שאלה..

MetallicA100

New member
שאלה..

אהלן, לא מצאתי פורום נורמאלי לשירה, וכאן זה דיי קשור למוסיקה לא?.. אם השאלה לא קשורה המנהלים מוזמנים למחוק. אני מאוד מאוד רוצה לדעת לשיר יפה, מוסיקה בכלל מרתקת אותי, ואני ממש רוצה לשיר, הבעיה היא שיש לי קול ממוצע לגמרי, וגם בגלל שכשאני שרה עם עצמי אני לא שומעת את הקול שבאמת יוצא, אין לי מושג עד כמה אני שרה גרוע\טוב. אז חשבתי ללכת לשיעורי פיתוח קול אבל תהיתי אם יש לי סיכוי לפתח קול יפה ומקצועי אם הקול שלי כרגע הוא דיי ממוצע... [אתם מוזמנים לחפור] תודה, ירדן.

eran377

New member
התשובה שלי

אם את אוהבת לשיר - אל תתני לשום דבר לעצור אותך! שיעורי פיתוח קול הם חובה לכל זמר, אבל הם לא ישנו את גוון הקול שלך אלא יפתחו את המנעד, יעזרו לך לשיר מדויק יותר, נקי יותר, לנשום נכון וכו'... אם את רוצה לשמוע את עצמך שרה - את יכולה להקליט את עצמך... אפילו בפלאפון או משהו. אבל בכל מקרה גם אם את שרה לא טוב, אם את אוהבת את זה - אל תפסיקי לשיר. ופיתוח קול כמו שאמרתי, תמיד מומלץ.

../images/Emo45.gif

הדבר החשוב ביותר הוא קול מדויק. אם הוא יפה או לא; זה כבר תכונה מולדת שאי אפשר לעשות הרבה בנידון. אבל תחשבי על כל מיני זמרים מצליחים; בלהקות, הרכבים, וכו'. הרוב לא "זמירים" (בלשון המעטה), ופעמים די ההפך - וזה לא מנע מהם כלום.

חחחחח

גם לאביב אין קול יפה... ואני שאני מעריץ + מנגן אדוק של השירים שלו יודע שהוא גאון ביצירה מוזיקלית

יפה או לא יפה

בנינו, לא זה מה שיקבע אם תשירי או לא. יש לא מעט דוגמאות של אמנים שהצליחו עם קול מכוער להחריד. ותכל'ס, יפה זה עניין של טעם. פיתוח קול, כמו שאמרו, זה חובה בכל מקרה.

Gigantic Boots

New member
תגובה

אני חושב שכל בן אדם בכלליות יכול לשיר ואפילו לשיר טוב. באמת הכי חשוב זה להקליט כל הזמן את עצמך שרה, ללמוד את הקול שלך. בסוף מה שקובע זה הבחירה של הצלילים שאת שרה לצד האקורדים. דוגמא יפה לכך היא אליוט סמית' שאין לו קול יוצא דופן וגם השליטה בקול לא טובה, אבל המלודיות שלו יפות.

dgordon

New member
בכל הכנות

אני לא חושב שלהקליט את עצמך דרך פלאפון זה רעיון כל כך טוב... איכות ההקלטה בפלאפון לא מתקרבת בכלל לקול האקוסטי האמיתי . לכן מה שאני ממליץ לך לעשות (בלי שום קשר לשיעורי פיתוח קול שהם חובה לכל מישהו שרוצה לדעת לשיר נכון), זה לשיר לקיר או פינה של שני קירות בחדר...כשאת מוציאה צליל באופן טבעי את שומעת מה שאת שרה...לעומת זאת, אם תשירי מול קיר, הקול יחזור אליך מהקיר בצורה מאוד ברורה, וככה תיהי יכולה לשמוע את כל הרעידות הקטנות, הנשימה הלא מדויקת...ובמקביל כמובן חשוב מאוד לעבוד על יציבה נכונה שתרים את הקול שלך למעלה.. גוון קול זה דבר אינדוודואלי... בדרך כלל אף אחד לא אוהב את הקול של עצמו ....זה מה יש! הרבה הצלחה!! עמית.

kgg

New member
../images/Emo45.gif

ואם אין לידך קיר את יכולה לשים את הכף יד מול האף קרוב מאוד או על האף גם כמה תישמעי יותר טוב וששומעים טוב לא מזיפים...

אפשר לקנות טייפ.

יש היום טייפים במחירים במחירים זולים (סביב ה-120 ש"ח ~). יש אחד באופיס דיפו של אולימפוס. שווה לקנות
.

peergo

New member
לא מסכים אם חלק לפחות ממה שנכתב

אני למדתי פיתוח קול בתיכון. לא שאני זמר גדול אבל יש לי מושג כלשהו... בפיתוח קול לומדים איך להוציא צליל בצורה נכונה ממיתרי הקול, וגם דיקציה, כלומר, הגיה, וגם איך לעשות את צורת הפה כך שיצא קול יותר יפה. תירגול של מיתרי ולמידה לשלוט בהם גם יכולה להגדיל מינהד. אז אם אין לבנאדם קול חזק עם נוכחות(כמו שיש לזמרים וזמרות), לא תתווסף עוצמה(וגם בזה אני לא בטוח), אבל גוון הקול יכול בהחלט להפוך לנעים עם פיתוח קול ויש אפשרות להפתר מזיופים נוראיים, כמו שאני נפתרתי. שימי לב למשל, שכששרים במקהלה תמיד עושים את צורת הפה עגולה. אני אומר, לכי על זה !!

kgg

New member
אני לומד עכשיו פיתוח קול אצל מורה

ולהפך בן אדם שמגיע לפיתוח קול אין לו קול חזק ונוחכות...בפיתוח קול לומדים גם לשיר חזק ..(זה משהו כמו לדעת ליצרוח בלי ליהות צרוד אחרי זה)

למעלה