שאלה

אז רק צריך שתדעי

את דברי המשנה האחרונה של מסכת סוטה שמדברת על הדור היתום הזה "האמת תהא נעדרת" (זה כולל את הנושא שבו אנו דנים) "בית ועד יהפוך לזנות" (תשאלי את הרב שלך מה פירוש הענין - בשאיפה שהוא לא ישמיט את דברי רש"י ממסכת סנהדרין שמפרש שם ענין זה --> בית ועד=מקום שבו לומדים תורה (בימינו קוראים לזה ישיבות) - יש מן הרבנים בלי שמות שמפילים הכל על חברי הכנסת (ולא אומרים את דברי רש"י הפשוטים שהרי גם במסכת אבות בית ועד פירושו מקום ללימוד תורה (יהי ביתך בית ועד לחכמים) אין כוונתי להשמיץ א"א רק רצוני לומר שקשה בדורינו למצוא את הדרך הנכונה האמת נעדרת בגלל זה אני פונה אל הקדמונים. ש"ט

מורי ז"ל גדול הדור

נפטר ודרכו היתה שצריך לעבוד הוא בעצמו עבד בבנין תפסן-כשמאי ובנאי-כהלל בין השאר ידו היתה גם בבנין הקריה - ממנו מנוהלת מלחמת גוג ומגוג אצ"ל שלמד מספר פעמים את הש"ס הבבלי וכן הירושלמי וכן בית יוסף וכן זהר וכן עץ חיים ו8 שערים לרבינו האר"י ז"ל וכן ש"ע ועוד ועוד - את כולם למד מחכמי בבל הקדמונים והאמיתיים (התלמוד שהוא כללות התורה שבכתב הוא מבבל כידוע) ש"ט

דרך אגב

חידשת לי שהאתר הזה הוא של הקרויים חרדים אינטרנט (לפחות הלא מצונזר) לא מסתדר לי עם ההגדרה חרד (לדבר השם)

gdisrael

New member
אין לי זמן להרחיב, לכן אקצר.

בס"ד "קשיא." היכן הקשיא ? לכל היותר היית יכולת להגיע למסקנה ש - 90 % מהחרדים לא מקשיבים לדבריהם ועצתם של גדולי-הדור. בכל-אופן, מעולם לא כתבתי (לפחות לא זכור לי שכתבתי, תקן אותי אם אני טועה) שגדולי הדור אמרו לא לצאת לעבוד (בכל-אופן, כפי שתשים לב, יש הבדל בין עבודת החילוניים לדתיים, כפי שכתבה אופירה בהודעה. ספרות סת"ם, מוהל, משגיח-כשרות, דיין, טוען-רבני וכיוצ"ב). אני מניח שקיימת בעיה בעבודה במקום חילוני, אמנם על בעיה זו ניתן להתגבר, כפי שעושים רבים - ואופירה יכולה להעיד על עצמה שהיא אחת מהם.

yaakii

New member
לא מסכים לגבי מה שאמרת:

"השכלה כללית חסרה (דבר שאינו פסול כלל לאור העובדה שהמטרה העליונה היא חיי קדושה בעוה"ז!)" ישנו חכם שכותב בהערה למשנה ברורה בדיון, אני חושב, בקשר לדיני לימוד תורה, שצריך גם לעבוד..

gdisrael

New member
ההוראה לעבוד קיימת כבר במשנה באבות,

בס"ד הרבה לפני המשנה-הברורה. אמנם כפי שהסברנו, גדולי-הדור דנו עד לחוט השערה בכל השיקולים והשיכלולים שצריך לקחת בדיון הזה, וקצרה היריעה מלהכיל. בכל אופן, מדוע דווקא צטטת את המשפט "השכלה ככלית חסרה", - איך זה קשור ?

זה לא פשט.

מדובר בעניינים רוחניים. ובכלל, כל סיפור המעשה של גן-עדן והגירוש מגן-עדן וכו' זה הכל משלים לעניינים רוחניים דקים וגבוהים מאוד. אדם הראשון לא היה צריך לעבוד בחברת הייטק, הוא היה צריך לעשות עבודה רוחנית, דהיינו עבודת-ה', שהיא שומרת על האדם, שיימצא תמיד במצב הרוחני שהתורה קוראה לו "גן-עדן". דברי תורה צריכים עיון, וכבר אמרו חכמים שאין מקרא יוצא מידי פשוטו.

סתרת את דבריך

מצד אחד אמרת עניינים רוחניים ומצד שני - אין מקרא יוצא מכדי פשוטו לא משנה פשוט שאני יודע שכל מעשה בראשית הוא סודות (וטעית לגבי פירוש מילת ג"ע) המדרש אמנם אומר לעבדה=לעבוד את התורה אבל פירוש הפשט = לעבוד בגן = לעבוד (עיין בכל הפרשנים ותמצא) אם אתה "מטייל בפרד"ס" אתה אמור לדעת עיניינים אלו... סתם.. אני יודע שאתה לא

אני לא חבר בשום כת,

וצורת ההתבטאות שלך מאוד לא יפה. ולא, לא סתרתי את עצמי, כי אתה אמרת ש-"לעבדה ולשמרה" זה הכוונה לעבוד ממש, כשבעצם מדובר לא על עבודה לצורך פרנסה, אלא משהו אחר. לשם-שמיים. רוחניות. חבל שאתה נכנס לוויכוחים עם אנשים. אף אחד לא בא להתווכח אתך. פורום זה נועד לעזור אחד לשני, וללמוד אחד מהשני, ולא על-מנת להתווכח. חבל שאתה נוקט בגישה שלילית, ויורד לפסים אישיים, כשאף אחד בכלל לא התכוון לזה.

מחילה

וראיתי במו עיני אחד מן המפרשים הפשטנים הקדמונים שאומר עבודה ממש פשט=עבודה ממש בגן דרש=עבודת התורה (פרקי דרבי אליעזר) סוד=לא לרשת/עניין רוחני/לא מה שפירשת הפירוש שפירשת הזכיר לי את דברי חבר שהיה שייך לכת הזו פירוש "קבלי" שהמרחק בינו לבין דברי הזהר .... לכן אני תמהה מהיכן הוצאת את הפירוש "הכוונה לעבוד את ה' ית', ולשמור על המצב הרוחני הראוי" וכן, " שיימצא תמיד במצב הרוחני שהתורה קוראה לו "גן-עדן". " אם לא למדתי ענין זה לא הייתי מעיר וזה פשוט

מאה אחוז. לא קרה כלום. ../images/Emo140.gif

לגביי הפירושים שלי לתורה, אם תרצה אספר לך במסר. בכל מקרה, באמת הפירושים שלי הם חצי קבליים. אבל שוב, אם תרצה שארחיב, במסר...

סתם שתידע

לא כל מה שמספרים לנו שהוא קבלי - הוא קבלי אם קראת מספר/פירוש לספר שנכתב לאחר קום המדינה אני מסתפק

ממש לא. זה פירוש שלי.

כמו הרבה פירושים אחרים שאני נוהג לכתוב בקביעות, אתה יכול למצוא חלק מהם כאן, בשני הפורומים הללו, כל יום ששי...

gdisrael

New member
רש"י אמר שהכוונה לתפילה

בס"ד וכפי שאמרו לנו חז"ל "איזוהי עבודה שבלב הוי תפילה" ומדוע לא פירש רש"י ע"פ מה שנראה מהפסוק שהכוונה לעבודה כפשוטו, התברר למי שיעיין בפסוקים, יקשה, ואז יגיע לתירוץ והתירוץ הוא פירושו של רש"י. התירוץ הוא, שמה קשור האדם בעבודתו לצמחית הצמחים ? שהרי הצמחים גם יצמחו מבלי עבודת האדם. והרי אחר כך כתוב שבכלל זה בגלל שלא יורד מטר. ובשביל זה האבן עזרא פירש את האין של אדם אין לעבוד את האדמה, גם על הפסוק השני, על ואד יעלה מן הארץ להשקות את האדמה. ואפוא, מהי אותה העבודה ? עבודת התפילה. וכן גם נאמר בקריאת-שמע : "לאהבה את ה' אלוקיכם בכל לבבכם ובכל נפשם ולעבדו ונתתי מטר ארצכם בעתו יורה ומלקוש ואספת דגנך ותירשך ויצהרך וגו'" אתה יותר מדי תוקפני ולא מוכן לקבל דעות שונות, ראה איך ענית למטייל בפרדס, ובכל מקרה הבאתי לך את פירוש רש"י. ואדרבא, אמרת אין המקרא יצא מדי פשוטו ? הפשט לא יכול להיות סתור, ורש"י אמר, שבא לפרש את פשט התורה.

יכול להיות שרש"י אמר שהוא בא לפרש את פשט

התורה אבל המקורות שלו הן מדרשים.. פשט=רד"ק+ מצודות(ציון ודוד)

למעלה