מד´-המחשב מורחב VSמד´-המחשב+מתמטיקה
שלום טרינום, אני אענה לך לפי מה שאני יודע מהיכן שאני לומד, אוני´ ברי-אילן. אז ככה.. בקשר ל-"איזה ראש צריך.." : גם למדעי-המחשב וגם למתמטיקה נדרש אותו סוג של חשיבה (אנליטית), ולכן אם אכן יש לך "ראש"/פוטנציאל לזה , הוא וודאי יתאים לשניהם. מבחינת תכנים, במחשבים-מתמטיקה דו-חוגי לומדים את קורסי החובה העיקריים של מחשבים מורחב ושל מתמטיקה מורחב (ידע די מקיף לדעתי בכל אחד) אבל המילכוד פה מתבטא בשעות בחירה. מי שלומד מחשבים מורחב יקבל יותר קורסי בחירה בשנה ג´ שהם ,לדעתי, החלק החשוב של התואר כי זה החלק שיוצא לך ללמוד נושאים שאתה אוהב ו/או ללמוד נושאים שלא נכללים בקורסי החובה אבל עדיין טוב שיהיה ידע בהם. אבל אם אתה בכל זאת אוהב את שני הנושאים באופן שווה, אזי המסלול המשולב יתאים לך מאוד. מבחינת ביקוש בשוק - שניהם אותו דבר. היום כשבוגר תואר ראשון בא להתקבל למקום עבודה (ולא משנה אם הוא בוגר מחשבים מורחב או מחשבים-מתמ´ דו-חוגי) מסתכלים על: 1)ממוצע ציונים- שלפיו יקבע אם המועמד מוזמן לראיון בכלל (למרות שיש מקומות שמייחסים לכך פחות חשיבות) 2)ידע ונסיון- לאחר שהוחלט להזמין מועמד לראיון, רוצים לבדוק מה הוא יודע ואם יש לו מה שהם צריכים, וכדי לבדוק זאת שואלים בראיון שאלות מקצועיות במחשבים(יש גם מקומות, לדוגמא חברת Amdocs, שעושים למועמדים ממש מבחנים בכתב..). לכן השיקול "מה יותר נחשב מבינהם?" בהחלטתך, אמור להיות זניח ביותר (מה גם שעד שתצא לאזרחות אחרי העתודה, סביר להניח שיהיה לך תואר שני במחשבים ואז ממש לא משנה אם למדת בתואר הראשון מורחב או דו-חוגי..). לסיכום, המלצתי לך היא לבחור מבינהם את מה שאתה אוהב. אם אתה אוהב מחשבים יותר - לך למורחב, ואם אתה אוהב את שניהם באותה מידה - לך לדו-חוגי (זה יתאים לך בול). אם ברצונך לראות את רשימת הקורסים, שלומדים בכל תואר, תוכל לראות זאת באתרי האוניברסיטאות (הרשימה גם משתנה קצת ממקום למקום). שיהיה בהצלחה, יוסי.