שאלה

שאלה

קרינה אלקטרומגנטית מונוכומטרית פוגעת בכדור זהב מבודד שרדיוסו 1 סנטימטר . פונקציית העבודה (אנרגיית הקשר) של הזהב היא 4.82 אלקטרון וולט. מה המספר המכסימלי של אלקטרונים שיכולים להיפלט מהכדור כתוצאה מהקרנה זו?

TotalCommnader

New member
אני לא בטוח איך "מבודד" משפיע פה אבל האנרגיה

של כל פוטון חייבת להיות לפחות פונקציית העבודה ומספר האלקטרונים שווה למספר הפוטונים שבאלומה בעלי אנרגיה מספקת (בהנחה שכל פוטון כזה פוגע באלקטרון) כלומר הדגש הוא שהתלות היא במספר הפוטונים ולא בעוצמתם. אם תגדילי את האנרגיה של כל פוטון (מעבר ל4.82) מספר האלקטרונים לא יגדל. ותודה לאיינשטיין שזכה על זה בפרס נובל

זה העניין המעניין

אני כתבתי ש R ball=1 V ball = נפח כדור= 4/3* פאי R בשלישית 4/3 פאי סמ"ק N=q*v ומשם נתקעתי כי אינני יודעת גם מה הצפיפות של זהב אם זה בכלל רלוונטי.

TotalCommnader

New member
חסר מידע קריטי. צפיפות הקרינה, תדירות, רוחב ה

קרן, החפיפה בין הקרן לכדור וגם חתך הפעולה (כמה מהקרניים שפוגעות אכן מבצעות את הפעולה) את יכולה להכניס את כל אלה כפרמטרים כי בלעדיהם (או בלי להניח הנחות פישוט כמו שהקרן כולה פוגעת בכדור וחתך פעולה שגורם ל100% אינטרקציה) לא תגיעי לשום מקום. הצפיפות חשובה אך לא פחות צפיפות הקרינה. או שפשוט תניחי שכל קרן פוגעת בסופו של דבר באיזה אטום ומעיפה אלקטרון. בכ"מ את צריכה לפחות את מספר הפוטונים ולדעת אם יש להם את אנרגיית הסף או לא.

אממממ

בראשון כאשר שאלו עבור אילו אורכי גל של הקרינה יפלטו אלקטרונים מכדור זה? תשובתי הייתה שלמדה קטן מ 2579 אנגסטרם. בשני כאשר מקרינים את הכדור בגלים אלקטרומגנטים בעלי אורך גל של 2000 אנגסטרם מהו הפונטציאל המכסימלי שהכדור יכול לקבל כתוצאה מהקרנה זו? אז עניתי שהתשובה הסופית V=1.396 volt כאשר שואלים אותי מהו המספר המכסימלי של אלקטרונים היכולים להיפלט מהכדור כתוצאה מהקרנה זו כאן נתקעתי. נ.ב האם השאלה היא באמת מנוסחת באופן בעייתי שחסר מידע בה. או שמי שלא יודע לפתור אותה לא מבין טוב פיסיקה כי זאת שאלה ש המרצה שלנו לא יודע לפתור בעצמו והוא רשם על הלוח.

TotalCommnader

New member
את רומזת שאני לא יודע פיסיקה? קישטה! ועכשיו ל

קיף את היקום ולחזור. יופי. אם המרצה לא יודע לפתור אז יש כמה אפשרויות א. הוא לא יודע לפתור/אין לו כח. ב. חסרים נתונים ג. כל התשובות נכונות חות מג' אפשר לגלוש קצת לכימיה ולבדוק לפי הצפיפות כמה אטומים יש, וכמה אלקטרונים יש בקליפה האחרון ולוודא (שבקליפה פנימית יותר פונקציית העבודה גדולה משמעותית)

למעלה