שאלה...

ערפאת לא שולט על שום דבר...

בחיים הוא לא שלט והוא גם לא ישלוט,זה שאמרו ואומרים שערפאת הוא המנהיג הבלתי מעורר של הפלסטינים טועים ובגדול. אומנם הוא נחשב למנהיג בעיני העולם אבל בתוך העם הפלסטיני המנהיג היחיד זה כל מי שמתעסק בטרור. אין מנהיג אחד,אם הארגון טרור הזה מבצע פיגוע אז הוא נחשב למנהיג ואם הארגון ההוא עוש פיגוע אז הוא נחשב למנהיג. הארגון שמבצע הכי הרבה פיגועים הוא נחשב המנהיג של העם הפלסטיני,פעם היה אחמד יאסין המנהיג של החמאס. כיום נראה לי ברגותי,לכן צה"ל ניסה בכל כוחו לעצור אותו,ולבסוף גם הצלחנו. וכמובן שמעמדו של ברגותי התחזק לאחר שהוא נתפס בידי צה"ל,אין מה לעשות לעם הפלסטיני אין מנהיג שאפשר להגיד שהוא זה שיכול להוביל אותם לשלום. ערפאת כבר פסה הוא לא רוולנטי,ואני כשמאלני מודה בדה. הם יעשו ככל הנראה בחירות ונקווה שמנהיג שפוי ונורמלי יעלה אצלהם לשלטון כמו,ג´בריל רג´וב או מוחמד דחלאן. והרשימה עוד ארוכה....

haddas

New member
אתה באמת חושב

שאלה שיבואו אחרי ערפאת יהיו יותר נורמליים ממנו? צר לי לחדש לך, אבל כבר בימים אלה- האנשים שאת שמותיהם ציינת- גורמים להרבה פיגועים אצלנו.

EverMan

New member
הדס יקירתי רק להזכירך לך

את יודעת כמה פיגועים בן גוריון , יגאל ידין , משה דיין , בגין ושמיר היו מעורבים בהם ?

metal_slug

New member
וזה כמובן מצדיק אותן פעולות נגדנו

לפי התנ"ך, השמדנו את העמלקים, בצענו בהם רצח עם. אז גם הנאצים צדקו, לא?

haddas

New member
זו הייתה בערך התגובה שלי כקראתי את

התגובה שלך... אבל עדיין- הם עשו את הפיגועים האלה מתוך תגובה לפיגוע, או שסתם מתוך מגננה?

EverMan

New member
תלוי.

הרבה מהפעולות שהם ביצעו במסגרת האצ"ל והלח"י (מדובר על בגין ושמיר) לא היו כתגובה , הרי האצ"ל נפרד מההגנה כי הוא לא האמין בתוכנית ההפלגה שלה.

EverMan

New member
יש הבדל פה

אם תפגע בכלב והכלב יחזיר לך , זה הוגן מאוד. אבל אם תפגע בכלב , ושנים אח"כ כלב כלשהו ינשך אותך , אולי זה גורל , אבל זה לא הוגן. אני לא מאמין בגמול דורות. אדם צריך לשלם על עוונותיו , לא על עוונות אביו (שלצערי יש לנו עודף כאלה במדינה שלנו). אם אנחנו עשינו טבח עם בעמלקים ,אז היה מאוד הגיוני והוגן שהעמלקים ירצו וינסו להחזיר לנו. אבל לנאצים אין שום קשר לזה.

metal_slug

New member
לפחות תהיה עקבי

אתה לא מאמין בגמול דורות, אבל אתה מזכיר פעם אחרי פעם את הטרור של ההגנה. אז לאן אתה חותר? בן גוריון פעל לפני שישים שנה. כל אלה שהוא אי פעם פגע בהם, מן הסתם כבר מתו. אני לא רואה את הבריטים יוצאים למלחמה נגדנו בגלל הפעולות של בן גוריון. אז למה אתה ממשיך ומצדיק פעולות התאבדות נגדנו, בכך שאתה מזכיר את הפעולות של בן גוריון כל הזמן?

haddas

New member
זה גם מה שאני לא מבינה...

ענבר- אתה קצת סותר את עצמך...

EverMan

New member
אני לא מאמין בגמול דורות

אבל אני מאמין שאפשר ללמוד מההיסטוריה ולכן אני מביא דוגמאות של בן גוריון. מבין את ההבדל ?

haddas

New member
אוקיי...

אני אישית הבנתי... אבל למה? אתה תומך בזה שהם יעשו פיגועים- ואתה פשוט מצדיק את זה ע"י מה שגם אנחנו עשינו?

EverMan

New member
אוקיי ?

מי פה אמר שאני מצדיק פיגועים ? אמרתי שזו דרך לגיטימית מבחינתם וההיסטוריה מגבה את זה. ואפשר להבין את זה. אבל זה לא מוצדק , זה מובן.

haddas

New member
אבל...

כל אחד יכול להבין אותם...אפילו אני מבינה אותם. הם רוצים מדינה. נקודה.

haddas

New member
ברור...

אבל היית להם זדמנות להקים מדינה- כמה הזדמנויות... הם לא ניצלו אותן- בעיה שלהם...

EverMan

New member
בו במידה

כלב נגיד ´ביצע צרכיו´ על השטיח פעם אחת. פעם שניה. פעם שלישית תירי בו ? או שתתני לו עוד הזדמנות ?

haddas

New member
יו...אתה יכול לשגע פילים...נשבעת

ענבר, ניו להם כל כך הרבה הזדמנויות (אם תסתכל שנים אחורה) שכבר אין להם סיכוי עכשיו- כשהימין בשלטון... ולא, אני לא אירה בכלב- אולי אמסור אותו למשפחה אחרת.

EverMan

New member
תודה ?

נתנו להם 2 הזדמנויות .. תקופת אוסלו , וברק ... נקודה. ולצערי אותם את לא יכולה להעביר למשפחה אחרת.

haddas

New member
זו לא הייתה אמורה להיות מחמאה...

ולא... אם היית חוזר ל-1947\8 היית יודע שכשהכריזו ע הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, הכריזו גם על הקמת מדינה פלשתינאית. זו הייתה ההזדמנות הכי גדולה שהם יכלו לפספס... קצת קשה לי להבין אותם.

EverMan

New member
טעות בידך חמודה

הם לא הכריזו על מדינה. נתנו להם אישור על השטחים. אף אחד לא הכריז על מדינה פלשתינאית שם. והם לא הספיקו לקבל חצי שנה וכבשו אותם מצרים וירדן ...

למעלה