שאלה

שמש27

New member
פשוט מאד - קורס חובלים !

יש לך מזל שמפקד חיל-הים לא מסתובב כאן בפורום כי אם הוא היה קורא את ההודעה שלך, הוא היה קופץ משמחה, ולא יורד ממך... בקיצור, חיל-הים מחפש ומצ´פר בענק עתודאים שאחרי הלימודים יתנדבו לקורס חובלים, במטרה להציב אותם כמפקדים-מהנדסים בספינות ובצוללות. כידוע לך, יש מספר "מגמות" בתוך קורס החובלים: מכונות, אלקטרוניקה וכו´. אז התואר האקדמי (וכמובן שהם מעדיפים בוקרי הנדסות ומדעים) מחליף את החלק הזה בקורס, הקורס מתקצר - ואיתו גם הדרך לתהילה. פגשתי עתודאי כזה, שסיים ה. מכונות בטכניון והלך לקורס חובלים מאהבה לים. הוא שירת בים כשנתיים, ואחר כך ישר הקפיצו אותו בדרגות (ובמשכורת...) וכיום הוא מהנדס פיתוח בחיל, כשילוב מושלם של איש אקדמיה (תיאוריה) וקצין קרבי (מעשי). בהצלחה, כריש !

yossi c

New member
שמש, כמה שאלות אליך...

שלום שמש, שנה שעברה,בכיתה יב´ התקבלתי לקורס חובלים (כבר עברתי גיבוש), והיום אני עתודאי שנה א´ למדעי-המחשב. גם לי אמרו בחיל הים (לפני שבחרתי מה ללמוד) את מה שכתבת, שאני יכול לא ישר להתחיל את הקורס, אלא לצאת ללימודי עתודה אקדמאית וכשאסיים, אם ארצה, אוכל להתנדב לקורס. שאלתי היא האם מדעי-המחשב הוא תואר שניתן לבצע איתו את המסלול הנ"ל? כמו-כן, לאחר תקופת השירות בים, האם ניתן להשתבץ בפיתוח תוכנה בחיל הים? ובכלל, אם תוכל לספק לי עוד קצת פרטים על מסלול זה. תודה מראש, יוסי.

שלום יוסי, צריך עזרה

התקבלתי למדעיה מחשב מורחב ו למדעי המחשב+מתמטיקה. אני כבר אחרי י"ב פשוט אני לומד בישיבה, אז כבר קיבלתי תשובה מהאוניבריסטה שהתקבלתי. מה אתה ממליץ יותר ? אתה יכול לפרק לי את הנושאים שלומדים במדעי המחשב מורחב,בבקשה ואיזה ראש צריך כדי להצליח...

yossi c

New member
מד´-המחשב מורחב VSמד´-המחשב+מתמטיקה

שלום טרינום, אני אענה לך לפי מה שאני יודע מהיכן שאני לומד, אוני´ ברי-אילן. אז ככה.. בקשר ל-"איזה ראש צריך.." : גם למדעי-המחשב וגם למתמטיקה נדרש אותו סוג של חשיבה (אנליטית), ולכן אם אכן יש לך "ראש"/פוטנציאל לזה , הוא וודאי יתאים לשניהם. מבחינת תכנים, במחשבים-מתמטיקה דו-חוגי לומדים את קורסי החובה העיקריים של מחשבים מורחב ושל מתמטיקה מורחב (ידע די מקיף לדעתי בכל אחד) אבל המילכוד פה מתבטא בשעות בחירה. מי שלומד מחשבים מורחב יקבל יותר קורסי בחירה בשנה ג´ שהם ,לדעתי, החלק החשוב של התואר כי זה החלק שיוצא לך ללמוד נושאים שאתה אוהב ו/או ללמוד נושאים שלא נכללים בקורסי החובה אבל עדיין טוב שיהיה ידע בהם. אבל אם אתה בכל זאת אוהב את שני הנושאים באופן שווה, אזי המסלול המשולב יתאים לך מאוד. מבחינת ביקוש בשוק - שניהם אותו דבר. היום כשבוגר תואר ראשון בא להתקבל למקום עבודה (ולא משנה אם הוא בוגר מחשבים מורחב או מחשבים-מתמ´ דו-חוגי) מסתכלים על: 1)ממוצע ציונים- שלפיו יקבע אם המועמד מוזמן לראיון בכלל (למרות שיש מקומות שמייחסים לכך פחות חשיבות) 2)ידע ונסיון- לאחר שהוחלט להזמין מועמד לראיון, רוצים לבדוק מה הוא יודע ואם יש לו מה שהם צריכים, וכדי לבדוק זאת שואלים בראיון שאלות מקצועיות במחשבים(יש גם מקומות, לדוגמא חברת Amdocs, שעושים למועמדים ממש מבחנים בכתב..). לכן השיקול "מה יותר נחשב מבינהם?" בהחלטתך, אמור להיות זניח ביותר (מה גם שעד שתצא לאזרחות אחרי העתודה, סביר להניח שיהיה לך תואר שני במחשבים ואז ממש לא משנה אם למדת בתואר הראשון מורחב או דו-חוגי..). לסיכום, המלצתי לך היא לבחור מבינהם את מה שאתה אוהב. אם אתה אוהב מחשבים יותר - לך למורחב, ואם אתה אוהב את שניהם באותה מידה - לך לדו-חוגי (זה יתאים לך בול). אם ברצונך לראות את רשימת הקורסים, שלומדים בכל תואר, תוכל לראות זאת באתרי האוניברסיטאות (הרשימה גם משתנה קצת ממקום למקום). שיהיה בהצלחה, יוסי.

yossi c

New member
מד´-המחשב מורחב VSמד´-המחשב+מתמטיקה

שלום טרינום, אני אענה לך לפי מה שאני יודע מהיכן שאני לומד, אוני´ ברי-אילן. אז ככה.. בקשר ל-"איזה ראש צריך.." : גם למדעי-המחשב וגם למתמטיקה נדרש אותו סוג של חשיבה (אנליטית), ולכן אם אכן יש לך "ראש"/פוטנציאל לזה , הוא וודאי יתאים לשניהם. מבחינת תכנים, במחשבים-מתמטיקה דו-חוגי לומדים את קורסי החובה העיקריים של מחשבים מורחב ושל מתמטיקה מורחב (ידע די מקיף לדעתי בכל אחד) אבל המילכוד פה מתבטא בשעות בחירה. מי שלומד מחשבים מורחב יקבל יותר קורסי בחירה בשנה ג´ שהם ,לדעתי, החלק החשוב של התואר כי זה החלק שיוצא לך ללמוד נושאים שאתה אוהב ו/או ללמוד נושאים שלא נכללים בקורסי החובה אבל עדיין טוב שיהיה ידע בהם. אבל אם אתה בכל זאת אוהב את שני הנושאים באופן שווה, אזי המסלול המשולב יתאים לך מאוד. מבחינת ביקוש בשוק - שניהם אותו דבר. היום כשבוגר תואר ראשון בא להתקבל למקום עבודה (ולא משנה אם הוא בוגר מחשבים מורחב או מחשבים-מתמ´ דו-חוגי) מסתכלים על: 1)ממוצע ציונים- שלפיו יקבע אם המועמד מוזמן לראיון בכלל (למרות שיש מקומות שמייחסים לכך פחות חשיבות) 2)ידע ונסיון- לאחר שהוחלט להזמין מועמד לראיון, רוצים לבדוק מה הוא יודע ואם יש לו מה שהם צריכים, וכדי לבדוק זאת שואלים בראיון שאלות מקצועיות במחשבים(יש גם מקומות, לדוגמא חברת Amdocs, שעושים למועמדים ממש מבחנים בכתב..). לכן השיקול "מה יותר נחשב מבינהם?" בהחלטתך, אמור להיות זניח ביותר (מה גם שעד שתצא לאזרחות אחרי העתודה, סביר להניח שיהיה לך תואר שני במחשבים ואז ממש לא משנה אם למדת בתואר הראשון מורחב או דו-חוגי..). לסיכום, המלצתי לך היא לבחור מבינהם את מה שאתה אוהב. אם אתה אוהב מחשבים יותר - לך למורחב, ואם אתה אוהב את שניהם באותה מידה - לך לדו-חוגי (זה יתאים לך בול). אם ברצונך לראות את רשימת הקורסים, שלומדים בכל תואר, תוכל לראות זאת באתרי האוניברסיטאות (הרשימה גם משתנה קצת ממקום למקום). שיהיה בהצלחה, יוסי.

rockbit

New member
שאלה נוספת...

יוסי שלום! מניסיונך האישי בבר-אילן, אם יש לי 109 ממוצע בגרות, זה יחפה על ה 666 בפסיכומטרי? כי למדעי המחשב הרי צריך 102 ו720... ובכלל האם הם מסתכלים רק על המספרים ולא על הבן-אדם? האם הם עושים ראיונות או משהו כזה? האם הם מתחשבים בזה שיש לי 20 יחידות מדעיות ודברים כאלה... תודה מראש על התשובה.

yossi c

New member
לדעתי אתה בפנים

מקסימום במקרה הגרוע תתקבל ל"מדעי-המחשב ראשי מתמטיקה משני" שההבדל בין זה לבין מדעי-המחשב מורחב הוא 3 קורסי חובה (אם אתה רוצה פירוט קורסים, תגיד אני ארשום). אין ראיונות. ולמיטב ידיעתי,לאף מקצוע חוץ מרפואה ,ובכל מקום, לא עושים ראיונות . העניין של היחידות המדעיות יכול אולי (דגש על אולי) לעזור, אני בספק. לגבי "עזרות" בכלליות, ציון גבוה בחלק הכמותי של הפסיכו´ יכול להיות יתרון טוב בקבלה למחלקה למחשבים. בכל אופן, כמו שאמרתי, לדעתי תתקבל למחשבים ראשי. למחשבים מורחב, אינני יודע, אתה נמצא על הגבול בערך וזה נתון לשינוי. הלימודים במחלקה למחשבים בבר-אילן באופן כללי מבחינה חברתית טובים. כמעט כל האנשים שאני מכיר משנה א´ (ואני מכיר הרבה) מאוד נחמדים וסבבה. דבר אחר, תדע מעכשיו שהחל מהמחזור שלי (כלומר השנה הנוכחית) חלה רפורמה במחלקה: היא קיבלה עצמאות (פעם היתה "המחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב", היום הפרידו אותם וקימות לחוד "המחלקה למתמטיקה וסטטיסטיקה" ו"המחלקה למדעי-המחשב"). ההשלכות של הרפורמה הזאת על הסטודנטים היא שהרמה של המחלקה והלימודים עלתה פי כמה וכמה (ובהתאם לכך העבודות והמבחנים..
) זה מעולה, כי אני מבטיח לך שאם תסיים שם תואר אתה תצא מתכנת פשוט מצוין, אבל זה יבוא בעבודה קשה שתתבטא בכמות גדולה של עבודות להגשה בתכנות ובמתמטיקה. בקיצור, אתה במקום טוב ואני מקוה בשבילך שתתקבל. בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות שאל. יוסי.

rockbit

New member
כן...עוד שאלה...:)

דבר ראשון, תודה על הפירוט בתשובתך הקודמת. יש לי עוד שאלה קטנה: האם אתה מכיר אנשים עם נתונים דומים לשלי שהתקבלו למדעי המחשב בבר-אילן? פשוט אנשים אומרים לי שאם 109 בגרות צריך לפחות איזה 680 בפסיכו... בקשר לרמה של הפקולטה, לא היה לי כל ספק שמדעי המחשב בבר-אילן הם ברמה מאוד גבוהה, וכן לדעתי האוניברסיטה עצמה היא אחלה אוניברסיטה, והיחס לתלמיד שם פי אלף יותר טוב מבת"א. בכל אופן, תודה על התשובות, אני שמח שמצאתי סוף סוף מישהו שיכול לענות על שאלות שקשורות לבר-אילן...:)

yossi c

New member
התשובה היא כן

יש אנשים שהתקבלו עם פחות מזה (למחשבים ראשי). חשוב שתדע שמבחינת הצבא, מי שלומד מחשבים ראשי, נחשב כעתודאי מדעי-המחשב לכל דבר, בדיוק כמו מי שלמד מורחב. העדות לכך היא פשוטה: כאשר אנו העתודאים מקבלים את "תלוש המענק" השנתי מצה"ל, מצויינת עליו מגמת הלימוד של העותדאי. אילו שלומדים מחשבים מורחב/ראשי מצוין שמגמתם היא מדעי-המחשב (וזהו), ואלו שלומדים מתמטיקה ראשי מחשבים משני (בד"כ אלו עתודאים שהאוני´ לא קיבלה למחשבים ראשי/מורחב), מצוין שמגמתם היא מתמטיקה אפילו שלכתחילה הם נרשמו דרך הצבא לעתודה במדעי המחשב (אני מדבר על הטפסים של וועדת מיון שלב א´, שאליהם אתה מצרף את ערכת ההרשמה). בהצלחה.

rockbit

New member
שאלה אחרונה...

שלום יוסי. אני רוצה להבין אותך נכון, האם מדעי המחשב מורחב זה סף יותר גבוה מממדעי המחשב ראשי + מתמטיקה? והאם אלה שתי מסלולים שונים, ולכל אחד מהם יש מספר מקומות משלו? רק לציין שמבחינתי אני יותר מעדיף מדעי המחשב + מתמטיקה..כך שהאופציה מתאימה לי במאה האחוזים...:)

yossi c

New member
כן.

למורחב הסף יותר גבוה. אינני יודע לגבי המקומות. תרגיש חופשי לשאול. יוסי.

rockbit

New member
ומה לגבי מתמטיקה ראשי + מדעי המחשב

מהו התואר הזה? זה תואר במתמטיקה עם קורסים במדעי המחשב? האם ניתן לעשות תואר שני במדעי המחשב לאחר מכן? וכן, אם אני אוהב יותר תכנות, ולא את כל הקטע התיאורטי של מתמטיקה, האם זה יעניין? תודה מראש.

yossi c

New member
מסלולים, מסלולים....

מבחינת תנאי הקבלה (גבוה לנמוך) המסלולים בב"א הולכים: 1)מחשבים מורחב 2)מחשבים ראשי מתמטיקה משני 3)מתמטיקה ראשי מחשבים משני מתמטיקה ראשי מחשבים משני הינו למעשה תואר ראשון במתמטיקה (80-90% מהקורסים של מורחב) עם חטיבה משנית במחשבים (אותו עיקרון להיפך, מחשבים ראשי מתמטיקה משני). אכן תואר זה מלא ברובו במתמטיקה תיאורטית, ואם אתה אוהב תיכנות לך למחשבים מורחב/ראשי. שכחתי לומר לך בהודעות עד עכשיו שהחל משנה הבאה בב"א יהיה מסלול חדש: "מדעי-המחשב מתמטיקה דו-ראשי מובנה" (מה שגם נקרא במוסדות אחרים "מדעי-המחשב מתמטיקה דו חוגי"), מסלול זה כולל בתוכו את רוב הקורסים של מחשבים ראשי ורוב הקורסים של מתמטיקה ראשי(בערך 50-60% כל אחד אבל בגלל החפיפות בין שני התחומים זה לא עולה בעומס על מכסת תואר רגיל). יתרונות:נחשב כתואר במחשבים לכל דבר ומבחינת הצבא תשתבץ בתכנות. חסרונות: על אף שהוא לא מכיל את מתמטיקה ראשי בשלמותו, הוא מכיל די הרבה מתמטיקה, כך שאם אינך אוהב מתמטיקה (ואני כמובן מתכוון לתיאורטית, של האוני´) אתה לא ממש תהנה. מבחינת תנאי קבלה למסלול זה אין לי שמץ של מושג היות וזה חדש (אני מנחש שזה יהיה בערך כמו מחשבים ראשי). לכן אני ממליץ לך, שאם אתה אוהב מחשבים יותר לך על מחשבים מורחב/ראשי.אם תוכל ללכת למורחב, לך לזה, במילא שנה ראשונה לומדים זהה בכל המסלולים, ומקסימום אם תרצה לעבור בשנה ב´ לראשי כי "תתאהב במתמטיקה" ותרצה את המתמטיקה משני אז תעבור(בטוח שתוכל, שהרי תנאי הקבלה אליו נמוכים יותר). אם הינך אוהב את שניהם באותה מידה לך על הדו-ראשי. ניתן לגשת לתואר שני במדעי המחשב למי שלמד במדעי-המחשב משני, לאחר השלמה של 4 קורסים. אז תחשוב מה אתה רוצה..

שמש27

New member
גם וגם וגם...

יוסי. גם תוכל אחרי הלימודים להתנדב לחובלים ולהשאר כקצין ימי בחיל. גם תוכל אחרי הלימודים להתנדב לחובלים, לשרת אי-אילו שנים בים ואח"כ להשתבץ בפיתוח תוכנה בחיל. וגם תוכל לנסות להשתבץ כמתח תוכנה בחיל הים מייד עם סיום הלימודים, כעתודאי למקצוע. בקיצור - הכל אפשרי. עוד פרטים על מה שצפוי לך בשירותך בחיל הים יוכלו לספק לך אנשי חיל הים בטל. 7376420-03, והכי טוב שתחכה לכנסים שיהיו לך בעתודה - אז חיל הים יבוא אליך, במקום שתחפש אותו... ביי.

Hawk17

New member
באיזה עוד חילות מחפשים בנרות...

אקדמאים כמו שמחפש חיל הים?

למעלה