
ממש לא.

*מחפש אנלוגיה מתאימה*. זה כמו לומר: למה למערכת העצבים והמוח לתקשר עם מערכת הדם? טוב, ההשוואה כאן לא ממש נכונה, אבל מה שאני מנסה לומר זה שאני לא יודע הכל. לא שנייה, יש אנלוגיה אחרת: אני זה כמו קטר ברכבת ארוכה, ואתם (כל המציאות הנצפית והבלתי נצפית) הם הקרונות. אתם חייבים אותי כדי להתקיים, אבל אני לא חייב אתכם, למרות שבלעדיכם די ישעמם. אלא אם אני אגלה איך ליצור מציאות מחדש ואז אני אעיף את כל הגברים והמכוערות. כן כן.

Roy1232

New member
בדיוק מה שאני הייתי עושה../images/Emo3.gif

אבל מכיוון שזו המציאות שלך, אם תיתן לי רק(!) את שוודיה אני מוכן לתת לך את שאר הבנות.

staserman

New member
אין יקום נוסף, אלא אם אתה מאמין בו ...

הכל נמצא בראש, אתה יכול ליצור לעצמך יקום נוסף ולהאמין שהוא קיים, ובישבילך הוא אכן יהיה קיים. הבעיה העיקרים בחצלולים היא בילבול בין מציאות לדימיון וזה כנראה קורה לך, הכי חשוב ליזכור שהחלומות הם שלך, הראש שחולם אתום הוא שלך, התת מודע זה אתה ! לכן מה שתאמין בו יופיע בחלום שלך. אתה לא עשיתה לעצמך בושות, אלא אם אתה אכן מאמין שעשיתה בושות, מקווה שאתה יורד לקו מחשבתי.

MetalSinagouge

New member
כן, עשיתי לעצמי בושות...

...ביקום מקביל. ובקשר לפירושים- זה שום דבר. אני גם ככה מאמין שפירוש חלומות (על פי האסכולה של גולדי, פרויד ויונג) זה מדע טיפה יותר מדוייק מקריאה בקפה. והראש שלי לא קיים.

וולפהרט

New member
הי מטאל

קודם כל אני צריכה להודות לכם שהרגתם אותי מצחוק עם הויכוח המטומטם הזה... דבר שני אני אתך בדאה שיכול להיות שעשית לעצמך בושות איפשהו. גם אני הגעתי די מזמן למסקנה שחלומות הם לא רק יציר הדמיון שלנו. אני אישית מתכוונת בדרך החלומות הצלולים לחקור את זה כמה שאפשר. למשל שמתי לב שיש לי בחלומות כמה סוגי מקומות- כמו סשנים, שיכול להיות שהייתי בהם יותר מפעם אחת, רק שכל פעם הם היו קצת שונים. כאילו יש איזה גמדים קטנים שמארגנים לך תפאורה לפני שאתה מגיע לחלום... יש לך רעיונות כלשהם איך אפשר לחקור את זה? מה אפשר לשאול למשל את האנשים בחלום שיעזור בהתקדמות המחקר הזה?

MetalSinagouge

New member
אגב גמדים,

יש הרבה דיווחים מאז מהפכת הסמים שגמדים (elfes) משחקים איזה תפקיד בטריפים של חובבי DMT. לא קראתי על זה לעומק, אבל הנקודה היא שגם אני מרגיש כמוך בקשר לחלום. ז"א אוקיי, המוח יוצר את זה. אבל כשאני נתקל בכיסא בחלום, אני מרגיש כאב. מה הפירוש של להתקל? החוק השלישי של ניוטון- לכל פעולה יש תגובה. הפעולה של להתקל בכיסא מערבת 2 גורמים: הבוהן (או במקרה הגרוע הזרת) שלי והכסא. אבל בחלום, המטריאליסט יאמר, אין כיסא. אבל יש כאב! אבל אין כסא! כאב. כסא. כאב. כסא. אבל כן, לדעתי הדרך היחידה (שאני יכול לחשוב עליה, אולי יש במסורות עתיקות וניו אייג' א-לה קרלוס קסטנדה דרכים אחרות) זה לשאול את האנשים, בערך כמו שמגיעים למקום חדש שלא מכירים. מצד אחר אולי הם... שליחי השטן!!!111 ואז לא תצא מהם הרבה תועלת. אבל העיקר החוויה.

Roy1232

New member
היי, אלפים הם לא גמדים! הם בכלל אויבים../images/Emo3.gif

had to mention

וולפהרט

New member
טוב, אני אאדכן אותך אם אני אתקדם בחקירה

ותנסה גם אתה לשאול שאלות בחלום!

MetalSinagouge

New member
האמת,

אם לשפוט על פי האינטרקציה שלי עם דמויות חלום לאחרונה, עושה רושם שהן ממש מצוברחות מהעובדה הנוראית שאני מגלה להן על כך שהן לא קיימות. בערך כמו שקורה לי בעירות. שזה מטריד כפליים.

וולפהרט

New member
לא חשבתי שאני אתחיל עם זה כל כך מהר...

כבר הלילה היה לי חצלול שבו נזכרתי בזה והתחלתי לשאול שאלות את כל מי שראיתי. הבעיה היא שכשקמתי לא זכרתי מה שאלתי ומה הם ענו לי. אני רק זוכרת שכל תשובה לא קידמה אותי ולכן חשבתי שוב מה לשאול הלאה. אני בעד לא לבאס ולהעצבן את מי שבחלום- לא לאמר לו "אתה יציר הדימיון שלי" וכל זה, אלא פשוט לשאול אותו מה זה אומר שאתה עכשיו בחלום? איפה אתה נמצא? דברים כאלו

MetalSinagouge

New member
תמשיכי לנסות.

זה מעניין לדבר עם הדמויות האלה. כי מצד אחד הם אתה, ומצד שני הם לא אתה.

למעלה