שאלה

טרף טרף

New member
חרדים הם לא גזע, אלא קבוצה בתוך גזע

ויש שיחלקו גם על ההגדרה הזו. בכל מקרה מי ששונא חרדים לשם השנאה כי הם חרדים, הוא לא בהרבה פחות גרוע מהם

אלוהימת

New member
השאלה היא למה אתה שונא אותם ?

אם אתה שונא את דרך ההתנהגות שלהם, אז אולי שי בניהם כאלה שמתנהגים אחרת ? למה לך להכריז שאתה שונא חרדים ? ואם אתה שונא את דרך הלבוש שלהם ...אז סתם יש לך בעיה של צרות עין, שלא מסוגל לקבל את העובדה שיש אנשים שמתייחסים ללבוש בדרך שונה משלך.... ועדיין אתה לא שונא חרדים, אלא את דרך הלבוש שלהם. ויש בניהם (אני יודע זאת כעובדה ) שמתלבשים כאחד האדם, ואפילו הציצית לא מציצה מכנף בגדיהם, להוציא את הכיפה השחורה שעל ראשם. בקיצור - להכריז על שנאה לקבוצה שלמה, שאפשר למצא בתוכה גוונים וגווני גוונים, גם אם זו לא גזענות בהגדרה, זו התייחסות סטריאוטיפית שאין לה מקום בחברה מתוקנת.

אבל

גזענות זה לא רק על רקע של גזע. גזענות זה יכול להיות על הרבה דברים, אפילו הומופוביה-שנאת בני אדם בגלל נטייתם המינית, היא סוג של גזענות, והומוסקסואלים הם לא גזע, אז איך תסביר זאת? זאת גזענות כי אני חושב שיש בזה את שני המאפיינים העיקריים הכללת החרדים ודעה קדומה. ואתה יודע מה, נגיד שזה לא ממש נכנס להגדרה של גיזענות, אבל זה עדין מעשה מגעיל.

טרף טרף

New member
אין לי ויכוח שזה דפוק לשנוא קבוצה של חרדים

אבל גזענות זה כן על גזע, אפילו לא צריך להתאמץ להסביר את זה, קרא את המילה ג-ז-ע גזענות זו אפליה עפ"י גזע, הומואים הם לא גזע, אנשים ששונאים הומואים לא שונאים את גזע ההומואים אלא הם הומופובים דפוקים שבד"כ גם גזענים כלפי גזעים שונים מהגזע שלהם אבל זה לא מחייב, יש שחורים ולבנים יהודים וערבים ששונאים הומואים - מכל הגזעים השונים, הומופוב הוא לא בהכרח גזען, יש אנשים ששונאים רק הומואים אבל לא שונאים גזעים שונים משלהם

T o K i O

New member
אכן, שינאה להומואים היא לא מתוך גזענות אלא

מתוך פחד. (על כן גם הומו-פוביה) כמו שרק דת למשל יודעת להטיל.

דת לא טוענת ... תפסיק לבלבל

הדת אומרת לא תאהב זכר מין זכר כי תואבה... הפירוש המדויק אומר, לא תאהב מי זכר כי טועה אתה בה (באהבה) מאחר והבריאה הטבעית היא גבר שאוהב נשים... אבל, כמו כל דבר בחיים, בעולם קיימים אין ספור דוגמאות לחוסר שלמות האדם והתנ"ך מפרש את אהבת הגברים כאחת מן הסטיות מאחר ומאהבה כזאת אין פרי, ומאהבה כזאת אין תגמול... לכן היא נחשבת כאהבה, אך לא אהבה שזורעת פרי ולכן עדיף שלא להתמקד בה, ולכן טועה את באהבה הזו.... והמטרה של התנ"ך לגרום להתפתחות האוכלוסיה בארץ... ואם תנסו להתעמק עוד יותר, תבינו שהתופעה קיימת כחלק מהטבע, חלק ממשהו שאלוהים בסופו של דבר כן ברא... אבל המטרה העליונה היא לפרות ולרבות, לכן היא מרתיע על ידי התנ"ך כדי שאהבת גבר לגבר ואישה לאישה לא יהפכו לנורמה..

T o K i O

New member
אי אפשר לשלוט באהבה.

אפשר רק לממש אותה. זה משנה אם יש פרי או אין? הרי לשנות את האהבה והמשיכה המינית לא תוכל. זה לא יכול להפוך לנורמה. כי זה הכל תלוי בפעילות ההורמונאלית שלך. זה תמיד היה קיים. אבל תמיד זה דוכא. זה תמיד הביא למערכות יחסים לקוייות בין גבר לאישה. אנשים לא הבינו את פשר המשיכה שלהם כי האמינו שזה בלתי אפשרי וסילקו את המחשב מראשם. גורלם היה מר. לחיות עם אישה שאין אתה כלל נמשך אליה ואיך משהו שיחזק את האהבה בינכם. ניחא זה היה פסיכולוגי אז היה בסיס כלשהו לטענה שלך. הומוסקסואליות זה כמו צבע עניים. לרוב יש צבע עניים חום-שחור. וה"סוטים" הם בעלי צבע עניים כחול. אתה אפילו לא קולט את החוצפה לבוא ולהפגין בפני אנשים שלא יעשו X רק בגלל שאתה מאמין ב-Y.

אלוהימת

New member
כמו שכבר כתבתי,

גם התייחסות סטריאוטיפית שהיא לא על רקע גזעי פסולה לא פחות. התייחסות כזאת עושה בעצם דבר דומה - היא מכלילה קבוצה של אנשים בגלל תכונה אחת שלהם, והופכת אותם ליחידה אחת גם בכל התכונות האחרות (רק שהתכונה הזאת היא לא הגזע, אלא משהו אחר). כך זה גם עם שנאת החרדים - יש להם ודאי הרבה מהמשותף, ועדיין יש גם הרבה מהמפריד. ולכן אין מקום ליחס לכולם במידה שווה בטלנות, רדיפת בצע או כל תכונה אחרת. מה שכן, בגלל ההנהגה שלהם שהופכת דרך התנהגות לערך - כמו השתמטות משירות צבאי, יש מקום להכללה במקרה הזה, כי הם שבחרו בהכללה הזאת ומתייצבים מאחוריה ! ואפילו אז יש לשער שנגרם עוול למיעוט קטן מאוד של חרדים שבכל זאת משרת בצבא. כמובן שגם אז ראוי לסייג ואם יש תחושות של שנאה לתעל אותן לכיווון ההתנהגות, כלומר ההשתמטות מהצבא של כל (או כמעט כל) החרדים, ולא שנאה לחרדים בגלל שהם חרדים. במלים פשוטות - אני מתעב את העובדה שהחברה החרדית ככזו בחרה להשתמט משירות צבאי. אני מתעב לא פחות את הצביעות שמתלווה לכך, ולבטלנות שמצטרפת לעניין. ובכל זאת, אני לא שונא חרדים.

T o K i O

New member
שונא את מי ששונא אותי.

כן משפט של פרחה בשין "קיץ 2007", "הייתי פה.." וכאלה. אני אשאל אותך שאלה.. האם אנחנו שונאים טרוריסטים בגלל שאנחנו גזענים? נכון, לא מתאים לך שיהרגו מישהו קרוב אלייך רק בגלל שמישהו אחר מאמין שזה בסדר, וזה למען הקודש..? אני שונא את מי שמושך לי בחולצה, ואני שונא אנשים שאומרים לי "שלא תחשוב על זה אפילו, כי לפי האמונה שלי אסור לך X..". אני לא משווה כמובן את חומרת המעשים של הטרוריסטים לזו של החרידים. (הם (עדיין) לא רצחו אף אחד..) הכוונה היא רק להסביר את העיקרון של השינאה שנובעת מהעצבים, "מי אתה שתחליט בשבילי?!!" "מי אתה שתגיד לי עם מי להתחתן?" "מי אתה שאני יעבוד בשבילך ובשביל הילדים שלך"? "אני ממן אותך, ולך יש עוד על מה להטיף?". "למה שאני אקריב את החיים שלי למען המדינה רק בגלל שאתה מאמין שיותר טוב שתשמור על התחת שלך בישיבה?, כי אתה מאמין שזה לטובתי?, ועוד מאיים עלי שלא לפקפק?" אפשר להמשיך ככה עוד הרבה..אפשר ממש לפתוח אשכול שלם של " למה מי אתם ש..." ו "למה מה קרה ש...". אז רק שזה יראה טוב מבחינה לוגית אומר לך, אני שונא חרידים מטיפים. אני שונא דתיים שחושבים שלכבד את דתם זה להאמין בה. שונא את אלה שמגנים את החוק, שוברים אותו, מאיימים עליו והחוק מלטף אותם. למרות שפשוט אפשר לומר אני שונא חרידים וכבר יבינו אותך, כי כל מה שבדרך כלל בחברה החילונית "אנטי" זה תכונות בסיסיות אצלם. ליל"ט.

T o K i O

New member
סליחה טעות שלי...

"ועוד מאיים עלי שלא לפקפק?" הם לא מאיימים, הם ממליצים.

NimrodOZz

New member
לא.

על מנת להיות גזען עליך לשנוא אדם בשל תכונת אישיות התלויה במוצאו הגנטי. מאחר וחרדיות" היא תפיסת עולם רוחנית-אמונית וכל אדם יכול להשתייך אליה, הרי ששנאת חרדים איננה גזענות.

למעלה