שאלה?

EverMan

New member
טרור זה דבר יחסי

מה שאתה רואה כטרור , הם רואים כמאבק לגטימי. מה שהם רואים כטרור , אתה רואה כצדק או כפעולה מוצדקת של חייל. אתה מדבר בשפה אחרת מהם , ואתה חושב בצורה אחרת מהם. אז עד שלא תנסה להבין את הראש של ה"יריב" או ה"שותף" יהיה לך מאוד קשה להצדיק או להאשים אותו.

EverMan

New member
תגובה מאוד בוגרת

אני חייב לציין שזו הפגנת בגרות מעולה ... בכל מקרה, מדוע זה "טמטום" ? אתה צריך להבין את מי שאתה מדבר איתו או נלחם איתו , אם זה בשביל לנצח ואם זה בשביל לזכות בדיון ...

metal_slug

New member
מה נעשה, שאתה לא מבין כשמדברים

אתך בצורה מתורבתת, אז אני נוקט באמצעים קיצוניים. כשאתה נלחם מול מישהו, אתה לא חושב *למה* הוא נלחם נגדך, אתה חושב *איך* אתה מפגיש אותו עם הבורא שלו. אתה לא מתחיל לחשוב איזה דחף פסיכולוגי\אנטרופולוגי\תיאולוגי שולח אותו נגדך, אתה חושב על הרובה\רימון\מטען c4 שיש לו בידיים. אתה לא מתחיל לחשוב על בעיות כלכליות, על בעיות פוליטיות, על בעיות אימפוטנציה שיש לו, אתה חושב על זה שאותו חתיכת חרא אולי נשלח לפוצץ את התחת שלך באיזה מועדון. ואני, אני לא מתכוון לעשות ניתוחים פסיכולוגיים למתאבדים. מי שרוצה לפוצץ אותי, לא מגיעה לו הפריווילגיה של התייחסות הוגנת. ושוב : הבנה של טרור, היא נתינת לגיטימציה לטרור. ומי שנותן לגיטימציה לטרור, הוא, מה נעשה, מטומטם (אני לא ממש מכוון את זה למישהו מסויים, אז אל תעלבו בבקשה. לא יותר מהבעת דעה...).

EverMan

New member
זה כן מובן

כי אתה יכול למנוע מאותו בן אדם להחזיק מלחתחילה את הרובה\רימון\מטען c4. אתה יכול לדבר איתו ולהגיע איתו להבנה ועל ידי כך למנוע ממנו להתפוצץ במועדון. אתה יכול לתת לו את הזכויות האלמנטריות שאתה תתן לכל בן אדם ואז אולי הוא לא ירצה להתפוצץ אצלך.

.המוסד

New member
אתה יכול לדבר איתו

לפעמים כואב לי על ענבר, חייהם של הערבים בשטחים היו טובים עשרת מונים מונים מחייהם תחת שלטון מצרים וירדן, אז מה? הצמיחה בשטחים הייתה 10 אחוז לפני מלחמת אוסלו אז מה? האם זה לא נקרא זכות אלמנטרית?

m y s e l f

New member
דילמה:

פקודה לא חוקית. אתה מבצע - אתה הולך לבית כלא. אתה לא מבצע - אתה הולך לבית כלא צבאי. מבצע או לא מבצע?

CANDY MAN

New member
אל תלכלך... בבקשה ממך.

תאמין לי שהרמטכ"ל עצמו ישלח את המפקד שנתן לך את הפקודה הלא חוקית לכלא!! גם כשאתה לובש מדים צריך לדעת איך להשאר בן אדם ואם יש מישהו שאינו יודע להשתלט על עצמו כשנותנים לו רובה ביד אז שיילך להיות ג´ובניק. בכל מקרה רק חסר לנו שחיילים משוגעים יתחילו לחסל ילדים קטנים וחפים מפשע ברחבי עזה. אז ממש נהפוך להיות פלשתינאים אמיתיים.

Vendetta

New member
ואני אשאל אותך:

מי צריך את תל-אביב? או את ירושלים, או את חיפה? למה זה טוב? לא שזה עוזר לנו בצורה כלשהי.

.המוסד

New member
אסכם את הבורות של ענבר במשפט אחד

"עז ועוד עז, דונם ועוד דונם" של המתנחלים של טרום המדינה

Vendetta

New member
בהחלט, גם אני נדהמתי קלות

כשראיתי שמעוותים לגמרי את כל הישגי המתיישבים, שכל מטרתם היתה להמשיך את ההתיישבות כמה שיותר.

EverMan

New member
לא היו מתנחלים לפני המדינה

כי זה שטח שלא היה שייך לאף אחד , וההשוואה לא נכונה. כי זה כמו שהיום יבואו אנשים ויתיישבו באי לא מיושב באמצע האוקיינוס האטלנטי, זה מקובל. זאת לא התנחלות. לעומת זאת , אם הם באים לאי מיושב, ותופסים נקודות אסטרטגיות , ואז קוראים לצבא שלהם מהארץ שלהם שיגן עליהם שם, וכל זה בשביל תפיסת שטח שלא שלהם , זה לא נכון.

Vendetta

New member
ערבים היו גם בזמני טרום-המדינה

והאימפריה העותמאנית לא שלטה בא"י? ולבריטים לא היה מנדט כאן? דחילאק... לפחות תדע היסטוריה.

EverMan

New member
מה הקשר לידע שלי בהיסטוריה ?

מישהו אמר שהם לא היו פה ?

Vendetta

New member
תראה מה כתבת בתגובתך למעלה:

"זה לא היה שטח של אף-אחד" - למרות שהערבים היו כאן, העותמאנים, והאנגלים.

EverMan

New member
אתה מדבר על תקופות שונות

בתקופה שהבריטים היו פה , והם היו בתהליכי עזיבה (במשך שנתיים) , כל אחד היה יכול להתיישב בכל מקום שהוא חפץ. כי השטח לא היה שייך עדיין לאף אחד. השטח לא היה שייך למדינה כלשהי , כי אם בכל הכיבושים שהיו פה הם היו קוליאניסטים או אימפריאליסטים. הם לא היו חלק ממדינה כלשהי כי אם חלק מהתפשטות אימפריה כלשהי. שהיא הוכרזה כמדינה עצמאית - אז , השטחים היו שייכים למישהו ולא רק תחת השפעה מדינית שלו.

Vendetta

New member
כמה שטויות בהודעה אחת

בוא אפיל אותך במשחקך שלך: אתה טוען שכל אחד היה יכול להתיישב כאן, מכיוון שהשטח לא היה שייך לאף-אחד (למרות שאין הדבר נכון). אם כן, גם יש"ע (לפי הגדרתך) אינו שייך לאף- אחד, ואינו שטח של ישראל. לכן זכותם של המתנחלים להתיישב שם, מכיוון והשטח לא שייך לאף-אחד (כלשונך). הפלתי אותך במשחקך שלך, עכשיו - או שתחזור בך - ותוכיח שלמתנחלים יש כל זכות שבעולם לגור היכן שהם. או שתמשיך בטיעונך - וגם תוכיח שלמתנחלים יש כל זכות שבעולם לגור היכן שהם. עכ"פ, ראיתי כמה שטויות ועיוותים היסטוריים נוספים, ולמרות שכבר מחצתי את טיעוניך - מן הדין שאתקנם: א"י היתה חלק מהאימפריה העותמאנית לכל דבר, היא אפילו סופחה לתחומיה. אם כן, החלוצים שהגיעו לכאן היו מתנחלים לכל דבר, הם באו והתיישבו באדמה שלכאורה לא שלהם, והתחילו בהתיישבות ובהתפתחות. לבריטים אומנם היה רק מנדט כאן, אך מנדט פירושו ייפוי-כוח - ולכן היתה להם סמכות ריבונית מלאה כאן. בנוסף לכך, הבריטים שלטו כאן כ-30 שנה, ולכן ב-28 השנים שאינם היו בעזיבה - יהודים לא יכלו להגיע לכאן בצורה חוקית, אך בכל זאת הם הגיעו לכאן - ולכן היו מתנחלים לכל דבר.

EverMan

New member
וונדטה

אני שמח מאוד שאתה מרגיש שאתה משחק עימי שח. אבל אתה בסה"כ הזזת חייל , אפילו לא הורדת לי פיון. יש"ע כיום כן שייכת לעם כלשהו - לפלשתינאים. זה לא שטח הפקר(פיון אחד שלך ירד). א"י סופחה לאימפריה העותומנית והיא הייתה חלק ממנה , אבל היא הייתה שטח כיבוש ולא חלק אינטגרלי ממנה(עוד פיון). הבריטים היו פה עם צבא ועם כוח לעשות כל מה שנפשם חפצה בה, זה מספיק כוח. מדיניות ה´העפלה´ הייתה בניגוד לספרים הלבנים אבל היא לא סתרה התיישבות אלא רק עליה לארץ , יש הבדל פה , אף אחד לא אמר להם אתה לא תגור פה או במקום אחר , היא פשוט אמרה אתה לא עולה , אבל בסופו של דבר , אם מישהו כבר פה ... השטח עצמו היה תחת שלטון בריטי , אבל השטח בתור שטח להתיישבות לא היה שייך לאף אחד ואף אחד לא דרש בעלות עליו , הבריטים לא דרשו להתיישב בארץ ופה בא ההבדל המהותי.(שח). לסיכום , בבקשה , אל תמהר להשוויץ ולהתגרות במשפטים כמו : מחצתי את טיעוניך , כי אני מסוגל להודות בטעות , אך לא הייתה פה ולו טעות אחת. טוב .. ניחא ולסיכום - (שח-מט!)

Vendetta

New member
אתה רחוק משח-מט ידידי,

יש"ע אינה שייכת לעם הפלשתיני, די בכך שאתה טוען שהיא לא שייכת לנו (למרות שכבשנו אותה ויש שם ריבונות שלנו) - אתה עוד טוען שהיא שייכת לפלשתינים? אם כן - שיקימו מדינה, מדוע הם זקוקים לאישורנו? א"י נכבשה ע"י העותמאנים וסופחה אל האימפריה שלהם. מכל הבחינות באשר הן - היא היוותה חלק מלא מהאימפריה ושטחה. נ"ב: אתה בעצמך התווכחת איתי על כך שיש"ע אינם שלנו, מכיוון ולא סיפחנו אותם. אז כשמדינה כן מספחת שטח, אתה עדיין מתווכח וטוען שהשטח הזה לא שלה? הטיעון הכי פתאטי ששמעתי בחיי, מה הדבר הבא? תטען שרמת- הגולן לא חלק מישראל? איסור עלייה נועד למנוע התיישבות. המשחקים המטופשים שלך עם הסמנטיקה מגוחכים, הרי מה הבריטים ניסו למנוע חוץ מעלייה והתיישבות של היהודים בא"י? תעשה טובה - תביא טיעונים נורמלים, ולא בריחות מוזרות ע"י משחקי מילים וסמנטיקה טיפשית. לסיכום ניתן לומר שאין לך שום הוכחות ועובדות כנגד טיעוניי, ובגלל שנגמרו לך הטיעונים - התחלת להתחמק בצורה מגוחכת במיוחד. מחכה לתגובה הבאה שלך, בתקווה שתהיה רצינית.

למעלה