שאלה -

Ofra m

New member
שאלה -

היו לי בעבר יחסים לא טובים עם הבוסית שלי, שיניתי המון בהתנהגות שלי וזה קצת עזר למשל לא הייתי עונה לה בפורום , הייתי מתאפקת, יש לציין שהיא עשתה לי המון רע בעבר אבל באיזשהו שלה החלטתי שזה גובה ממני מחיר בריאותי רב ואז החלטתי שהדבר הזה לא ינהל אותי,והיא מצידה מאוד שמחה שהנה יש לה פתאום שקט ממני, אני מסכימה עימה על כל שטות שלה על כל הערה ואז היא אמרה לי כל הזמן איזה שינוי נפלא עשיתי, אך יש פעמים רבות שאני מרגישה שאני לא יכולה יותר לשתוק ואז מגיעה ההתפרצות וזה דבר שחוזר על עצמו מזנ שנתיים, תקופה של כמה חודשים שקט ופתאום פיצוץ, מילא אם היתה מעירה לי לבד אבל כאשר היא מעירה לי לפני אנשים בעבודה אני מייד נעשית הר געש ואני לא זוכרת מה אני עונה לה מרוב עצבים רק אני יודעת שאלו דברים מאוד קולעים ונכונים אך ברור לי ששוב אני מגיעה איתה לנקודת ההתחלה.....וזה מתיש אותי כבר מה עליי לעשות?

isaacm

New member
יש הרבה דברים שעלייך לעשות, זה ברור

עלייך לאכול, עלייך לישון, עלייך לבלות. שכחתי משהו? לא נורא - הרי את יודעת בדיוק מה עלייך לעשות
יש איזה תרגיל שמישהי פעם לימדה אותי - מִמִזמַן
כשמישהו גורם לך לאבד את העשתונות, בצורה שגרתית שחוזרת על עצמה, אחד הכלים האפשריים הוא שימוש מכוון בדמיון. קחי לדוגמא את הבוסית שלך. סתם לדוגמא. מה היה קורה אם היא הייתה נכנסת למשרד בתלבושת של ליצן? מה היה קורה אם התלבושת של הליצן הייתה קטנה עליה בשתי מידות? איך היא הייתה נראית אם היו על התלבושת כתמים של ביצים, וסתם לכלוך? ובכן - מקווה שהצחקתי אותך . . .
אם כן - כל שנשאר לך זה בכל פעם שהיא עושה לך את זה (ובכלל לא משנה, לא לך ולא לי מה זה) תדמייני אותה כך. אני מניח שהיא מאוד תתלהב מהשינוי שיחול בך. ואת, אל תתני להצלחה לקלקל אותך. שימשיך לך בנפלא איציק

Ofra m

New member
תודה על התייחסותך לנושא ,

רוצה לומר לך שניסיתי את השיטה אך ברגע של כעס ברגע שכל המנורות האדומות עולות לי בראש אני לא יכולה להפעיל כלום בדמיון חוץ ממה שישר יוצא לי לומר, ועל זה אני צריכה להתאמן, תודה יום נפלא עופרה.

bridges

New member
יש לך כבר הצלחה... תרחיבי אותה...

דבר ראשון את כבר יודעת שהשינוי יכול לבוא ממך (כי הרי אותה לא תשני) ויש לך כבר תוצאות בשטח. אד אני רוצה שתדעי שעשית צעד אמיץ שהרבה אנשים אחרים לא עושים. ועכשיו כנראה הזמן לעשות את הצעד השני. האם את רואה שבזמן אותו פיצוץ את נכנסת לסוג של אוטומט? את אפילו לא זוכרת מה אמרת לה. יש לי מספר שאלות שאולי יבהירו לך את העניין: אם היית איתה לבד בחדר איך היית מגיבה? במה זה היה שונה ואיך זה היה משפיע עלייך אחרת? האם פיצוץ הזה קורה בשל אותה הערה ספציפית או בשל אנרגיה שאת צוברת במשך כל החודשים של "שקט"? מה האנשים האחרים במשרד חושבים עלייך כשהבוסית מעירה לך? מה הם חושבים עלייך כשאת מתפרצת? רונן

Ofra m

New member
תודה על התיחסותך, ואנסה לענות כאן על שאלותיך

אם הייתי לבד איתה בחדר הייתי אומרת לה שזה לא במקום ואין שום קשר למה שהיא אמרה, זאת אומרת הדברים היו נאמרים בשקט, אך אולי בטון אסרטיבי. לא חושבת שזו אנרגיה שהתבשלה כי אין אצלי כאלו ואני לא מוכנה לשמור על אנרגיה איכסית בגוף. מה שאני חושבת שהאנשים חושבים עליי זה שהם פשוט נהנים, ומה שהם חושבים שאני מתפרצת זה גם שהם נהנים שיש ריב ומהצגה לכולם זה מה שהם חושבים.

bridges

New member
אז...

אנחנו רואים שיש לך דרך לפתור את העניינים בצורה עניינית שכנראה הייתה מאפשרת לך הרבה פחות תסכול. השאלה היא איך להגיע לאותה דרך כשאתן בפומבי. ודבר נוסף שאני שומע (או קורא) זה שאם אני נמצא עכשיו במשרד שלך אני רואה סוג של הצגה מהנה (אולי אפילו קצת מבדחת?). מה גורם לי להנות מהחלק הראשון של הדיאלוג? (כשהבוסית מעירה לך) ומה גורם לי להנות מהחלק השני של הדיאלוג? (כשאת מתפרצת)

Ofra m

New member
חושבת

באמת איך להגיע לאותה הדרך שאנו בפומבי, ושנית מהחלק הראשון אתה תהנה,אולי, מכך שהיא אמרה אולי דברים שאתה לא העזת לומר ועכשיו יש מישהו שמכניס לי, חושבת שזו הנאה כזו של סוג של רוע, וההחלק השני לראות אקשן "דם" אנ/שים אוהבים לראות ריב - בדוק.

bridges

New member
מעניין...

כלומר אם אני אסכם את זה אחרת: אני לא אעז להעיר לך לגבי משהו שעשית. לכן אני אשמח שבוסית שלך תעיר לך. אז דבר ראשון שאני מבין זה שהערה של הבוסית היא כנראה נכונה. דבר שני שאני מבין זה שהאנשים אחרים במשרד לא מעיזים להעיר לך על זה. עכשיו השאלה: ואם האנשים האחרים במשרד כן היו מעירים לך על אותו דבר, מה היה קורה? האם יכול להיות שהבוסית בכלל לא היתה צריכה להעיר לך? אני צריך לצאת עכשיו ורק מחר בבוקר אחזור לגלוש בפורום, אז אני מתנצל מראש על כך שאני לא אוכל להמשיך. זו שיחה מאוד מעניינת ומעוררת מחשבה. רונן

Ofra m

New member
במקרה הספציפי שקרה עתה

לאף אחד לא היתה הזכות להעיר לי, לפי דעתי, זה היה יום שכולם עבדו ואני הייתי ביום חופש שתוכנן מראש ופשוט הבוסית זרקה לי באוירשאין לי זכות דיבור לגבי כמה עבודה שיש היות והייתי באותו יום בחופש, זאת אומרת עקיצה כזו של קנאה, את היית בחופש כולם עבדו ועכשיו אין לך זכות דיבור .....שנית הבוסית הזו היא טיפוס אף אחד במשרד לא סובל אותה וכולם מרכלים עליה שהיא פשוט מלאה באנרגיות לחץ ושלילית כל הזמן, אך מצד שנ יכול להיות שאתה צודק שאתה אומר שאנשים לא מעירים לי כי לטעמי אין להם מקום בכלל להעיר שנית לא חושבת שיש להם על מה היות ואני מאוד ביקורתיתי כלפי עצמי ושלישית יכול להיות שאם מישהו פעם העיר לי אז הוא "חטף" ממני לכן אולי הוא שמח שיש מישהו אחר שמרשה לעצמו להעיר לי, יכול להיות אבל כשאני מסתכלת על זה כך זה ממש אבל ממש לא נעים לי, מה עושים?

sigim2

New member
היי מה שלומך

עצות של אנשים לא יעזרו לך באמת ! מה שכן יעזור לך זה לבדוק את ההתנהלות שלך במקרה זה וביכלל בחייך . לבדוק מה את מרוויחה ממקרים אלו ומה את מפסידה , לבדוק אופציות שונות לשיפור המצב הזה וביכלל לבדוק את קו המחשבה שלך וכו' אשמח לשוחח איתך בפגישת אימון אישית ללא תשלום צרי קשר
בברכת אהבה ושמחה סיגלית מור מאמנת מוסמכת אישית לחיים להפוך את ההווה הרצוי לעתיד מצוי 0507877290

bridges

New member
מה שם לא נעים?

המקום להסתכל עליו זה בדיוק חוסר הנעימות. תפרטי את חוסר הנעימות, תסבירי מה לא נעים לך. תסתכלי על זה מתוך מה המחיר. לדוגמא: כשלא נעים אז את משלמת בנעימות (סתם נתתי דוגמא טריביאלית). ד"א המחירים שם הרבה יותר כבדים מ"רק" חוסר נעימות. אני גם מזמין אותך להסתכל על החיים שלך מחוץ לעבודה (משפחה, חברים וכו'). האם גם שם אנשים לפוחדים לוהעיר לך? אם כן, אז מה המחירים שאת משלמת מולם. אם תעשי את זה באומץ ובישירות הפתרון שלך נמצא שם. "השעה הכי שחורה ביום היא בדיוק לפני הזריחה"

Ofra m

New member
מצטערת לא הבנתי את השאלה

מה זאת אומרת מה המחיר שאני משלמת מולם? לא מבינה את הכטטנה אתה יכול לתת לי דוגמא? כי באמת אין לי בעיה להיות כנה ורוצה לעקור את הבעיה מהשורש.

Ofra m

New member
אולי ...

המחיר שאני משלמת זה שאנשים לא רוצים להיות בסביבתי, אולי מתרחקים ואומרים מה אני צריך להכניס את הראש שלי איתה? אולי המחיר הוא חוסר כנות מצידם אליי, משחקים אותה איתי? צבועים? זה המחיר? אז מה אני צריכה לעשות? למה הם כך איתי? מה אני עושה לא בסדר? אהההההה הבנתי הם לא רוצים שהפתיל שלי ייצא עליהם כמו על המנהלת? אבל איך יוצאים מהפתיל הזה? זה מה ששאלתי בתחילה, אני מנסה להיות בסדר בסדר בסדר ואז יוצא הכל..........אוףףף קשה.

bridges

New member
אין כאן להיות בסדר או לא בסדר

אני מאמין שאת בדרך ליציאה מההתנהגות הזאת שלא מועילה לך. כמובן שזה ידרוש המון תרגול, משום שכל מה שאנחנו עושים עכשיו יומיים שלושה תצטרכי לעשות באותו רגע שבו את עומדת להתפרץ. אם תתרגלי את זה הרבה זה יעבוד במירב המקרים (לי זה עובד). דרך אגב זה היתרון של שיחת אימון אמיתית. שכל מה שאנחנו עושים פה במספר ימים ניתן לעשות תוך פחות משעה. בכל אופן אנחנו נמשיך: מה שאמרת זה נכון, אבל זה יועיל להמשך אם תתארי את המחירים כמחירים, כלומר במה את משלמת: לדוגמא: במקום "אנשים לא רוצים להיות בסביבתי", "אני משלמת בקרבה לאנשים". במקום "אנשים צבועים איתי", "אני משלמת בכנות של האנשים אליי". וכו' בנוסף אני מזמין אותך להסתכל על רווחים שיש לך. יכול להיות שאילו רווחים זדוניים אבל הם עדיין רווחים. אני יכול לתת לך דוגמאות אבל אני מאמין שזה עדיף שתמצאי אותם לבדך (כמו שמצאת את המחירים). כמו כן זה יעבוד אם תרשמי את המחירים והרווחים על דף אחד מול השני. רונן

Ofra m

New member
או קיי

המחירים: א. חוסר כנות מצד אנשים. ב. חוסר קרבה ג. רתיעה. הרווחים: א. מראה שאני לא פריירית, שאי אפשר לעבוד עליי ב. מראה ביטחון ג. כבוד? משום מה שכתבתי את הרווחים הם ניראים לי שהם טיפשיים.....

bridges

New member
זה לא טיפשי בכלל

אם זה היה טיפשי אנשים לא היו מוכנים לשלם כל כך הרבה בשביל הרווחים האלה. יש אנשים שמשלמים בדברים הכי חשובים להם רק בשביל הרווחים ה"טיפשיים" האלה. יש אנשים שמוכנים למות עבור הרווחים האלה. אני מזמין אותך להעמיק עוד ברווחים ובמחירים, יש שם רווחים ומחירים הרבה יותר גדולים (דוגמא לרווח גדול זה להצדיק את עצמי, להיות צודק). בקיצור כשאת זוכה ברווחים את משלמת את המחירים הכבדים. אי אפשר לחשוש כל הזמן שעובדים עלייך ולצפות שאנשים יהיו קרובים אלייך. אי אפשר לשמור על הכבוד ולצפות שאנשים יהיו כנים איתך. כדי להפוך את המחיר לרווח, להיות בקרבה עם אנשים, שאנשים יהיו כנים איתך וכו', את צריכה לוותר על הרווחים. ועכשיו זה הזמן לגשת למגרש ולתרגל. איך את יכולה לתרגל את זה בזמן אמת?

Ofra m

New member
חשבתי אולי התרגול הוא

לספור עד 10, ברוב המקרים זה לא עבד אצלי, לנשום עמוק - גם לא, אני יודעת שאני צריכה למצוא משהו בכיוון של הבנה וידיעה שזה לא עושה אותי פריירית שאני לא עונה שאני יותר חכמה, שאני יותר אצילית, להכניס לראש שלי שברגע שאני לא עונה היתרון הענק הוא אצלי כי הצד השני ירגיש עם עצמו לא נוח? אני בכיוון?

bridges

New member
בהחלט בכיוון

מה שאני מציע זה משהו שאולי ידליק את כל נורות האזהרה שלך. אבל אני מאמין שזה יעבוד: להתנצל לאחר המעשה. כלומר לא הצלחת לעצור את עצמך והתפרצת, אז דבר ראשון תנתחי את זה לאחר המעשה כמו שניתחנו את זה כרגע. דבר שני להתנצל באופן אמיתי על ההתפרצות לאדם שנפגע, אם התפרצת בפומבי גם להתנצל בפומבי. מנסיוני האישי, חוסר הנעימות על הצורך להתנצל גרם אצלי להפסקה מוחלטת של ההתפרצויות. האם זה תרגול שאת יכולה לקחת על עצמך?

למעלה