שאלה

matsavh

New member
שאלה

נגיד יש מישהו שנולד בתאריך מסויים נגיד ה 1.1.1980, ויש עוד מישהו שנולד באותו התאריך אז זה לא הגיוני שהם ירגישו אותו הדבר, נגיד 2 תאומים, אז המזל שלהם צריך להראות להם אותו הדבר, מישהו יכול להסביר לי את זה? תודה מראש

or311

New member
לעניות דעתי

לפי הידוע לי, ואינני מומחית לעניין, בפורומים של הורים לתאומים , ובמובנים פסיכולוגיים, ניתן למצוא כי- תאומים גם אם נולדו עם אותו פוטנציאל אישיותי, הרי שכל אחד מהם ינסה לבטא צד-אחר כדי למצוא מקומו במישפחה, לדוג', כדי להתבלט ולקבל יחס ההורים. כך גם לפי התאוריה של הפסיכולוג אדלר. ולעיתים [כך שמעתי מהורה לתאומים], ישנה תופעה של "נדנדה" בין התאומים, ז"א הם מתחלפים באופן ביטוי אופיים, לדוגמא - "הטוב" בינהם מתחלף עם "הרע" . וכך גם קורה שאנשים שנולדים באותה דקה לא בהכרח יהיו זהים .... וכמובן התפתחותם והביטוי שלהם יהיה תלוי, סביבה ,אופן גידולם וכו'. למרות שיש להם פוטנציאל וגרעין אישיותי דומה.

pynokyo

New member
אם אופיו וגורלו של אדם תלויים בכל כך הרבה גור

גורמים כפי שציינת אז לאיזה מטרה משתמשים בכלל באסטרולוגיה? מה האסטרולוגיה בעצם נותנת לנו אם כל כך הרבה גורמים נוספים קובעים את אישיותו וגורלו של האדם?

pynokyo

New member
כתבה מעניינת אבל לא קשורה לנושא השאלה

אולי קשור לאי סדרים ברישום תעודות לידה בפני הגורמים המחתנים אנשים. הפאשלה הזאת היתה נמנעת אילו בזמן הרישום לנישואין היו בודקים את תעודות הלידה של השניים ואומרים להם שהם אחים/תאומים. כבר שמעתי סיפורים דומים על אח ואחות שאינם תאומים - הופרדו בינקותם, התאהבו בבגרותם ללא ידיעה שמדובר באחיהם/אחותם - והסוף כמו בסיפור הזה - כאב לב. יש מקרים שהזוג - מחליט להישאר נשוי למרות הגילוי המרעיש שמדובר באח או אחות. זה לא רלבנטי לשאלה - האם אפשר לדעת אופיו וגורלו של אדם על פי תאריך לידתו בלבד - או שיש עוד הרבה גורמים המעצבים גורל ואופי של אדם? אם אכן יש הרבה גורמים לעיצוב גורלו ואופיו של אדם - אז לאיזה צורך בכלל משתמשים באסטרולוגיה - המתבססת אך ורק על תאריך לידה ולא לוקחת בחשבון את הגורמים הנוספים. ואם יש גורמים הנוספים המשפיעים על גורלו של אדם - אז למעשה אין שום דרך לדעת בוודאות מה יעלה בגורלו של אדם, וכל העוסק בחיזוי עתידו/גורלו של אדם - עוסק בעצם בניחוש ותו לא.

or311

New member
תשובת חובבת אסטר'

רק לפי דעתי - בפרוש רואים גרעין/מהות האישיות באסטרולוגיה, וזהו כלי שעוזר לקלוט טפוס האישיות ותכונותיו/כשרונותיו בדומה לתורות של פסיכולוגים נודעים, שחילקו האנשים לטפוסים מסוימים. לכן לדעתי, הכלי הזה עוזר לדוג': לסדר החשיבה ולהתמקד בתכונותיך באם אתה תוהה באיזו דרך לבחור מבחינה מקצועית. ויש עוד אינספור אפשרויות להעזר בו. אך כמובן שאין זה מדע מדויק .

pynokyo,תאר לעצמך לרגע

שאתה נמצא באינטרקציה עם אנשים, בא נאמר - בעבודה. אתה בוודאי משקיע אנרגיה מסויימת על מנת להבין איזה רושם אתה עושה על האנשים סביבך. אתה נמצא ברמת סבירות כנראה גבוהה על רמת המודעות שלך באינטרקציה הזו, ועל התגובות שלך לאנשים מסביב. אתה יכול להעביר חיים שלמים בצורה כזו, ומדי פעם להיזון ממה שאנשים אחרים אומרים לך על התנהגותך. תאר לעצמך שבמקרה מסויים מישהו מהצד מקליט את האינטראקציה בווידאו, ויש לך את הזכות לראות מה הוקלט. האם תמממש אתהזכות? אם מימשת את הזכות וצפית בהקלטה, סביר שתגלה פרטים רבים לגביך והסובבים אותך, שלא היית מודע אליהם קודם. ייתכן וגם תנסה לשנות את ההתנהגות שלך בהתאם (או שלא). מה שחשוב, שנוספה לך רמת מודעות שלא הייתה לך קודם. אם הייתה לך הזדמנות לעבור הקלטה כזו כל זמן קצוב, האם הייתה משתמש בה? ובכן - אתה יכול לראות את האסטרולוגיה כמעין חור הצצה על עצמך ולבדוק את עצמך מול המציאות מדי פעם. זה מוסיף לך תובנות שלא היו לך קודם, ומעין יכולת לשנות "בקטנה" את ההתנהגות שלך, בדיוק כמו שתשנה אותה בעקבות הצפיה בהקלטה. בחירה שלך אם להשתמש בכלי או לא.

pynokyo

New member
סליחה, אבל לגמרי לא מסכימה עם דברייך

אסטרולוגיה זה לא קלטת של חיי לצופה מהצד. אסטרולוגיה זה לא רמת מודעות נוספת לעצמי. אסטרולוגיה זה לא תובנה להתנהגות שלי. אסטורולוגיה זו תורה המבוססת על איזשוהי סטטיסטיקה קדמונית - ועיקרה היא עיסוק בניבוי/חיזוי העתיד על סמך תאריך לידה לועזי של אדם - ללא קשר מי האדם, מה החינוך שהוא קיבל, מה היכולות האינטקלואטליות שלו וכו'. אסטרולוגיה במהותה היא עוד דרך של ניחוש העתיד. עד היום לא קיבלתי הסבר, איך פלנטה מסויימת משפיעה על חייו, אופיו של האדם באמת. איך כוכבים שנמצאים מרוחקים אלפי שנות אור מכדור הארץ משפיעים על האדם כפרט - יכול להיות שיש איזושהי השפעה על כדור הארץ מעצם היותפ נעים באותה מערכת שמש - אבל איך כל זה משפיע על כל פרט ופרט ומאיפה תכונות האופי המיוחסות לכוכב מסוייים. הרי כל התכונות המיוחסות לכוכבים מקורן בתרבות היוונית העתיקה- ולמה שזה יהיה בעל משמעות כלשהי לאדם המודרני שבקושי מאמין באלוהים, על אחת כמה וכמה באלילים. ונוס - למשל, אלת האהבה - מי היום מאמין באלה הזאת בכלל? ולמה מייחסים לכוכב הזה תכונות אנושיות כאלה ואחרות, מי אמר? מי קבע? מאיפה שאבו בני אדם את התכונות האנושיות המיוחסות לכוכבים? ואני מדברת באופן רציונלי - בלי להסתמך על איזה עבודת אלילים עתיקה.

eynat6

New member
הרעיון של אסטרולוגיה

הוא ממש לא חיזוי העתיד. זה קודם כל הכרת האדם.

pynokyo

New member
ואיך אפשר להכיר אדם על פי תאריך לידה בלבד?

אדם מורכב מהרבה דברים המשפיעים עליו מעבר לתאריך הלידה הלועזי בו הוא נולד. לאדם יש שם, שם משפחה, הורים, אחים, סביבה בה הוא גדל, חינוך אותו הוא מקבל ועוד ועוד דברים המשפיעים על אדם במהלך חייו. איזה מידת השפעה יש לתאריך הלידה עליו? אם בכלל, זו מידה מועטה בלבד. ועדיין לא עניתם לי - מי נתן לכוכבים תכונות אנושיות המשליכות כביכול על חייו של אדם? למה לייחס תכונות אנושיות מסויימות לכוכב אחד ולשני לייחס תכונות אנושיות אחרות? מדובר בכוכבים - לא בבני אדם? למה לחשוב שלונוס יש תכונות נשיות ורכות ולמאדים תכונות של לוחמנות? מבחינה אסטרונומית אין שום קשר בין תכולת הכוכבים ומורכבותם לבין התכונות האנושיות שמייחסים להם. למה לייחס למרקורי חשיבה? הוא כוכב, לא בן אדם.

eynat6

New member
ואת חושבת שאת ההורים והאחים לא רואים במפה שלו

? בחייך. את פשוט לא מבינה מה זאת אסטרולוגיה. לפי הדברים שאת אומרת רואים שאת לא מעורה בתחום.. אאי אפשר למתוח ביקורת על משו כשלא יודעים בכלל מהו באמת.

eynat6

New member
כמובן שיש עוד דרכים

אבל לא צריך לזלזל בכלי הזה.

or311

New member
לפי התגובות של השואל, לא רק שהנו סקפטי, אלא ש

גם חסר יכולת לחשוב לכיוונים רחבים ולהיות רחב-אופקים ,ולקבל רעיונות שונים. הרי לא מנסה להבין מהות האסטרולוגיה, אחרת היה מחפש חומר רב שנכתב על-כך(בעידן גוגל- זו לא בעיה) והיה בודק בעצמו, האם זה עובד או לא !!!! כלומר --מטרתו נראה-לי , בעיקר להטריד וכו'

בקיצור פינוקיו, את שואלת ועונה לעצמך. נייס.

פעם בשבועיים בערך יש כאן ביקור של מישהו שמנסה ללמד אותנו משהו ועונה לעצמו. שעמום אמיתי.

pynokyo

New member
ואתה יאיר - האם תוכל לתת הסבר רציונלי

מי קבע שלכוכבים תכונות אנושיות ולמה? ואיך הכוכבים משפיעים עלינו כפרטים בודדים? יש את חוקי הטבע, כח המשיכה למשל, אבל הכוכבים במערכת השמש לא בדיוק מושפעים מהכח הזה כאן, בכדור הארץ, אחרת לא היה כדור. אז מהו אותו כח קוסמי שגורם לכוכבים להשפיע עלינו בני האדם? או שפשוט מסתמכים על אקסיומה (הנחה בסיסית) שגוייה - ועליה מלבישים את התיאוריה האסטרולוגית בלי שבאמת יודעים את התשובות לשאלות שלי. חוץ מלתקוף, האם מישהו מוכן לענות לשאלות שלי, או שהחרדה שמא תגלו שהאסטרולוגיה מבוססת על אידיאה ולא על משהו אמיתי, גורמת לכם לתקוף במקום להפעיל קצת את הראש?! אודה למי שיענה עניינית לשאלות שלי.

חביבתי פינוקיו

אל תתני יותר מדי קרדיט ל'שאלות הנוקבות' שלך. אכלתי אותן ועוד עשרות אחרות לאורך שנותי כאסטרולוג, בעיקר בעשר השנים הראשונות. אחרי כעשר שנים אתה מתעייף מלענות, בעיקר כי השואלים לא באמת שואלים כדי לדעת, אלא כדי לחנך אותך, להוכיח לךל שאתה מעופף או שרלטן או לא מבין או לא לעניין או לא מדעי, וכו וכו. לפי שאלותיך וסגנונן, את בדיוק שם מבחינתי. הסתכלי בדרך שאת מתנסחת: היא נראית יותר כמו הקנטה, מאשר כמו שאלה. את שואלת, ומיד עונה לעצמך שאלה שטויות. את רומזת כמעט בכל שאלה שהתשובה היא בלתי אפשרית. ואחרי כל זה את רוצה 'תשובה עניינית'? מן הסתם אם היית שואלת אחרת גם היו עונים לך. אבל לא - יש לך את הדרך שלך (החרדה שמא תגלו שהאסטרולוגיה מבוססת על אידיאה ולא על משהו אמיתי..) שמעוררת כעס בלב הנשאל, בעיקר בגלל הגישה הפטרונית המעצבנת שכולנו פה, אני מאמין, שמענו אותה בלי סוף. רוצה להבין? קני ספר אסטרולוגיה בסיסי, הורידי מאמרים מהאינטרט, ותתחילי לקרוא. איננו חייבים פה דבר לאיש, בטח לא לגישה מהסוג הזה. סורי. ובפעם הבאה שתרצי לדעת דבר מה מאנשים אחרים, כל דבר, נא הורידי את הטון הידעני והמעצבן, שמראה הרבה יותר על השואל,מאשר כל דבר אחר.. אז, רק אז, כשבאמת תוותרי על הסטיגמות שלך ועל ה'ידע המוקדם' שיש לך בכל נושא, אולי גם יעלה באחרים הרצון לענות לך. קצת צניעות אם אפשר במקום שאת בעצם מתארחת בו והוא לא מוכר לך, קצת פחות אגו ידעני ו'מדעי' ויותר גישה פשוטה וצנועה לאנשים עצמם, מן הסתם גם יביאו לך את כל התשובות שאת רוצה. נכון לרגע זה, הרושם של כולנו פה הוא שאת לא רוצה לדעת, אלא לשלול ולומר את דעתך שלך. ולשם כך, יקירתי, את לא באמת זקוקה לנו. יש לך את עצמך ואת כל הידע המוקדם שלך, ובשפע. ,תיהנו. יום טוףֱ

ובכל זאת אתן לך משהו על קצה המזלג אחרי כל זה

קראי אותו. זה רק פתח קטן. אם זה יעניין אותך - התחילי לחפש לך עוד.

pynokyo

New member
אתה מטיף לי - אם לא שמת לב

תשובות ענייניות לא קיבלתי. אני מניחה כי פשוט אין לך ולאחרים העוסקים בנושא. תתפלא, דווקא יש לי ידע באסטרולוגיה - ובשום ספר אסטרולוגיה לא כתוב למה מייחסים לכוכבים תכונות אנושיות, ואיזה כוח קוסמי באמת פועל שיש לו איזושהי השפעה על בני האדם. לכן, אני יוצאת מנקודת הנחה - שאף אסטרולוג לא יודע את התשובות לכך ומכיוון שאין להם תשובות הם מעדיפים לצאת בהאשמות לשואלי השאלות במקום להגיד "לא יודע" - אבל זה "עובד" אז כן, לפעמים זה עובד - לרוב לא! ואין שום הסבר לאף אחד איזה כוחות טבע באמת פועלים כאן מלבד עניין סטטיסטי ואמונה גרידא. הכל טופי - תודה ויום טוב.

נראה שאת מתעלמת מתשובתי

וגם מהלינק ששלחתי לך. תשובה עניינית יקבל מי שישאל אותי עניינית ובצורה אנושית ונעימה. את ממשיכה בהרצאה שלך על מה את רוצה לדעת, ומתעלמת באותה אטימות של קודם גם מהתשובה שלי וגם מהדרך שבה את שואלת.. יאללה, פסדר. התעייפתי.

or311

New member
פ י נ ו ק י ו ו ו ו

על "ענייניות" את מדברת אבל על בטוי שלך ב- חוסר-בגרות'אנטילגנציה, אינך קולטת, אז --כנראה לא שמעת על תופעת שפל וגאות שמזיזה אוקינוסים שלמים, " " " " כך שגופינו מרביתו מנוזלים " " -יש לך בעיה בהסקת מסקנות וחיבור עובדות מדעיות " " " " " בהערכת תורות עתיקות שהיו אלפי שנים ועדיין קיימות במיזרח. בקיצור -- יש לך ב ע י ה . -- וזו השפה שאולי.. אולי .... תביני!!!!

למעלה