שאלה

השאלה מנוסחת מידי בכלליות....

אנא פרטי, הסבירי, כווני את השאלה וננסה בעז"ה לעזור. בהצלחה

המשך

קשה לי להסביר האבא של הילדות שלי אין שום נוכחות בחיים שלהן רציתי לדעת איך זה אצל אחרים ואם זה חשוב לילדים?

כמה שאלות

האם אתם גרושים? כמה זמן אתם פרודים? האם היו גורמים שונים ומשונים שהרחיקו את האב מהילדים? האם האב עבר מסכת של טרור בעקבות המשבר? תביני שיש הרבה דברים שמשפיעים על כל הסובבים. אצל אחרים, יש כל מיני מצבים, כל אחד וה"חבילה" שלו. דבר אחד ברור, אבא חשוב מאוד לילדיו, כל ילד מצפה שיהי לו גם אבא וגם אמא. עצה טובה, תעשי כל מה שיבכולתך - ורק בדרכי שלום - שלילדות *שלכם* ירגישו שיש להם גם אבא וגם אמא. בהצלחה

אבא

הילדות יודעות שיש להן אבא אבל אין הרבה קשר גם שהן נמצאות כאילו איתו הוא לא איתן אין לי שום אפשרות לקרב את הקשר בינו לבין בנותיי אני גרושה כבר יותר מחצי שנה וכבר 3 שנים לבד האבא גר רחוק אבל אני לא חושבת שזה הסיבה כי כמו שאמרתי גם שהן נמצאות כאילו אצלו הוא לא איתן אני מרגישה גם שחסר דמות גברית בחיים שלהן

איך

איך את יודעת "שגם כשהן אצלו כאילו הוא לא איתן" את כנראה לא משתתפת בפגישות?! בנות כמה הן הבנות? בהצלחה

אני יודעת

למרות שאני לא נוחכת בפגישות אני יודעת כמעט כל פרט קודם כל פגישה זה יכול להיות חודש ושבוע או שבת יש עוד פרטיים הוא גר בברזיל ושלחתי אותן לשם בשביל שיהיה קשר טוב עם האבא זה לא עזר מאומה הוא היה שם 10 ימים וגם ב10 ימים האלה זה בשבילו כמו וטריני

כאשר

אתם גרים בארץ והוא גר בברזיל הרחוקה, קשה לשמור על קשר חם מאוד, כך נראה לעניות דעתי הקטנטנה. יש אנשים שלא מחזיקים קשר חם עם ילדיהם גם לפני הגירושין. מה נעשה?! יש כאלה! אני מאמין שאמא טובה יש להם!!! בהצלחה והרבה נחת

דמות גברית ...

גם סבא טוב יכול להוות תחליף לאבא , תשאלי את תותי ... יש לה את כל התשובות לשאלותייך ... וחוצמזה , יש את מסך האינטרנט והבנות יכולות לדבר עם האבא ולראותו ... צריך להכין את השיחה בצורה יפה , שתמשוך את האבא לדבר איתן ... שיציירו למענו ציורים והן `רק` רוצות להראות לו ... או משחק חדש שאמא קנתה להן ... זה יתן לו `חשק` ורמז עבה , שישלח גם הוא משהו ... וכל מקרה לגופו ... זה מראה שישנן בעיות ריגשיות קשות לאבא , ובמיוחד אם מדובר במשקעים שקשורים אליך , כאמא של הבנות , שאולי הוא מקשר בין הבנות ובינך , וניתוק הקשר עימן או חוסר הרגשות שהוא מביע כלפיהן , זה בא בעצם ביחס אליך , `דרך` הבנות ! הן `מייצגות` אותך , לפי דעתו המצומצמת , אך לצערינו , כך מגיבים גברים פגועים מהנשים שלהן , ומביעים זאת בדרכים שונות , ואצלו זה בא באופן שכזה ... אולי תתייעצי עם פסיכולוג ... ובנתיים תנסי להכניס הבייתה דמות גברית , מהמשפחה , כדי להשלים , עד שהאב יתקן את התנהגותו המטופשת ... בהצלחה גדולה !

סבא

אצלי סבא לא יכול להוות דמות גברית הסבא היה דמות גברית רק שגרנו אצל הוריי מאז שעדבתי את בית הוריי הסבא לא שותף לחינוך, יש קשר וזה הכל הדמות הבוגרת אצל בנותיי זה רק אני וכל דבר אני מחליטה ביחד עם בנותי האבא שלהם לא יודע להכנס לאינטרנט הקשר הוא רק טלפוני קצת וזהו

touti

New member
אופטימית ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

איך האבא משתתף בחיים של הילדים? תלוי בך ורק בך! הוא משתתף כמה שתאפשרי לו להשתתף. זה חשוב לילדים? חשוב מאוד. כשהתגרשתי, הוא לא השתתף בחיים של הילדים, יודעת מה עשיתי? קודם הזכרתי לילדים כל שישי להתקשר לאחל שבת שלום. בתחילה גרנו די בשכנות, כל שבוע שלחתי עם הילדים עוגה לכבוד שבת. בכל חג מתנה וגם יומולדת. הוא לא היה מעורב בחיים שלהם אבל לא נתתי לילדים לשכוח מיהו איבהם. וכך בצורה כזו שכטפטפתי לו כל הזמן בדיעבד נוכחות של הילדים, הוא התחיל לעכל את זה, ואחרי 3 פעמים שהם התקשרו לאחל שבת שלום ושלחו לו עוגה, או סלט אחר שאני יודעת שהוא אוהב, הוא התקשר וביקש שילכו אלין שבת צהריים כי הוא קנה ארטיקים.. מבינה? זו רק דוגמא. האבא יהיה שותף בחיים של הילדים כמה שאת תאפשרי לו להיות. הרבה תלוי בך, בכח הרצון שלך, בהבנת החשיבות של הקשר בין אבא לילדים. בהצלחה:)

אבא

את קראת את ההודעות שלי בפורום? אין לי כל אפשרות כזאת שאת מספרת התנאים הם בכלל אחרים ועם הבנות יש לי קצת בעיה כי כל פעם שאני מזכירה את אבא שלהן זה דרמה בבית גם בטיפול המשפחתי היה קשה להן לדבר על אבא רק בגלל שאני יודעת שחשוב לילדים שיהיה אבא אני משתדלת לעשות ככל יכולתי את נמצאת בארגון של חד הוריות שתעזור לך?

אין לך

לפעמים רגשות מבולבלים שלפעמים את דואגת לילדים ויודעת שהאבא חשוב מצד שני את רוצה שילך לו ולא יהיה קשר? לי זה קורה ומאוד קשה לי עם זה

touti

New member
בוודאי שיש לי

אבל לא מתפקידי לערב רגשות אשיים בטובת הילדים. לא יכולה לתת למה שאני מרגישה להפריע במה שהילדים צריכים. זו עבודה פנימית שלך:) למרות הקושי את יודעת שאת עושה את הדבר הנכון. הקשר שלי עם האבא הוא קשר ענייני בלבד. אך ורק מה שנוגע לילדים.

בעיה

יש לי בעיה שאין לי אפילו קשר עניני בקשר לילדות איתו פעם האחרונה שהוא לקח את הבנות לשבת שהוא הגיע לישראל הוא אמר לי בפנים שהוא לא אחראי להן ברור שבסוף החלטה זה מה שטוב לבנות ולא מה שאני מרגישה

touti

New member
הבעיה היא המרחק הגאוגרפי

האם יש איזו דרך שהבנות ייצרו קשר דרך הנט? טלפון ? מסנג'ר? מכתב דרך הדואר? איזשהו בדל חוט להאחז בו עבורם? אני מאמינה שאחרי המעשים מתקרבים הלבבות, ככל שהבנות יצרו קשר וייזמו(דרכך) כך הוא יותר יתרכך:) באותה שבת, כשהוא אמר שהוא לא אחראי עליהן, מה היה, בסוף לקח? כתוצאה ממה זה נאמר? הוא ודאי יודע שמבחינת החוק, כל זמן שהן מתארחות אצלו האחריות היא עליו. אלא אן כן את יודעת מלכתחילה שזה לא כך. בשורה התחתונה, אל תרימי ידיים:)

מורכב

דרך הנט אין מצב הוא לא יודע ואין לו דרך מכתבים נסיתי רק בראש השנה זה הולך דרך הטלפון הכי קל לי לשכנע את הבת שלי וזה גם במאמצים בשבת הוא אמר לי את זה אחרי שהוא אמר לי לבוא לקחת אותן מהמלון שבמוצאי שבת הוא לא אחראי להן ולא רצה להביא אותן הבית בסוף אני הלכתי לקחת אותן אבל אני חושבת שפעם הבאה שירצה שיבוא לקחת אותן מהבית ויחזיר אותן לבית החוק לא מזיז לו הוא לא ישראלי ועושה מה שעולה על רוחו אני לא יכולה לעשות הרבה כי אז זה פוגע בילדות

touti

New member
נשמע שהבנות צעירות מאוד

נשמע מורכב אבל אל תרימי ידיים מאוד חשוב קשר עם האבא אחותי אמרה לי פעם, שהצלחתי ליצור קשר עם האבא רק בגלל שהצבתי לי את זה כמטרה. בטוחה שתמצאי את הדרך הנכונה. בהצלחה:)

אם אכן התמונה מתבהרת....

מסתבר ממה שכתבת, שהבן אדם פשוט מעופף לו באיזה עולם דמיוני וכו' עכ"פ נראה שגם במצבו הנוכחי הוא משתף פעולה מינמאלי. עצתי אלייך, תתעלמי מהתגובות שלו, תעשי את מה שטוב לילדייך, אם צריך לדוגמא, שאת תביאי אותם למלון ואת תחזירי אותם מהמלון במוצ"ש, תעשי זאת, לא בגלל שאת מחויבת לעשות, זו באמת החובה שלו אולם הוא לא מקיים את חובותיו לצערינו, אז תעשי את מה שאת יכולה לעשות בשביל הבנות שלכם, וסוף השכר לבוא..... בהצלחה חיזקי ואימצי

touti

New member
קראתי עכשיו:)

אני לא נמצאת בארגון של חד הוריות, תודה רבה:) אבל מקווה בשבילך שאת כן:) בטוחה שתמצאי את הדרך לעזור לבנותייך להתקרב אל אביהם למרות המרחק הגאוגרפי. מחזקת את ידייך:)

למעלה