שאלה

erioru

New member
sempai

פחות משומש היום, אולי יותר ביפן, מישהו ברמה גבוהה ממך שאתה יכול ללמוד, למשל, את חגורה כתומה, וחבר שלך בחגורה חומה, ואתה לומד ממנו דברים, או שהוא מתקן אותך ועוזר לך, אז הוא סאמפאי, היה מומלץ שהיית שואל את זה בפורום השפה היפנית

amir_aikido

New member
../images/Emo9.gif לפעמים כדאי לבדוק טוב יותר מי השואל../images/Emo6.gif

erioru אולי כדאי שתערוך בדיקה קצרה בפורום מי זה בדיוק Tonjin איפוא הוא חי בימים אלה (רמז - שם המדינה מתחיל ב-י') ומה השפה המדוברת שם? ואז אולי תבין שהשאלה שלו התייחסה לכתיב המסויים שהופיע שם, ולא למונח הכללי. אגב, יש לא מעט מקומות בהם המינוח הזה בהחלט מקובל, גם בארץ. לפעמים אפילו מדברים בפורום על היחסים הראויים בין סנסי, סמפי וקוהי (חפש גם את זה בפורום ותמצא שרשורים מעניינים) אמיר

EranGoshin

New member
ומוסיף

סמפאי מאוד נפוץ ביפן בבתי הספר, במקומות העבודה בדוג'ו וכו.

d y s

New member
הבחור ניסה להסביר

ולא לפגוע בכבודו של אף אחד.וכתוצאה קיבל התקפת "אתה יודע עם מי אתה מדבר" .עכשיו הוא בטח יודע השאלה אם הוא מכבד אותך בשל הצורה בה ענית לו.

אביב tkd

New member
d y s

עלית על העצבים. צא מהסרט, התשובה של אמיר הייתה צינית אבל לא פוגעת.

d y s

New member
אל תתעצבן זה לא בריא

ובדוק במילון את הפירוש למילה ציניות.

amir_aikido

New member
האמוטיקנים ניסו להביע את השעשוע

מאדם שמסביר מונחים יפניים למישהו שחי מספר שנים ביפן. אותו חיוך היה עולה על פני כנראה אם מישהו היה מנסה להסביר לך את המשמעות של לחימה בחיים האמיתיים. וכן, יש ציפייה מאוד מוזרה ברשת ובפרט בפורומים הללו: לפני שעונים למישהו, לקרוא מעט מסביב ולהבין את הקורה. זהו חלק מה neticket הבסיסי. והאמוטיקנים נועדו בדיוק על מנת להביע רגשות (כתחליף לאינטונציה), וכך למנוע העלבות מהודעה שאמורה היתה להביע שעשוע. אמיר נ.ב. אביב
אך אין צורך, אני וד. מכירים היטב, באופן אישי ולאורך שנים. איש מאיתנו איננו צריך הגנה מפני האחר, גם לא ברמה הוירטואלית, ואין לי בעיה עם אופן ההתנסחות המאוד ישיר שלו.

d y s

New member
אכן משעשע

אך הבחור קרא את שאלתו של טונג'ין ללא הנחה מוקדמת והשאלה מנוסחת פשוטו כמשמעו. חובת הזהירות חלה על כולם גם על ההדיוטות וגם על הידענים.

אביב tkd

New member
קיבלתי

אני, לא יודע אם לצערי או לא, עוד לא התרגלתי לאופן ההתנסחות של ד.

d y s

New member
זה לא ציני

אני גם נלחם כמו שאני מתבטא. ולכן זה טוב שלא מתרגלים אלי מהר מדי.ולא שאני כזה טוב רחוק מכך.

Tonjin

New member
ושגיאת הכתיב צורמת עוד יותר כשמדובר במישהו

שמציין ש" אשמח שחברי הפורום ידעו גם איך לכתוב" מי שגר בבית מזכוכית, טול קורה וכו' וכו'...

sampay

New member
בחזרה לנושא

רבותי. חיזרו לנושא מעלה הבחור רצה לשנות או לנסות אומנות לחימה אחרת. עזרו לו למצוא בטיפים ולא להסית את הנושא לכיון לא ידוע. כדרך אגב אומנם זה לא קשור לפורום הזה אבל אני רוצה לברך את הנשיא החדש מר שמעון פרס ....אוססס!!! המשך יום נפלא .

sampay

New member
קח אויר

קח אויר ותנשום עמוק . שתה מים ורוץ כמה ק"מ . מבטיח יעבור לך . יום נפלא. :)

Toledano9

New member
אם אתה מגיע לארץ בזמן הקרוב נוכל לרוץ יחד.

אני לא שותה מיים לפני ריצה כי זה מפריע לי לרוץ ואת הנשימה העמוקה אני שומר לסוף הריצה

למעלה