שאלה...

haddas

New member
שאלה...

בזמן האחרון אני די מתחבטת בשאלות: האם ערפאת באמת גורם לכל הפיגועים, או שכבר אין לא שליטה על הפלשתינאים? כשאני מדברת עם אנשים, אמרו לי שערפאת כבר היה אצלנו פעמיים לחקירה. אני לא יודעת אם להאמין או לא...מה הייתם אומרים על זה? מחכה לתשובה... הדס המאוד מבולבלת מכל המצב.

תראי

מדובר בתשובה לא ברורה. יכול להיות שהוא חלק מהטרור,יכול להיות שהוא יודע על הפיגועים,ויכול להיות שהוא תורם להם.מה שמשנה הוא שהאדם הזה לא רוצה באמת שלום.אבל אנחנו לא צריכים לצעוק את זה בקול רם אלא להמשיך בכאילו בתהליך איתו,כדי לא להציג דרך מוטעית בעולם. בת´כלס הבעתי את דעתי פה פעמים רבות ודעתי היא לדבר עם הציבור החילוני הפלשתינאי.אם את רוצה אני אפרט.

Vendetta

New member
לא מדובר ב"יכול להיות"

מדובר בבטוח. נמצאו בלישכתו עשרות מסמכי שלל ב"חומת מגן" המעידים על קשר ישיר בינו לבין אירגוני-טרור ופיגועים שהתרחשו.

CANDY MAN

New member
ו.... (מתחיל במילה שאהיד...)

בן אדם שצועק כמו מטורף שמליוני שאהידים בדרכם לירושלים כדי לבצע בה את זממם והוא בעצמו רוצה להיות שאהיד הוא לא "הפרטנר" הכי נחמד לשלום בלשון המעטה...

haddas

New member
אוקיי...

אני מקבלת את זה. אתם באמת חושבים שאלה שיבואו אחריו יהיו טובים יותר?

אנחנו צריכים ליצור את המנהיג

כדי שיהיה אידיאלי מבחינתנו... אסור לחכות שיקום ככה סתם מנהיג זהו סוג של סיכון.... צריך להתחיל לדבר עם הפלשתינאים החילונים.

.המוסד

New member
גיל חובב היקר

אתה טועה ומתעה, אתה מסתכל על הפלסטינים כאילו הם ישראלים, הם לא, "פלסטינים חילונים" אין דבר כזה, החברה הערבית אינה דומה במאום לחברה הישראלית, אז תפסיק את השטויות הילדותיות שלך

נורית ס

New member
בתכלס,עובדה שמצאו מסמכים שקושרים

באופן ברור לעין את ערפאת לטרור ולמימון הטרור. כאילו שאף פעם לא ראינו בטלוויזיה,מה ערפאת אומר עלינו, ועל כך שהוא לא רוצה שלום,ועל כך שמיליון שהידים צועדים לירושלים,ועל כך שהוא שהיד בעצמו,זה כבר אומר באמת מי הוא.ויש עוד מיליון דוגמאות. אז בקשר לשאלתך,כן ערפאת באמת גורם לכל הפיגועים האלה,בכך שהוא ממן את הטרור ומסיט נגד ישראל. איתו בחיים לא נוכל לעשות שלום! את זה כבר הבנתי מזמן.

guypele

New member
עשינו "שלום"...

עם חוסיין וסאדאת וכמעט גם אם אסד האב...כולם לא דמוקרטים-שוחרי זכוית אדם גדולים וגם שונאי ישראל לא קטנים בעבר ומי יודע אם באמת השתנו לאחר חתימת ההסכם...

אדוני המתנחל....

תתפלא אבל זה שאתה רואה בטלוויזיה ושומע בכל מקום על פלשתינאים טרוריסטים איסלמיים קיצוניים זהו דבר שאינו מייצג את כל העם הפלשתיני...וכמו שאצלנו יש דתיים וחרדים לרוב גם אצלהם יש איסלמיים רק שהאיסלאם אצלם יותר פופולרי מהיהדות אצלנו. אבל תאמין לי שקיימים הרבה מאוד פלשתינאים חילונים.בכלל,יש הרבה מאוד ערבים חילוניים בעולם ללא קשר לדת,שאפילו לא עולים למכה פעם בחייהם. להזכירך,כסף מפתח מדינה ויש הרבה מאוד ערבים עשירים ביותר. שרוצים להשתלב בעולם המערבי.

EverMan

New member
אתה מתכוון

לערבים שיעים וסונים. שניהם זרמים של איסלאם , רק שהשיעים יותר פונודומנטליסטים. ויותר מאמינים בדרך האלימות. אין כמעט ערבים "חילוניים". לא במדינות ערב בכל מקרה..

m y s e l f

New member
../images/Emo104.gifבטח שיכול להיות יותר גרוע!

אל תשכח מה מלמדים את הפלסטינאים הצעירים בבתי ספר! מחנכים אותם להקצנה דתית, מה יקרה אם יקום במקומו אחד כמוהו בדיוק רק יותר צעיר?

אנחנו צריכים לדבר איתם בדיוק

כמו שהאיסלאמים מדברים איתם גם אנחנו יכולים לדבר איתם לפני....הרי דעתם ניתנת לשינוי בשנייה ואומנם זה יהיה קשה אבל שווה לנסות...

.המוסד

New member
נכון שיש דתיים יותר ופחות

אבל החברה הערבית אינה דומה בדבר לחברה הישראלית לא החברה הישראלית "אמריקאנית" ולא החברה הישראלית של לפני יום כיפור והשלום עם סאדאת הנאצי

בסדר,אני עדיין מאמין שחייבים

למצות את כל האפשרויות לשלום.ומבחינתי לעזור להם לעשות מהפכה זה אחד הרעיונות.אני רואה אותו כאפשרי.הכל תלוי בביצים של חברי הכנסת ללכת לדבר עם הצעירים הפלשתינאים שדעתם עוד לא מוסתת.אין מה להפסיד.

.המוסד

New member
אזי אתה סהרורי

בכל התרבויות כבר בגיל הגן נקלטות אמיתות ועובדות בסיסיות, אני למשל עוד זוכר את הגננת שלי, ורק היום אני רואה את ההשפעה שלה עליי (אוי, היא הייתה מתגאה בי) אך למרות זאת כדי להיות מי שאני נאלצתי לעבור את הזבל האידאולוגי שהמין האנושי מסוגל לייצר, מההתלהבות מהסוציאליזם, מהאנרכיזם, הבוז ללאומיות, לדת, לאלוהים, לאדם, כל זאת עד שגיליתי את האמת, "דת משה וישראל"-הציונות. אם תרצה ראייה נוחה יותר-דמה לך אדם חרדי, לא נטור קרתא או משהו, אך שיהיה חרדי, אני ההופכי לו, דת לי כלאום ולאום לי כדת, מקל אני ראש בדת וקנאי אני ללאום, איני אומר שזוהי בהכרח הדרך היחידה, אך אין ספק שזוהי הדרך הנכונה ונחזור מהר לאדמה, מערכת החינוך בארץ אינה מלמדת דבר, והיום כתלמיד תיכון אני רואה את השקרים שמלמדים בהיסטוריה(הקפיטליזם "החופשי" בארה"ב), אין דגש על אירועים חשובים אלא רק על דברים שוליים, למשל לא הודגש כלל רוח "שלום בימינו" שאחזה בבריטניה, דבר שיכל לשפוך אור רב על האירועים ועל השקפתך אתה בכל מקרה לפחות בחברה הערבית רק ילדי הגן אינם מוסתים מידי אני אוהב מאוד ילדים קטנים, אך שיחות מדיניות איתם נראות לי חסרות ערך ולך?

m y s e l f

New member
בילבול קל...

"הצעירים הפלשתינאים שדעתם עוד לא מוסתת" על איזה גיל בדיוק אתה מדבר? הרי מגיל שנה כבר מחדירים להם את הערכים של להרוג יהודים ושנאת ישראל. כמו שאמרתי, אין להתחיל איתם מו"מ בכלל עד שהם קודם כל יתקנו את מערכת החינוך המעוותת שלהם.

למעלה