שאלה

manutd2

New member
שאלה

לגבי בחינת הבגרות בערבית 2 יח"ל השלמה ל-5 יח"ל שנת 2003(קישור מצורף): באנסין של לשון העיתונות,שאלה 7...הסתבכתי קצת... א.לגבי הנתונים שצריך להציג מצאתי רק אחד שאני לא בטוח שהבנתי אותו נכון והוא:הוצגו בחודש האחרון בטלויזיה כ-950 סרטים אלימים ומיניים....האם הנתון נכון?והאם יש עוד נתונים שלא מצאתי? ב.הסיבה לסירוב השר.....לא ממש ברורה לי מלבד משפט שם לגבי הנוער וזהותם המינית...אשמח אם מישהו יוכל לנסח לי ואולי אפילו לתרגם את דברי השר... תודה לעוזר

הנה התרגום שלי לקטע

אם יש מה לשפר או להוסיף, אשמח לשמוע. שיהיה המון בהצלחה. תרגום: סקר שנערך על-ידי ארגון ביקורת אמצעי השמיעה והראיה (אולי משהו כמו רשות השידור של ישראל בצרפת) בצרפת גילה כי שליש מהעם הצרפתי רוצים למנוע את פרסום הסרטים המופקרים על מסכֵּי-הטלויזיה, כשהם בטוחים כי הם (הסרטים) משתתפים בתוספת האלימות, ובמיוחד בין תלמידים וקבוצות הגיל הקטנות. 64% מבין 1000 האנשים אשר כלל הסקר הביעו את תמיכתם בסכנת הסרטים המיניים. אחוז התומכים בסכנה הקיימת בסרטים המיניים הללו היה גבוה יותר בין הנשים. השר לענייני המשפחה הצרפתי אמר: "מידי חודש מוצרים קרוב ך-950 סרטים מיניים אלימים על מסכֵּי-הטלויזיה וזה אינו מהווה סכנה על הנוער בגיל בו הם מעצבים לעצמם את זהותם המינית".

manutd2

New member
שאלה נוספת

השר לענייני המשפחה הצרפתי אמר: "מידי חודש מוצרים קרוב ך-950 סרטים מיניים אלימים על מסכֵּי-הטלויזיה וזה אינו מהווה סכנה על הנוער בגיל בו הם מעצבים לעצמם את זהותם המינית". אתה בטוח כי התרגום הוא "אינו מהווה סכנה"?....יותר נשמע הגיוני שזה כן מהווה סכנה.... תודה

manutd2

New member
לגבי ה"מא"

לפי המילון המקוון באינטרנט: مَا يَفْعَلُ = מַה שֶּׁעוֹשֶׂה, מַה שֶּׁיַּעֲשֶׂה כך שזה יכול להתאים מבחינה הגיונית....

נכון מאוד.

מסכים ומתקן: השר הצרפתי לענייני המשפחה אמר: "מידי חודש מוצגים קרוב ל-950 סרטים מיניים אלימים על מסכֵּי-הטלויזיה וזה מה שמהווה סכנה על הנוער בגיל בו הם מעצבים לעצמם את זהותם המינית".. מקווה שהצלחתי לעזור...

למעלה