שאלה

אינקה

New member
את חוק הפיאט אתה מכיר?

זה חוק שאומר שאנשים שהנוהגים בפיאט לעולם יאחזו בטענה שפיאט זה האוטו הכי טוב שיש. חוק זה ידוע גם כחוק הרנו, הסובארו ועוד, אבל לא כחוק הלאדה למשל. חוק נוסף וחשוב לא פחות הוא חוק הזקנות המאוהבות. חוק זה אומר שאישה מבוגרת ובודדה תבזבז את כל חסכונותיה על גבר שרמנטי שאוהב אותה מאוד מזה יומיים ונמצא במצוקה כלכלית פעוטה ורגעית. ידוע גם כחוק הפאם-פטאל אצל גברים מבוגרים ונגמר בדרך כלל לא טוב עבורם. אם כבר בחוקים עסקינן אז יש את חוק הנפרצים הנרדמים. לפי חוק זה כשאדם שומע קולות פריצה בלילה הוא עושה את עצמו ישן עד שמרוקנים לו את כל הדירה. כמו חוק התשלום המופרז שהבאת כל אלו חוקים שנובעים מבורות ומקדמים אותה. תמצא אותם בדרך כלל בשימוש אצל נוכלים ובורים ברמות שונות. אם ששבעת מכך אני תקווה שניתן לסגור את הדיון המיותר הזה ולעבור לחוקים מועילים יותר. המשך יום נעים.

תמיד אשמח לשמוע על חוקים מועילים

אתה מוזמן להעלות כמה על גבי הפורום. אולי סוף סוף נשמע דיברי חוכמה כאן.

gwizard

New member
זה כבר דומה לרייקי ../images/Emo13.gif

כי גם ברייקי ישנה התייחסות לכך שאסור לעשות טיפול / ללמד רייקי בחינם כי אז המטופל / תלמיד לא מעריך את מה שהוא מקבל. מספרים את הסיפור של אוסוי (מייסד רייקי) שלמד בדרך הקשה את הנושא הזה. לדעתי, המציאו את הסיפור כדי שיהיה תירוץ לקחת כסף מאנשים. מצד שני, המטפל / מורה משקיע מעצמו לא מעט אז לדעתי כן מגיעה לו תמורה כלשהיא. לאו דווקא כסף, כמובן, אבל זה וגובה התמורה נתונה לשיקול בלעדי של נותן השירות. אתה כלקוח יכול לעשות 2 דברים: לקנות או לא לקנות. לשבת ולצעוק שזה יקר בעיני זה לא רק בזוי אלא גם חסר תועלת לחלוטין.

בת דמות

New member
פסססט, רוצה אמת בשקל?

התמורה של מורה היא ההתקדמות של התלמיד וההמשכיות של שושלת הידע בנוסף לכך תלמיד תמיד רוצה בשלומו ורווחתו של המורה מתוך אהבתו הכבירה אליו, ונותן חומרית ככל שאפשר וצריך על מנת שהמורה יוכל להמשיך ללמד תוך כדי קיום מכובד, מעבר לזה לא צריך, אפשר לתת מתנה בשביל לשמח. הרי עשרות מאות או אלפי וגם מליונים מכל סוג מטבע לא ישוו לערך העצום ולתמורה ולברכה שמביא עימו מורה אמת ומורה אמת שמבקש תשלום אינו מבקש תשלום בעד הלימוד האמיתי שמתרחש - שעליו לא ניתן לשלם וגם אין למי- הוא פשוט צריך להתקיים ממשהו שאין לו ברירה אלא לעשות

gwizard

New member
לא יכול להסכים איתך יותר !

רק חבל שאנו חיים בעולם שלא תמיד מאפשר לנו את האידיליה שכרגע ציירת. אני קיבלתי סיפוק אדיר מהתלמידים שלי, אבל היו גם כאלה שלא העריכו במלואו את מה שהם קיבלו (והם נשרו לפני סיום, אגב). כל אחד מגיע להיות תלמיד מסיבותיו שלו ואם הסיבה היא לא מספיק טהורה אז מה שאמרת לא יוכל להתקיים. כנ"ל לגבי הוראה.

OriIdan

New member
אני חושב שזה בסדר לקחת כסף

שום דבר לא צריך להיות חינם. השאלה היא כמה כסף לקחת. המורה צריך להתפרנס זה מובן אז שיקח סכום מתאים ולא מוגזם. האמת שגם לקחת סכום מוגזם זו נוסחה איך לא להתפרנס ואיך להקים עליך שונאים. מה קורה לאגודה למדיטציה טרנסנדנטלית בארץ? היא כבר מזמן לא מתפרנסת ומיום ליום קמים לה יותר שונאים. עדיף שנפסיק להתעסק באגודה הזו, כך אולי נוכל להחיש את מותה. כל זה אינו אומר שלא לדבר על מדיטציה טרנסנדנטלית. לדעתי זוהי טכניקת מדיטציה מדהימה.

OriIdan

New member
למה אתה חושב שהשיטה לא טובה?

את השיטה אני מרגיש כל יום פעמיים ביום. למה שאתפכח מדבר טוב? שנתן לי כל כך הרבה בחיים? האגודה לאט לאט הפכה לגוף שאת פעולותיו איני מסוגל להבין, כאשר שאלתי לפשר הדברים התגובות שקיבלתי היו "מהרישי אדם מואר, מהרישי יודע" תגובות אלו הזכירו לי תגובות של חסידים שוטים. כל זה כמובן בלי קשר לשאלה אם מהרישי מואר או לא. אגודה שמתפקדת בצורה כזו ולא יודעת להסביר את מעשיה היא לא אגודה שאני רואה את עצמי שיך אליה. בעבר כאשר דרכי האגודה היו יותר ברורות והגיוניות, היה לי קל יותר להזדהות איתה. מה גם שבזכות האגודה למדתי את הטכניקה שעושה לי כל כך טוב, לכן רציתי בעבר להזדהות איתה אבל יש גבול לחוסר ההגיון שהדעת יכולה לסבול.

dharmax

New member
גילוי דעת

לדעתי סביר מאוד להניח אתה ממשיך בנוכלות של מוריך. אם להיות כן, אני חושב שאתה מתכנן ללמד, לקחת על זה כסף, ואתה מכין את הקרקע לכך. ואיך: ביצירה של תדמית: א. לטכניקה (שהיא טובה) ; ב. לארגון המושחת של המהרישי (שאת הטכניקה כדאי ללמוד לא אצלו... אלא אצלך...) מעניין לציין, ש"מנהיגיה" של אותה שיטה (מ"ט) אפילו לפי דבריך הם אנשים לא מוסריים, גם אחרי תרגולים רבים של כל השיטה... אז לתמוך בטכניקה בהתלהבות זה מתמיה ופרדוקסלי, אלא אם כן אתה חושב (ואני בהחלט חושב שאתה חושב כך) שמוסריות אינה קשורה להתפתחות אישית ו/או רוחנית. אז בניגוד לידי שנטידווה, אני חושב שהטכניקה עצמה גם פסולה. יש לעבודה עם מנטרות מקום משלה, מקום מכובד, אבל הוא רחוק מהמקום שנותנים לה בשיטה הטוענת שקפיצות מגוחכות באויר יביאו שלום עולמי. ברכות.

OriIdan

New member
חבל שאתה כזה ספקן

אני לא מתכוון ולא יכול ללמד מ"ט לא היום ולא בעתיד הקרוב כי לימוד מ"ט נעשה רק על ידי מורים שהוסמכו על ידי מהרישי. עוד דבר שחשוב להבהיר. המורים בארץ אינם מרוויחים את הסכום הגדול שנגבה על הלימוד. הבעיה הגדולה כאן היא שחלק גדול מהכסף הולך לאגודה הבינלאומית שהיא גם זו שקבעה את המחיר. אין לאגודה בארץ חופש פעולה וזו בעצם הבעיה. אני לא אמרתי שמנהיגי האגודה אינם מוסריים. רק אמרתי שאני מתנגד כמו כולם למחיר המוגזם. לגבי שלום עולמי, אתה יכול להתנגד אבל אני עם עובדות לא מתווכח. יש על זה עשרות מחקרים שהוכיחו את זה כך שהתנגדות שלך לא משנה דבר.

A r j u n a

New member
שלום איון טיכי וברוך הבא

אישית העדפתי את כנס העתידנים אבל גם יומניך טובים

למעלה