שאלה

אבו4

New member
זה תלוי באבא עצמו ולא רק באמא!

אם הוא רוצה להיות נוכח בחיי ילדיו הוא ילחם כמו אריה על כל שניה איתם. אם הוא בוחר לחפף או לדאוג רק לעצמו ולהתחיל לחיות כרווק הולל... או אז העסק כבר נראה אחרת לגמרי... ובעיני אבא שלא משקיע בילדים את הנשמה שלו ובפרט אחרי גרושים - לא ראוי להקרא אבא.

וואו איזו נחרצות

מי שלא משקיע בילדים את הנשמה לא ראוי להקרא אבא.. ברוך שעשני כרצונו... לא הגזמת בקביעה הזו?

moshekal

New member
אני חושב שאתה נחרץ מידי

הדברים הם לא שחור לבן כמו שאתה מציג את זה מהנסיון שלי שההית אבא מאוד מעורב בחיי ילדי ,הגרושים בהחלט גרמו לי להיות מעורב פחות ולא בגלל שנהיתי רווק הולל ממש לא . עצם זה שאבא לא נמצא בבית ביום יום אומר הכל... קשה להיות אבא בשלט רחוק כך שהמעורבות יורדת באופן אוטומטי

moshekal

New member
השאלה כללית מידי

אבל מהנסיון שלי (שהוא לא כל כך גדול) מערכת היחסים עם הילדים משתנה , אני שההיתי מעורב בכל מה שקורה עם ילדי בכל תחום אפשרי בלימודים בחברה בעניני בריאות וכ"ו היום מעורב הרבה פחות, בוא נגיד שרק בדברים הבאמת משמעותיים אני מעורב ומביע דעה ולא בגלל גרושתי שאין לי שום טענות ומענות כנגדה ואפילו להיפך אני בהחלט מצדיע לה ומודה לה על הטיפול המסור שלה בילדים!! הענין הוא שברגע שהגבר עוזב את הבית המעורבות באופן אוטומטי יורדת בגידול הילדים . הנקודה הזאת מאוד בעיתית ולא פשוטה בכלל ביחוד לכאלה שהיו אנשי משפחה מסורים שראו את עצמם חלק אינטגרלי בגידול הילדים עם כל מה שמשתמע מכך קשה לחנך ילדים ולהיות מעורב בחיהם אם אתה לא נמצא בבית ,אם אבא לא הולך לישון עם ילדיו ולא קם איתם בבקר אז באופן אוטומטי הקשר עם הילדים נהפך למשהו אחר בעיקרון בקטעים מסוימים אני מרגיש שאני אבא בשלט רחוק לפעמים מתסכל מאוד .... אבל חיבים להמשיך קדימה כי את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק וחיבים להמשיך קדימה למרות הקושי הגדול בסופו של דבר אמא ואבא יש רק אחד/ת !!!!! הילדים

האמת

שאצלי הבעיה הזאת התחילה עוד בזמן הנשואין ומחמירה יותר ויותר אפשר להגיד שרק אני מעורבת בחיי ילדותי

תודי לה'

שאם הוא לא מעורב בצורה חיובית בגידול הילדים לפחות הוא גם לא מעורב בצורה שלילית בגידול הילדים. ישנם כאלה שלא רק שהם לא מועילים לילדיהם אלא הם גם לא מהססים להרוס לילדיהם ת'חיים וכמובן מתוך דאגה לשלומם וחינוכם כביכול. שה' ירחם ושלא תדעי מצרות.

למעלה