האם מישהו מכיר את מילון הכוזרים של פאביץ´, ומסוגל לומר לי, האם הדברים של הם מחקריים או בדיות? להזכירכם מילון הכוזרים יוצא בשני חלקים, מהדורה זכרית ומהדורה נקבית, ועוסק בסיפור הכוזרים מן ההיבט הנוצרי מוסלמי והיהודי.
קראתי את הספר. ציטוט מגב הספר שאני מסכים לו: "רומן קסום ומפתיע, מזיגה מופלאה של עובדות, או עובדות-לכאורה ופנטסיה פרועה של דמיון מדהים". אחת העובדות הבודדות שהייתי מקבל כנכונה: שיש עיר בשם דוברובניק. רוב השאר - דמיוני.
ספר הכוזרי אינו מסמך היסטורי אלא בא להביא, ע"י הספור של גיור הכוזרים, תשובות לשאלות שנשאל ריה"ל ע"י היהודים. דבריו אומנם מתבססים על העובדה שהיה גיור של אנשי כוזר והיה ויכוח בין הדתות אך הוא לא אומר מה נאמר שם (אולי בגלל העובדה שהוא נכתב 400 שנים לאחר מכן). מן הסתם הנצרות והאסלם לא יתיחסו לגיור זה כי זה היה כישלון מבחינתם ואף אחד לא אוהב להודות בכשלונות....
האמן לי, אני מכיר ספר הכוזרי על חמשת חלקיו, וגם את אגדות הגיור אני מכיר (וגם אני ראיתי את הפשקווילים האוויליים בשכונת הבוכרים שטוענים שהאשכנזים הם כוזרים). כל שאלתי היא לגבי ספרו של פאביץ´, מהיכןהוא שואב את מקורותיו לספר הנוצרי והמוסלמי.