שאלה

שמים פס

New member
שאלה

גוף נזרק בזווית אלפא במהירות התחלתית V0. ידוע כי קיימת התנגדות האוויר המהווה תאוטה ששווה ל-kV בכל ציר וציר. מכאן נובע גם כי: dVx/dt = -kVx dVy/dt = -g-kVy מהי המשוואה הדיפרנציאלית של המסלול? איך אני משתמש במשוואות הנ"ל לגבי המשוואה הדיפרנציאלית של המסלול?

TotalCommnader

New member
אלה בדיוק המשוואות שכתבת. ההעתק הוא אינטגרל ש

ל המהירויות על הזמן ולכן הן מתארות אותו (בשני צירים). כדי לקבל את המסלול עצמו תתנגרל ותציב תנאי התחלה

שמים פס

New member
מהו "תנאי ההתחלה" ואיך אני עושה את האינטגרל

הזה. אם אפשר בכמה מילים...

Rus Almighty

New member
ספציפית למקרה, אתה מציב

פתרון מסוג: Ae^Bt+C ומוצא את המקדמים A B C שמקיימים את המשוואות ואת תנאי ההתחלה(בזמן 0 המיקום הוא 0 והמהירות היא V0 בזווית) *חפש את המקדמים A B C לכל משוואה בניפרד(החישוב מתבצע עבור כל ציר בניפרד)

Rus Almighty

New member
???

הקוסינוס והסינוס יופיעו כשתציב את תנאי ההתחלה לפתרון שהבאתי. אתה צריך כולו להציב את הפתרון למשוואות ולמצא את המקדמים.

שמים פס

New member
בעצם

האינטגרל הוא בין הערכים V=V0sin(alpha)zz ל-V=V0sin(alpha)+(g-kV)t^2 בציר ה-y ובציר ה-x: אינגטרל של V=V0cos(alpha)zzz ל-V=V0cos(alpha)-kVt^2. בינתיים, זה מה שהבנתי. עכשיו, האינגטרל מבוצע על 2 הנוסחאות שרשמתי. נכון?

Rus Almighty

New member
לא

הפתרון צריך להיות אקספוננציאלי כמו שרשמתי ולא את מה שכתבת, תציב את הפתרון עם המקדמים שהבאתי למשוואות ואז תמצא למה המקדמים צריכים להיות שווים כדי שהמשוואות תתקיים(אתה גם צריך להציב את תנאי ההתחלה כדי למצוא את כל המקדמים, מההצבה אתה מוצא רק את B ו-C ומתנאי ההתחלה אתה מקבל A) להזכיר: Vx=Ax*e^Bxt+Cx Vy=Ay*e^Byt+Cy Cx Bx Ax Cy By Ay - אלו מקדמים שאתה צריך למצוא

שמים פס

New member
אז

למשל, ה-A של ציר ה-x הוא v0cos(alpha)zzz וה-A של ציר ה-y הוא v0sin(alpha)zz. זה ה-A שהתכוונת אליו או לא?

Rus Almighty

New member
אתה צריך לדעת לפתור משוואות דיפרנציאליות

כדי לגשת לזה, e זה אקספוננט(בסיס לוגוריתם טבעי ועוד 1001 הגדרות), ניסיתי להסביר לך(אפילו נתתי את הפתרון) אבל אני לא יכול ללמד אותך נושא שלם שנלמד במשך קורס(מד"ר או מד"ח.. משוואות דיפרניציאליות), תנסה ללמוד בעצמך ממקור טוב לנושא זה ההרצאות הפתוחות של MIT. http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Mathematics/18-03Spring-2006/VideoLectures/index.htm

שמים פס

New member
האינטגרלים הבאים הם נכונים?!

1( dx/dt = -kx dx/x = -kdt ln|x| = -kt + C 2) dy/dt = -g-ky dy/(-g-ky) = dt (1/-k) * ln|-g-ky| = t + C לא אני פתרתי אבל הבנתי את העיקרון.

TotalCommnader

New member
קל ופשוט לדעת אם האינטגרל נכון. תציב אותו בחז

רה במד"ר ותקבל פסוק אמת.

למעלה