שאלה

בת דמות

New member
את התייחסותך? :)

אשמח לקרוא, אבל רק אם תרצי להביע, לא מתוך דחיקה לפינה או משו כזה, לא באוירה הזו ביקשתי

בת דמות

New member
לא צריך כנרת

התכוונתי להודעה שכותרתה "בהמשך לאותו החוק" או משו כזה, הגבתי לאיוון אם את באה מכזה מקום חשדני ומתגונן אולי עדיף שלא תגיבי ניסיתי להבהיר שאין לי כאן כוונת זדון, אני פשוט מחבבת ומעריכה אותך- כמו גם מתרגלים אחרים של מ"ט שיצא לי להכיר (לא בפורום. טוב, גילוי נאות, הם כולם היו עזבו לבסוף אבל אוהבים את המהרישי ומאמינים שהתרגול חזק) שאני מתעניינת בתגובתם לביקורת עניינית ועקרונית שיש לי על השיטה שלהם, שהיא גם שלך שוב- אולי עדיף שבעצם לא. לשיקולך.

הנה התייחסותי.

אני מבינה שיש לך מחויבות אמיתית לדרך אחרת, ואין לך עניין במדיטציה טרנסנדנטלית. אני מכבדת את זה. אבל אני דיברתי על אנשים שמעוניינים באמת ללמוד, וחוששים להגיע בשל המכשול הכספי. על אלה אמרתי שכדאי להם לבדוק . יש סיכוי להתגבר על מכשולים רבים. מעבר למצופה...

dharmax

New member
->

אני לימדתי לאחרונה חבר שסובל מאותם דברים תרגילי פרניאמה מסוימים, ונראה שזה עובד היטב. זו מעין הכנה אפקטיבית למדיטציה. בקרוב, אם ימשיך להתמיד, אלמדו מדיטציה. ברכות

A r j u n a

New member
שלום ויקו222

ראשית אל תתיאש כלכך מהר. לאנשים שונים יש הרגלים להפעיל שרירים שונים בפעולות אליהם הם מורגלים. אם אין לך הרגל להפעיל את קבוצות השרירים האחראיות על ישיבה בגב זקוף - זה בסדר וזה טבעי. הרגל כזה ניתן לפתח כמו גם את השרירים, זה פשוט לוקח זמן. ולא הרבה זמן. למרות כאבי הגב לא מומלץ לעבור למדיטה בתנוחת שכיבה. הסיבה לכך נעוצה בגורמים פיסיולוגיים בעיקר. גופנו בנוי כך שכאשר הוא בשכיבה - קל יותר להרדם. יש איבר שיווי משקל המצוי באוזננו שבו יש מין פלס טבעי האומר לנו איפה אנחנו ביחס לקרקע וכאשר אנחנו במצב אופקי הוא "ממליץ" למוחנו כי אנו מוכנים לשינה. סיבה נוספת נעוצה במנגנון ההכרה, אשר במיוחד במצב שכיבה, אבל גם במצב ישיבה - עשוי ובד"כ אכן פועל כך, להתחיל "להתרוצץ" מאובייקט אחד למשנהו. כאשר הגוף שוכב, ובמיוחד על הגב, זה דומה למדי לתהליך המתרחש בחלום וגופנו מגיב לכך בהרדמות. לכן המלצתי היא לנסות תנוחות שונות שיקלו על גבך עד ששרירך יתחזקו. תוכל אפילו לנסות לשבת על כסא נמוך (כסא ים) עם משענת גב. בעתיד תוכל להתקדם לישיבה על שרפרף בלא משענת ולבסוף לתרגל אחת מהתנוחות המסורתיות. באשר לadd אתיחס בנפרד. קידה, ברכה ובהצלחה

viko222

New member
תודה רבה לכם../images/Emo24.gif

המון תודה על העזרה ועל האכפתיות..עזרתם לי מאד! המון תודה
שבוע חדש ונפלא לכולכם!!!

למעלה