פחות משומש היום, אולי יותר ביפן, מישהו ברמה גבוהה ממך שאתה יכול ללמוד, למשל, את חגורה כתומה, וחבר שלך בחגורה חומה, ואתה לומד ממנו דברים, או שהוא מתקן אותך ועוזר לך, אז הוא סאמפאי, היה מומלץ שהיית שואל את זה בפורום השפה היפנית
../images/Emo9.gif לפעמים כדאי לבדוק טוב יותר מי השואל../images/Emo6.gif
erioru אולי כדאי שתערוך בדיקה קצרה בפורום מי זה בדיוק Tonjin איפוא הוא חי בימים אלה (רמז - שם המדינה מתחיל ב-י') ומה השפה המדוברת שם? ואז אולי תבין שהשאלה שלו התייחסה לכתיב המסויים שהופיע שם, ולא למונח הכללי. אגב, יש לא מעט מקומות בהם המינוח הזה בהחלט מקובל, גם בארץ. לפעמים אפילו מדברים בפורום על היחסים הראויים בין סנסי, סמפי וקוהי (חפש גם את זה בפורום ותמצא שרשורים מעניינים) אמיר
מאדם שמסביר מונחים יפניים למישהו שחי מספר שנים ביפן. אותו חיוך היה עולה על פני כנראה אם מישהו היה מנסה להסביר לך את המשמעות של לחימה בחיים האמיתיים. וכן, יש ציפייה מאוד מוזרה ברשת ובפרט בפורומים הללו: לפני שעונים למישהו, לקרוא מעט מסביב ולהבין את הקורה. זהו חלק מה neticket הבסיסי. והאמוטיקנים נועדו בדיוק על מנת להביע רגשות (כתחליף לאינטונציה), וכך למנוע העלבות מהודעה שאמורה היתה להביע שעשוע. אמיר נ.ב. אביב
אך אין צורך, אני וד. מכירים היטב, באופן אישי ולאורך שנים. איש מאיתנו איננו צריך הגנה מפני האחר, גם לא ברמה הוירטואלית, ואין לי בעיה עם אופן ההתנסחות המאוד ישיר שלו.
רבותי. חיזרו לנושא מעלה הבחור רצה לשנות או לנסות אומנות לחימה אחרת. עזרו לו למצוא בטיפים ולא להסית את הנושא לכיון לא ידוע. כדרך אגב אומנם זה לא קשור לפורום הזה אבל אני רוצה לברך את הנשיא החדש מר שמעון פרס ....אוססס!!! המשך יום נפלא .